Reklama

Reklama

Mladý agent FBI (Utah) v utajení inflitruje zlodějský gang, jehož členové si libují v extrémních sportech. Žijí s totálně uvolněným přístupem k životu . . i k zákonům. Ten jediný zákon, který jsou ochotni respektovat, je zemská gravitace. Skupina nezná žádné limity a právě daleko za hranicemi běžných omezení a pod vedením charismatického vůdce Bohdiho provádí nevídané a velmi propracované zločiny. Utah postupně získává informace i důvěru a sympatie Bohdiho a celého gangu. Zároveň ale začíná pochybovat o svých oficiálních povinnostech. Je čím dál více pohlcen opojným a nespoutaným životním stylem, kde je hlavním krédem svoboda a adrenalin. Bez ohledu na to, kolik pravidel se poruší a kolik lidí zemře. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (344)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film o extrémních sportovích, akce je určitě výborná, je neuvěřitelné, co tihle sportovci dokáží (i když na konci filmu už je to fakt hardcore a nevím, jestli je tohle vůbec možné), ale trošku tam vázne dějová linka. Teda příběh celkem ušel, ale mohl být lepší, mohlo to být více zábavnější, aby to divákovu pozornost udrželo po celý film. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Záběry na krajinu měli pěkný no, snowboard scény taky, tak to budou pěkné dvě hvězdičky a původní film si po tomhle zaslouží šestou hvězdičku, možná i sedmou :D ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Základní premise filmu - všichni tam byli hrozne cool, měli skvělý tetování, originální přezdívky typu Utah a Chowder, spoustu úžasných filosofických nápadů a neměli nic jiného na práci, než si hrát na Spidermany a Batmany. Neskutečně plytký scénář, který nezachránily ani dechberoucí akčně sportovní sekvence. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Tohle je úplně jiná jízda akčního nářezu, Teresa skvěla a zbytek herců bomba a já jsem si adrenalin užil taky. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Reklama na adrenalinové sporty a turistické destinace se vším co k tomu patří včetně kýčovitých, byť oku lahodících, záběrů krásné přírody. Ale jinak mi to přišlo tak nějak o ničem. Snaha naroubovat na extrémní blbnutí kriminální zápletku zrovna dvakrát nevyšla a nepodařil se ani casting. Winstone s Lindem tu jen paběrkovali a pomalovaný šampón, na kterém to celé stálo, byl naprosto příšerný a stejně mizerní byli i jeho sportovní protivníci. Nic moc. 35% ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Pár pekných myšlienok zaznelo, akurát boli tak namiešané s tými idiotskými, že na koniec z toho vyšiel úplne nezmyselný a nerealistický mišmaš. Nie, eko- aktivistom nejde o nirvánu, prekvapivo im ide o slušné zaobchádzanie a prístup k planéte a ostatným druhom. Nejde im ani o adrenalinové športy, ktoré teda skutočne žiadnu nirvánu nezaručia- btw. Páčila sa mi sloboda, na ktorú sa film celkom zameral a ktorá je tiež to jediné čo tu dávalo zmysel. Vizuálna stránka vynikajúca, nádherná príroda a úžasné zábery na hory, skaly a lesy. Celkovo sa dalo vyťažiť oveľa viac a do konca tak, že by to malo hlavu a patu, škoda. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Docela dobrej, adrenalinově sportovní akčňák s úchvatnými záběry ...by to byl..., kdyby mne tak nerušilo už od úvodu pár technických blbostí, které si rejža vymyslel, prudily mne digitální efekty (i v některých adrenalinových scénách, protože ten či onen konkrétní záběr by prostě jinak než trikem natočit nešel). Ale na to by se při pohledu na úchvatný vodopád Angelo dalo i zapomenout...Na chvíli. 60% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Technickej stranke nemam co vycitat a ocenujem, ze viacere adrenalinove kusky predviedli skutocni kaskaderi. Ale celkovo ma ten film vlastne vôbec nebavil. Je to prazdny film bez nejakej poriadnej zapletky. Je to len sled adrenalinovych scen nejakych magorov, ktori mi boli uplne ukradnuti a ich ekoteroristicka filozofia o vracani zeme mi liezla krkom az som sa zakuckal a musel som tie blafy splachnut niecim dobrym. Po skonceni filmu som isiel naplnit moju celozivotnu filozofiu o vracani zeme na zachod a vratil som zemi spät riadnu kôpku. Asi by sa este zislo spomenut, ze s originalom to ma spolocne iba par pomrknuti, takze nema zmysel tieto dva filmy porovnavat. Najväcsim prekvapenim pre mna bolo, ze si Bodhi a Utah nakoniec spolu nezasukali napriek tomu, ze k tomu cely cas film smeroval. 4/10. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Solidní remake, který si až na pár scén a celkový námět jde svou cestou. Film diváka provede několika extrémními sporty, kde slovo "extrémní" opravdu hraje hlavní roli. Do reality mají bezesporu daleko, ale překvapivě dost realistické CGI je dělá ve filmu velmi věrohodnými. Herci jsou spíše b-kategorie, ale hlavní hrdina je vcelku sympaťák a ačkoli herecky na Keanu Reevese neměl, působil ve filmu příjemně. Za to Brodhi nepůsobil ani zdaleka tak přesvědčivě, jako jeho Schwayzeym zahraná předloha v původním filmu. Tak či onak, pohodová akční jednohubka. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dobovo upgradovaný remake akčnej klasiky 90. rokov, sa môže pochváliť skvelo nasnímanými adrenalínovými sekvenciami, ale príbeh sa dostal do akejsi čudesnej uličky, kde sa vlastne nemá ani o čom vyprávať a samotné činy postáv majú podobne čudesné pohnútky. Priamočiary dej POINT BREAK verzia 1991, tu vyhráva nad akýmsi naivným prekombinovaným blábolom verzie 2015. Načo tu mystifikovať? Bolo to nutné? ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Solidní akční nášup s kupou nádherných záběrů a divokým drajvem, jak se k žánru patří. Jako různorodé útržky adrenalinových sportů je to velmi fajn, ale jako film, který by měl dávat hlavu a patu, to už značně drhne. Příběh stojí totálně za prd, emoce jsou na nule a napětí a strach o hrdiny se vytratí během první půl hodiny. Potěšili evropské lokace, herci taky v pohodě, ale jako celek je to solidní binec. ()

