Reklama

Reklama

Mladý agent FBI (Utah) v utajení inflitruje zlodějský gang, jehož členové si libují v extrémních sportech. Žijí s totálně uvolněným přístupem k životu . . i k zákonům. Ten jediný zákon, který jsou ochotni respektovat, je zemská gravitace. Skupina nezná žádné limity a právě daleko za hranicemi běžných omezení a pod vedením charismatického vůdce Bohdiho provádí nevídané a velmi propracované zločiny. Utah postupně získává informace i důvěru a sympatie Bohdiho a celého gangu. Zároveň ale začíná pochybovat o svých oficiálních povinnostech. Je čím dál více pohlcen opojným a nespoutaným životním stylem, kde je hlavním krédem svoboda a adrenalin. Bez ohledu na to, kolik pravidel se poruší a kolik lidí zemře. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (344)

tahit 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že v duchu coubertinovské myšlenky to sice nebylo, ale hlavu to pročistí jako porcelánový talíř. Žádné nagelované hlavy. Holt, kdo neskáče a nesurfuje, není cool. Film si nečiní nároky na žádnou intelektuální hloubku. Ovšem, mimořádné fotogenické krásy přírody a efektní kaskadérské kousky jsou lahůdkou. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak na závěr filmového roku 2015 jsem si připravil zajímavý zážitek a s volným lupenem v kapse vyrazil do kina na tenhle skvost. Resumé? Nepřekonatelný nářez to určitě není, ale zároveň mě to nijak nepohoršilo. Je to asi takový jaký se to dalo čekat podle trailerů. Spousta extrémních výkonů na hranici, nebo spíš za hranicí lidských možností. Spousta cool kousků, bezstarostný životní styl a pěkný kočičky vrtící pozadím na nejrůznějších párty. Plus občas nějaká ta akce. Na příběh zapomeňte žádnej tu není a ani o něj nejde. Na původní film zapomeňte rovněž, protože si to z něj bere jenom postavy, plus asi dvě až tři známý scény z originálu. Jinak je to něco úplně jinýho. Samozřejmě, že tenhle film je velkej zabiják mozkových buněk, ale s tím jsem taky počítal předem. Jenom si možná mohli odpustit ty filozofický kecy typu : vracíme zemi, co nám dala apod. To je jenom zbytečná póza. Každopádně milovníci adrenalinových sportů budou nadšeni. Ostatní diváci se nenáročně pobaví a občas se jim i zatají dech. Příjemná pohodová jednohubka, která na zakončení roku přišla celkem vhod.60% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Zle. Už je vážne načase zakázať Kurtovi Wimmerovi písať scenáre. Vizuálne to vyzerá celkom fajn, pretože je to drahé ale tá story je príšerná. Herci sa snažia ale nemajú čo hrať. Celé to posolstvo je na facku, takže hlavný záporák je vďaka svojim ideálom smiešny pajác, rovnako ako celá partia okolo neho.To, že to má s originálom spoločné iba mená postáv a názov by teoreticky malo byť hlavným plusom, ale rozhodne nie v tomto prevedení. Do polky to aj napriek svojej debilite a hlúposti celkom šlape a pripomína to drahší remake dieselovky XxX, ale potom sa to zmení na sériu WTF scén, ktoré sú úplne najhoršie a najsmiešnejšie v momentoch keď sa snažia pripomínať pôvodný film - čo malo preboha znamenať to finále? A to rozhodne nie som človek, ktorý filmom vyčíta nelogické jednanie postáv a diery v deji. Svojho spokojného diváka si to nájde (napr. ľudí čo boli spokojní s remakom Total Recall alebo piatym Terminátorom), ale ja to rozhodne nebudem 4/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pokud se zuby nechty budu bránit faktu že se jedná o remake. A odhlédnu jen od těch několika zkopírovaných scén. Střelba do vzduchu samozřejmě nechybí. Stejně jako závěrečná vlna. Tak nový Bod zlomu je stále hodně debilní akčňák, který má ovšem fantastické adrenalínové atrakce. Pokud samozřejmě má někdo alergii na CGI tak ani ty dostatečně neocení. Já digitální triky nesnáším, ale tentokrát odpouštím. Líbil se mi nápad o jakési bájné Osmičce, kterou je třeba absolvovat, pokud chce člověk dokonale splynout s naší planetou. Že se jedná o často nemožné úkoly netřeba zmiňovat. Tyto úkoly jsou bohužel spojeny tragickými scénami, ve kterých se většinou dva ti nejméně charismatičtí herci snaží ukázat jací jsou machové. Tušil jsem že Ramírez jako Bodhi pohoří, protože Swayze je jen jeden. Ale že Keanu Reeves herecky znemožní Luke Braceyho jsem opravdu nečekal. Keanu je hodně toporný herec, ale to co předvádí tenhle mlíčňák je tedy na vrácení hereckého průkazu. Přitom se jedná film o dvou postavách, které musí mít charisma jako kráva. První film na zápletce o exprezidentech vykrádající banky. Tady na vyšetřování často scénář úplně zapomene a soustředí se jen na adrenalinové skoky, pády, sjezdy...... 40% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Keď som videl, že sa chystá Remake filmu, kde hra Patrick Swayze a Keanu Reeves, chytal som sa za hlavu. Nakoniec som si to predsa len pozrel a nie je to najhoršie. Tento nový Bod zlomu dosť zachraňuje to, že sa moc nedrží originálu a ide si svojou cestou. Príbeh nebol najhorší a aj keď ma herci nezaujali, zaujali ma akcie, prostredie a hlavne kamera, ktorú si pán režisér obsluhoval sám. Fajn akčná jednohúbka, ale Point Break s deväťdesiateho prvého ma bavil viac, už len kvôli castigu. 70% - 3* ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

