Reklama

Reklama

Mladý agent FBI (Utah) v utajení inflitruje zlodějský gang, jehož členové si libují v extrémních sportech. Žijí s totálně uvolněným přístupem k životu . . i k zákonům. Ten jediný zákon, který jsou ochotni respektovat, je zemská gravitace. Skupina nezná žádné limity a právě daleko za hranicemi běžných omezení a pod vedením charismatického vůdce Bohdiho provádí nevídané a velmi propracované zločiny. Utah postupně získává informace i důvěru a sympatie Bohdiho a celého gangu. Zároveň ale začíná pochybovat o svých oficiálních povinnostech. Je čím dál více pohlcen opojným a nespoutaným životním stylem, kde je hlavním krédem svoboda a adrenalin. Bez ohledu na to, kolik pravidel se poruší a kolik lidí zemře. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (344)

johnsnow odpad!

všechny recenze uživatele

zatiaľ čo pôvodný film ma udržal v napätí od začiatku do konca tu som sa nedokázal vôbec sústrediť na dač pozitívne. Herci, efekty, šecko slabota a úplne zbytočný remake. ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Keby som nevidel originál z roku 1991, možno by som bol pri mojom hodnotení máličko zhovievavejší. Ale keďže musím porovnávať, pôvodný film to u mňa vyhráva čo sa týka príbehu, obsadenia aj hereckých výkonov. Jediné, v čom je remake na vyššej úrovni je vizuálna stránka, ktorá však občas naozaj pôsobí ako nadpozemský zážitok. V porovnaní s originálom je dôležitá ešte jedna vec, a to, že v ňom išlo hlavne o príbeh a jeho krimi/akčnú zložku, pričom tie adrenalínové scény boli len vhodne zakomponovaným doplnkom. Avšak toto nové spracovanie na všetkých tých adrenalínových športových zážitkoch vyslovene stavia, a ten zvyšok, ktorý mal byť podstatou príbehu, mi príde len ako nadbytočný balast. A to až do takej miery, že človek prestane vnímať o čo tam vlastne postavám ide. Proste žiaden prepracovaný hlbší dej nečakajte, je to len povrchný film, ktorý môže viac baviť len milovníkov extrémnych športov. 40%. ()

MyrnaAlec odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle vidět pod vlivem THC, tak je po mě! Takovou ptákovinu svět neviděl. Číňani dostáli svému jménu, obrázky bez obsahu. ()

jprmusic 

všechny recenze uživatele

kdybych neviděl originál, asi bych s hodnocením přitlačil - jenže to srovnání se nabízí a remake prohrává na body ve všech směrech - počínaje charismatem hlavních postav a závěrem příběhu konče ()

Jadro 

všechny recenze uživatele

+ : Nápad, prevedenie, scény, obsadenie, kamera atď.... wooow.... Začne to perfektným tempom, výborným námetom a ... Nálož za náložou, striedaná vrcholom rozkoše nezaradených elít. - : Začína to v Paríži, absolútne nezmyselná "vložka" - horiace auto, vstup do análov mafie... Potom to prechádza do rozkladania ohňa na vrchole hory ako Winnetou (pričom majú najmodernejšie vybavenie, napríklad každý poriadny horský nôž má ocieľku na iskrenie, nevravím o tých krásnych kúskoch dreva ktoré mali zjavne z kosodreviny...) Potom náš "skvelý" agent FBI Utah chce zabrániť výbuchu v dole.... Tak prečo to nespravil, ešte keď boli na kopci a ukazovali mu nálože???? Nakoniec to pokračuje absolútne nezmyselnou prestrelkou - povedzte mi niekto čo to malo z prírodnými živlami??? Vyvrcholí to smrťou jeho milovanej, ktorú sám zabije a ešte je aj nazlostený na Bohdiho??? Zhrnutie: Perfektne namakaný námet filmu fatálne vyhorí na hlavnej postave, kde si nezaradený agent začne brúsiť ego na skupinke brilantných bláznov, ktorí balancujú na hrane znesiteľného. Utah si jednoducho nacvála k nim, oni ho prijmú do rodiny, sprzní im ich poklad Samsaru, ktorú ešte pre istotu zabije a nakoniec riskuje život, aby Bohdiho dolapil vo Venezuele. Najsmutnejšie je, že Bohdi mu na začiatku zachráni život, namiesto toho, aby dokončil svoj "úkol". Asi preto ho Utah nemilosrdne prenasleduje... ()

rolly 

všechny recenze uživatele

za Ozakiho osmičku 4*, za linku s FBI a za vyšetrovanie 1*. Efetktne a slušne natočené adrenalínové scény, ale prepojenie príbehu s kriminálnou činnosťou mi prišlo akosi zbytočné a skôr by sa hodilo z toho spraviť dokument o extrémnych športovcoch. ()

aDDix 

všechny recenze uživatele

Dve hodiny ztraceneho casu. Stacilo si na youtube pustit par reklam na redbull a vysledek by byl stejny. 2 * za hezky nasnimanou prirodu. ()