berny2468 

všechny recenze uživatele

Bod zlomu je film, který si bezesporu vaši pozornost nezaslouží. Je to pro mě naprosto nepochopitelně zbytečný film. Původní film jsem neviděl a po tomto filmu si ho rozhodně nepustím. Film vcelku oprávněně sází na akci, které zde není málo, ale zase ani hodně, aby to dokázalo napravit zbytek filmu. A právě díky akci a tím jak je natočena, jde tento film dokoukat. Je zde spoustu nádherných záběrů, ale proto si člověk říká, jak tomuhle nedokázali dát aspoň nějaký příběh. Příběh zde není. Je to vlastně jen jakýsi náčrt blbosti. A délka filmu tomu jen prosperuje. Celkově se dá říct, že čas strávený u tohoto filmu lze využít daleko daleko lépe….20%. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Tohle mohla být naprosto úžasná pětihvězdičková adrenalinem a extrémními sporty nadupaná pecka, ze které si sednu na prdel (i když je to kopírka filmu z roku 91). Jako sorry, ale v době, kdy světlo světa spatřily dokumenty o extrémních sportech jako například Art of Flight , Where the Trail Ends , Petzl RocTrip China nebo třeba TT3D: Closer to the Edge tak jsem vyloženě nasranej když vidím tak odporně přeumělkované záběry jako tady. Jsem si celkem jistej, že za ty prachy, co vyhodili za ty speciální efekty by sehnali pár profi snb riderů, jednoho horolezce, jednoho surfaře a wingsuitera, aby jim podobné záběry natočili na GoPro kameru. A Z TOHO BYCH SI PAK SEDL NA PRDEL! Ne z těhle záběrů, ze kterých sem se akorát chytal za hlavu a říkal si wtf?! Dokonce i ta pitomá tetování na hlavních hercích jsou tak umělá, že to vypadá, jak kdyby si to tam nakreslili lihovkou, to mě fakt vytáčelo. Je to opravdu velká škoda, protože celá ta myšlenka jakési Ozakiho osmičky mi přijde opravdu hodně cool. PS: Teresa Palmer tu je hot jaxviňa! ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Dlouhou dobu jsem zvažoval, že remaku Bodu zlomu dám nakonec hvězdičky tři, nicméně mi to nakonec můj vlastní vkus nedovolí, zvláště pak když jsem originálu ony tři udělil. Nechci tu samozřejmě tvrdit, že moderní adaptace zaměňující čistokrevné devadesátky za současnou podivnou kulturu určitých jedinců nehraje do karet moderní adaptaci, přesto se zde najde hned několik prvků, které vyloženě vadí. Obsazení je nakonec fajn, hudebně se taky jedná o celkem jistotu a i když několik akčních scén prokázalo zajímavý nápad, ve výsledku je to celkem nuda. Slábnoucí digitální triky, především v druhé půli to pak táhnou ještě více ke dnu, což završí scénář Kurta Wimmera, který kličkuje mezi produkcí mezi současné náctileté, adrenalinovým průměrným akčním filmem a především úkroky směrem k originálu. Výsledkem je nepříliš zajímavá a docela se táhnoucí dvouhodinka, která je vlastně o všem a o ničem zároveň. Párkrát se na to pěkně dívá, párkrát ne a kde nic tu nic. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Neskutečná hovadina natočená jen pro možnost utrácení prostředků pro štáb cestující po světě. Jinak to totiž nebylo vůbec ani krimi, ale nijak zvlášť ani thriller, jen naprosto sterilně bezduchá věc, na kterou si za chvilenku nikdo ani nevzpomene, tak zbytečný tenhle film byl. Čím blíž konci, tím víc nesmyslů. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Brain Break. Ako by povedali bratia Češi pitomé až na půdu, čo by však šlo hravo odpustiť, keby to ani zďaleka nebol najväčší problém Point Break. Trailery boli totiž dostatočne namakané a keby to celé fungovalo ako taká ultimátna akčná guilty pleasure zábava vôbec by som sa nesťažoval. Akokoľvek sofistikovanejšiu zábavu od toho snáď nikto ani nečakal. Bohužiaľ, keď to absolútne nefunguje ani po tej akčnej stránke, tak o to viac bije do očí dementnosť celého diania. O neschopnosti, respektíve v tomto prípade aj neskúsenosti režiséra veľa