Jediné snesitelné byly záběry přírody a těch machrů, nic víc. Jenže to si radši pustím youtube na to nemusím chodit do kina, abych kolem toho měl hromadu nudy, nezajímavých herců, kteří hrají tak blbě, že to působí jak gayparody na akční snímky, s původním filmem se Swayzem bych to ani nesrovnával, odkazy tam samozřejmě jsou, ale jak říkám, spíš parodie. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Bod zlomu nastal, když na plac nastoupila Terka Palmerová, to se konečně probudil můj adrenalin. Dvouhodinová reklama na outdoorové aktivity s odkazem na rok 91, kterou si vzhledem k poměru polonahých kluků a holek asi víc užijou holky. Rád bych, aby jako tady u všech filmů platilo "to nejlepší nakonec", protože šplhání na vodopád byla opravdová vizuální ňamka. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

V hlavní rolí extrémní sporty a příroda. Jakýkoli děj a řečičky tu prostě slouží jen na výplň stopáže, o ty tu nejde. Takže když si člověk odmyslí balast, nezbyde mu nic jinýho, než se v nejčistším smyslu kochat. Nad epickejma záběrama krajiny a parádně nafilmovanou akcí sestříhanou ze sportů, které třeba samy o sobě extrémní být nemusí, ale jsou realizovány v extrémních podmínkách. Nejsilnější scény jsou tu pro mě dvě. První je slet ze skal, o němž jsem kdysi četla v nejlepším časopisu pro muže (a moderní ženy) a vždycky jsem ho chtěla vidět na vlastní bulvy, což se mi poštěstilo v hodně dobrym prezenté. Druhá je výlez na vodopády, kurnik, ti kluci začali posilovat snad ještě dřív, než jim z pusy vyšlo "máma". A hlavní plus je to, že všecky tyhle akcičky jsou tak dobře sestříhané a přehledné, že divák nemá nejmenší problém pocítit zlomek toho, co by asi mohl cítit ve skutečnosti. Já teda každou akční scénu znatelně cejtila, jak mi ze zadku lezou kostky adrenalinu. A všemu ještě pomohlo solidní 3D, které fakt při akci pomáhá nabýt dojmu "jó, jsem v tom s nima". Jediný, co mě nepotěšilo, bylo zneškodnění mého oblíbence Thieriota ještě před úvodníma titulkama. Ale ono se nakonec i na toho Bon Joviho v hlavní roli dalo koukat, když akce zpomalila, a nic jinýho nezbylo. PS: Teresu Palmer bych tu vůbec nepoznala, "V.Paradis" look jí vůbec nesedí a jen jí zevšedňuje, jako blondýně jí to sluší víc. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Originál jsem viděl, tohle má přeci jen více nápadů, ale nic není dokončené. Přesto oba filmy mají jen málo společného. Zvolit jiný název, možná by byl úspěšnější. Infiltrace do gangu, po sléze škobrtnutí jestli být s nimi nebo jít k FBI. Čekal jsem větší prostor, víc zapracovat na detailech. Film volně propluje, nepřekvapí, nenabídne nic extra, ale i přesto se na něj příjemně dívá a minimálně akci mohu vyzvednout. Nuda nás v tomto akčním snímku nečeká a to je fajn .. 6/10 = 65% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Příběh je o hovně a hlavní hrdina je teplometní tlama, ale i tak je pro mě takováto extrémní jízda mnohem stravitelnější než devadesát procent akčních filmů. Proto čtyřka. 70% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|68%| Tehdy jsem trochu zauvažoval, zda-li jsem se měl na to vypravit do kina, nakonec jsem od toho upustil. Vím, že je tohle remake, originál jsem neviděl, ale to mě nějak netrápí. Hit z toho určitě teda nebude, ani v mých očích, no přesto to bylo solidní. Na to 1 shlédnutí, to byla slušná jednohubka. Film nemá v podstatě žádnou chybu. Jen by bylo co doladovat, vylepšit konec, přidat pár akčních scén navíc, obohatit scénář atd. Hlavní hrdina byl celkem sympaták, až tak moc herecky se nepředvedl, to ale přece neva. Ostatní postavy byly zajímavé, včetně fanatických nadšenců adrenalinových a nebezpečných výstupů. Ty byly zajímavé, dalo mi to, co se týče filmů něco víc aspon. Akce tu moc nebyla, ke konci jo a dobře byla zvládnutá, pár přestřelek tu bylo. Hudba byla taková normální. Snímek měl i dobrou myšlenku, dokázal jsem se částečně do určitých postav vcítit, ikdyž to byly tak trochu šílenci, že takhle riskovali své životy. Přemýšlel jsem, že dám i 4.hvězdu, ale k tomu mi toho dost chybělo. Přesto to nadprůměr nejspíš je. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Mal som tu guilty pleasure 3*, pretože aj s vedomím všetkej tej debility som si tie atrakcie prvýkrát užil. Druhá projekcia ma vrátila do reality. Nielen, že je to jeden z najstupidnejších scenárov všetkých čias, s tragickým manekýnom v hlavnej roli, ten film ma dokázal cez všetkú megalomanskú akciu takmer unudiť k smrti. Absolútne nič okrem adrenalínových scén nefunguje a do toho ešte musíme počúvať vety typu “Zachránime tú horu tým, že s ňou splynieme.” Ako remake jedného z top akčňákov 90.tych rokov hanba, navyše fail sám o sebe. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Porovnávať s originálom nebudem, pretože to by sme túto verziu mohli hneď odpísať ako jednoznačne horšiu. Ide o to, či film obstojí sám o sebe no a aj by mohol, ak by neobsahoval niekoľko hneď zrejmých nedostatkov. A problém je hneď v hlavnej postave. Bracey je bohužiaľ necharizmatický a nefotogenický, takže by ste ho po pozretí filmu ani na ulici nespoznali. Nefungujú emócie a napätie medzi postavami, akoby bol PB nejak nasilu stláčaný k dvom hodinám na úkor budovania vzťahov medzi postavami. Pričom Ramirez a Winstone boli dobrými voľbami, si myslím. Film určený vďaka krásnemu vizuálu iba do kina, tam by som bol možno spokojnejší, ale negatívne recenzie ma odradili. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Do scény s přepadením letadla to vypadalo na super film, jenže pak přišla strhující nuda, která až do samotného závěru už nic extra nepřinesla. Škoda. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ja som sa počas filmu začal nudiť do levelu, až mi to bolo nepríjemné. Film mal maximálne nudné a nezaujímavé postavy, podľa mňa nie veľmi zaujímavý príbeh a jediné, čo na ňom fungovalo boli trikové zábery a kaskadérske kúsky. Na tie bola radosť sa dívať a boli zaujímavé. Inak mám pocit, že tu máme zase bratstvo, ktoré koná niečo pre to, aby sme mali lepší svet. A to sme už videli miliónkrát a spracované lepšie. Ideálny príklad je napríklad The East, lebo tam sme mali zaujímavé postavy a akcia plynula dobre. Tu je to presne opačne. Postavy ma absolútne nezaujímajú a ani samotný Johnny Utah. Počúvať ich dialógy ma nebavilo, ich premýšľanie o živote ma nebavilo, celkovo mi boli ich osudy úplne ukradnuté. A to je dosť problém. Vizuálne super, príbehovo bieda. Hodnotenie: C- ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Nádherné zábery prírody a akčné adrenalínové videá ako stvorené na instagram a youtube ... a to je asi tak všetko. Atmosférou to na svojho predchodcu ani zďaleka nemá ... niežeby som v to dúfala. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Originál se občas až zbytečně moc považuje za kultovní film, je to sice výborná dobová žánrovka, ale nic kultovní krom účesu Swaezyho na ní není.Škoda, že se tvůrci tohohle ''remaku'' nevydali vlastní cestou, nevěřili sami sobě a tak pojmenovali film Point Break a přitom to nemá s 25 let starým filmem naprosto nic společného.Akorát jména hrdinů Utah, Bodhi a jednu jedinou scénu.Postavit film na reklamní kampani ve stylu ''největší adrenalinová jízda vašeho života'' mohlo to mít třeba slušný úspěch a pojmenovat postavy Idaho a Donnie, nikdo by se po nějakém filmu s Reevesem ani nevzdechl.Opravdu škoda, protože film je to natočený parádně, příběh nás bavil, herecké obsazení je fantastické a Teresa Palmer je neskutečná žába.Dokonce i ten gumák Bracey se docela předvedl.Občas mě sice srali ty Bodhiho hippiezácký žvásty a co minutu sem čekal, kdy půjdou s Utahem společně do sprchy a pak recyklovat plechovky, ale vše kolem je parádní filmařská práce a mě po dlouhý době zase opravdu bavil super akční film.75%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečný a hlavně mizerný remake, který má s původním filmem společnou jen hlavní premisu tajného policisty uprostřed gangu. Původní klasika toto dílo zadupává s přehledem do země, ačkoliv nebyla na první pohled, tak cool. Tento film je jen nudná přehlídka polonahých krásek a nabouchaných chlapů, kteří jsou jen nudnými figurkami na rozbité šachovnici. ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Adrenalin je super věc, je vidět, že ho potřebujeme i když není fyzicky zapotřebí. Ale páchat kvůli němu jednoznačnou sebevraždu, je diskutabilní. Ta šance by měla být alespoň větší nebo rovna 50/50 a měla by mít smysl. A zabíjet u toho drobné broučky ( bezvýznamné placené zaměstnance, kteří se snaží uživit rodinu ), mně smysl nedává. naopak mi dávalo smysl ta harmonie a sounáležitost s přírodou, kterou když nedodržíme, tak dopadneme jako dinosauři. Takže morálně +-, herecky, to ujde, ale žádný zázrak. Filmařsky slušné a adrenalínově skvělé. ()

Reklama

Reklama