Sefik 

všechny recenze uživatele

Herce pod jménem Luke Bracey jsem viděl poprvé a když to bude naposledy, nic se nestane (dost mdlý a unylý typ). To ale nemění nic na tom, že herci jako jednotlivci jsou nic proti úžasné přírodě a pokusům o zdolání nemožného. A to včetně myšlenky vrátit zemi trochu z toho, co jí denně krademe. Akční podívaná od začátku až do konce, z některých scén se doslova tají dech... ()

a0001 

všechny recenze uživatele

Dobrodružstvo a obraz žitia, užívania života úplne sršal z tohto filmu a skutočne takých filmov nieje veľa, život na hrane rizika a zážitku končí v bode zlomu. Pre mňa atmosféra ako lusk, škoda možno predsudok z názvu sa odzrkadlil v hodnotení. ()

Facerr 

všechny recenze uživatele

Sice bez chemie předlohy, ale za to s celkem vychytanejma kouskama, při kterejch má člověk husí kůži. I když bych těch kousků čekal o něco víc, cením si toho, že tu nikdo nic nenatahoval a ta hodina a čtyřicet minut (bez čtvrt hodiny titulků na konci) pěkně utekla. Nejsou to plnokrevný čtyři hvězdy, ale víc jak tři si to určitě zaslouží. ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Film postrádá hlubší myšlenku a nápad. Dobrá, máme tu něco jako Okazakiho osmičku, což nikdo nikdy neslyšel a v tom je ten problém. Další nerealismus je jednání policie, myslím že takto to v realu nechodí. Nasadit jednoho týpka na celý gang, pak si nechat zabít velký počet příslušníků atd., blbost. To jsou hlavní body, který film stahují ke dnu. Jinak se mi líbilo cestování po světě se slušnou dávkou adrenalinu. I když chvilku mi to připadalo, že toto dílo je spíš odměna pro štáb než pro diváka. Onoho cestování si museli užít přehršel, koukli se do spousty míst. Celkově mě film nenudil, ale jeho kvalita je dle mého odpovídající 60% - tři hvězdy. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

To je doopravdy jen pro příznivce extrémních nutkání v outdoor řemeslu,kdy pěkné záběry na scenérie alp jsou fajn.Bohužel to je tak všechno co tenhle film nabídne.Přijde mi,že i lepší kousky najdete na Youtube.Nejhorší co je tu zde,je ten příšerný příběh.Vlastně jakýsi příběh,který má za úkol jenom to,aby bylo vidět těch pár akčních záběrů a bylo to natažený na skoro dvě hodiny.Naštěstí se to dá zmáknout,vcelku to prostě nedokáže nudit,protože se mění stále sporty a scenérie,které jsou hojně podpořený digitálním přelivem.Vlastně je to blbost,ale fanoušci adrealinových sportů budou jako doma,ale i ty si myslím,někdy budou kroutit prknem,že tohle je fakt divný.Přesto všechno to uteče jako voda a ikdyž nic moc hereckých emocí nedostanete,tak to ještě jde ujezdit na pěkným svahu i s balvanama v zádech. ()

Kub_ees 

všechny recenze uživatele

Oddychovka nabitá adrenalínovými scénami, no nie všetky sú dostatočne napínavé, skôr mi pripadali len tak, aby tam hlavne boli úchvatné zábery a na scenár sa nejak pozabudlo. Obsadenie nevýrazné. Mal som menší problém film dopozerať, no zas až tak príšerná nuda to nebola, a viac-menej som sa bavil. Takže napokon celkom fajn film. ()

lobo87 

všechny recenze uživatele

Pôvodne som rozmýšľal nad 4*. Páčila si mi ústredná eko myšlienka, krásne zábery na prírodu, extrémne športy i obsadenie (Ramírez, Bracey, Winstone). Ale potom som si spomenul, že je to vlastne remake takého mini kultu so Swayzem a Reevesom, tým pádom sú objektívne max 3*... 65% ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Jednoducho sa dá tento snímok označiť ako zbytočný remake s nádherným vizuálom. Investované peniaze je tu badateľne vidieť a kamera bola neskutočne úchvatná. To je ale všetko - nemalo to tú správnu atmosféru, priveľa hluchých a nelogických scén a navyše ani hlavní hereckí predstavitelia neoslnili. Ako akčná jednohubka môže byť, ale do kina by som na to určite nešiel. A to, že záverečné titulky majú 15 min je len čerešnička na zbytočnej torte. Slabé tri hviezdy. 55 % ()

Reklama

Reklama