napovie už úvod (jemný spoiler) so smrťou motorkára, čo malo pravdepodobne byť veľkolepým dramatickým úvodom (súdiac podľa zvolenej hudby), no tak nezáživné a hlavne dramaticky nefunkčné skonanie jednej postavy som už dlho nevidel. Ono to tak však je s celým filmom, všetko, ale kompletne všetko vám je počas jeho sledovania totálne ukradnuté. Poriadne over-the-top akčné scény sa pokúšajú o niečo medzi poslednými dielmi Rýchlo a Zbesilo a extrémnymi športmi, skáče sa tu na motorkách z mrakodrapov, šprintuje pred rúcajúcimi skalami, surfuje na monstróznych vlnách, ale nič, NIČ z toho nepôsobí ani raz nijako zaujímavo, AKOKOĽVEK strhujúco, neboj napäto, nemá to spád, no jednoducho nič. Až to je pri tých scénach vyslovene na facku, lebo nasnímané to nie je zle, celkový vizuál stojí tiež za to, pretože to celé evidentne stálo dosť prachov a badať aj pár uletených nápadov. Avšak namiesto toho, aby Point Break naservíroval síce tupý, ale zábavný akčňák sa tvári zbytočne vážne a rozohráva dementnú story o ekoteroristoch a „splynutí s našou planétou“, ktorá je tak zle napísaná až beda. Pritom by úplne stačilo keby tu aspoň trocha fungovali akčné scény a agenti chytali zločinov, ktorí za pomoci extrémnych kúskov páchajú zločiny. Namiesto toho sme však dostali hlúpe filozofovanie o matičke Zemi, ktoré sa do takéhoto filmu absolútne nehodí a výsledkom je tam neskutočne sa vlečúca dvojhodinovka, ktorá by chcela byť až prehnane cool, ale nakoniec je akurát tak maximálne trápna. Až som si prial, aby sa tu v polovici všetci na tej vlne utopili a skončilo to! V takom prípade by som dal asi o jeden nepodstatný bod vyššie hodnotenie, no takto ani náhodou, pretože finále som vyslovene vytrpel s veľkým sebazaprením. Keď už totiž aj zo záznamu na Eurošporte ide viac adrenalínu a napätia než z akejkoľvek scény nového Point Break, tak je tu asi niečo sakra zle. PS: s originálom neporovnávam, keďže som ho zatiaľ nevidel, no súdiac podľa reakcií to okrem názvu a surfovania na vlnách veľa spoločného nemá. CELKOVO: 1,5* (3/10) ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Na začátku musím ihned říct, že film se podle mě nedá pokládat za remake, neboť je to příběhově trošku odlišnější. Postavy jsou v zásadě stejné, ale co u nich postrádám, tak je charakter. Schwayze s Reevesem byli opravdu charismatičtí. Je mi líto, ale herci to tady nezvládli tak, jak jsem si představoval. I příběh ničím nevyčnívá. Jediným faktorem, který tento film zachránil, jsou neskutečně mistrovsky natočené akční scény, které byly opravdu dechberoucí. Za to tvůrce obdivuji. Potěšil mě Ray Winstone, který zahrál roli detektiva docela dobře. Podle mě se film s takovým rozpočtem dal natočit lépe. Za mě 65% ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Point Break meets Xander Cage meets Fast & Furious. "Původní" Point Break si absolutně nepamatuju, takže nemám v podstatě ani s čím srovnat, ale tohle zas taková sračka, jak se mi imdb i rajčata snažily namluvit, není. Jasně, je to nelogický a totálně vymaštěný (tunovej balík padá rychlejc než člověk, do letadla s tunovým balíkem peněz se dá dostat očividně jedna radost, na Andělský vodopády se leze stylem hurá hop i bez zajištění, zlatej důl má zajištění z doby Pepka Prvního, Itálie má totálně vymaštěný policajty, atd. atd. atd.), a narvaný totálně nesmyslnými charaktery (takže jedinej smysl má Bodhi a Utah) a to včetně zaláskovaný Salamandry (nebo jak se Teresa jmenovala), ale zároveň je to narvaný úplně úžasnou muzikou a nádhernými záběry. A skvělá reklama na wingsuit. Jo a protože mám hory radši než pláže, rozhodně ten xXx feeling je mi příjemnější než Swayzeho úsměv. V každým případě dobrej výplach na sobotní večer, jen ta Terezka mohla ukázat víc ze svých předností. ()

Reklama

Reklama