Reklama

Reklama

Mladý agent FBI (Utah) v utajení inflitruje zlodějský gang, jehož členové si libují v extrémních sportech. Žijí s totálně uvolněným přístupem k životu . . i k zákonům. Ten jediný zákon, který jsou ochotni respektovat, je zemská gravitace. Skupina nezná žádné limity a právě daleko za hranicemi běžných omezení a pod vedením charismatického vůdce Bohdiho provádí nevídané a velmi propracované zločiny. Utah postupně získává informace i důvěru a sympatie Bohdiho a celého gangu. Zároveň ale začíná pochybovat o svých oficiálních povinnostech. Je čím dál více pohlcen opojným a nespoutaným životním stylem, kde je hlavním krédem svoboda a adrenalin. Bez ohledu na to, kolik pravidel se poruší a kolik lidí zemře. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (344)

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

" Člověk, který posouvá své hranice, je nakonec najde." "Jsme zodpovědní pouze za svou cestu, ostatní za tu svou." ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pro mě rozhodně jeden ze zbytečných filmů tohoto roku. Netvrdí, že původní "Bod zlomu" je veledílo, ale ten nápad je dobrý a navíc tu jsou charismatičtí herci. Ti v remaku chybí. Jediné, co film má, jsou skvělé scény z provozování extrémních sportů, ale popravdě, i to se mi postupně omrzelo a finále už mě vůbec nebavilo. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Ramírez a Varela dohromady, co si přát víc? Asi jiný děj, pro ty dva týpky s uhrančivým pohledem a název filmu ihned zapomenout, aby vás nerušil. Takže, úžasné exteriéry, skvělá hudba, a tím to končí, byť ani práce kamery nebyla k zahození. Nesnáším idioty lehkomyslně pohazujícími svým životem a zdravím a zde jsem jich měla dost, ve jménu vrácení přírodě co její jest a s ní splynout. Nesnáším magory co sjíždí na prknech hory, co volně lezou po skalách a odstřelení zlatého dolu beru jako přehnanou pitomost, nějak mi uniklo množství trhaviny, viděla jsem menší než malé. Zkrátka, do poloviny dobré, pak to drhlo. ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

Musela jsem hóódně přihmouřit oči, abych tomu dala tři hvězdy. Ale asi jsem chtěla být hodná. Nedávno jsem viděla kousek původního Bodu zlomu a už podle toho kousínku jsem poznala, že je mnohem lepší. V tomhle byla děsná hlavní postava. Taková nemastná, neslaná. Všichni potetovaní jak kokůtci. Hlavní žába taky hnusná a taky hnusně potetovaná. A čím víc se blížil konec, tím víc to bylo sci-fi. Ten skok z vodopádu nebo vrtulník létající těsně nad rozbouřeným mořem... No na konci jsem měla fakt dost. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Spíše podprůměrný film, který zachraňuje pouze formát 3D, kde vyniknou velmi dobře natočené záběry a scény. Jinak by to byla zcela jistě ztráta času. Bez 3D film nedoporučuji. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

U filmu podobně nepovedeného ražení se divák musí zabavit jinak: já si kupříkladu celou dobu na místě Luka Braceyho představoval stejně necharismatického a herecky marného Tomáše Kluse. A pokaždé, když zaznělo něco o tom, jak jsme zajedno s přírodou a jak musíme sledovat svou cestu, jsem se cynicky uchechtl. ()

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

A davam 4 !!! A hoci 3 su lepsie, dam 4...a robim tak kvoli Fuckt & Fekalious, ktore sa nachadzaju v ,mne nepochopenych, cervenych cislach. Podme si rozobrat co je mi vycitane... je mi vycitane, ze dokazem tolerovat Arnolda v Komande, ktory vyrube ostrov, ale nedokazem tolerovat bezbrehu kokotinu urcenu pre rovnoksiltovkarov, ktori pred kino pricvalaju na svojich vytunenych eMBeckach 120 LS. Tak si to preberme... kazdy akcny film stoji na to, ze je pritiahnuty za vlasy... to je v poriadku, ale ten rozdiel je v tom, ze Arnold v Komande je specialne vycviceny vojak s telom Zeusa a teda nemam problem s tym, ze kusy juhoamerickych opiciek lietaju vzduchom jak hovna potrubim. Preto tak isto nemam problem brat tento film... jasne je tam kopec klisoidnych sraciek, ktore aj mne staremu otrlemu harcovnikovi vyvodili pocit trapnosti za ucinkujucich...ale kurva, pokial ide o akciu nemam problem. Ide o extremnych sportovcov, a toto co tam predvadzaju je jednoducho prehnane, ale lahko uveritelne, nakolko taki ludia naozaj su a existuju... ale kurva... ukazte mi nejakeho zamasteneho automechanika z AAA auto, ktory sa vo volnych chvilach zivi ako James Bond... skace z budovi do budovi na aute... lieta ponad mosty z kabrioletov....rozjebava tanky... zoperuje si priestrel hrudneho kosa... je nehorlavy a za nechtami ma cisto jak panna za blanou... uz sa chapeme ? ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

U závěrečný scény tomu chybělo už jen, aby si hoši zaprcali. Film o dobrovolných dárců orgánů. Spiritualita originálu tomu však chybí. Je to spíš celkově o extrémních sportech než jen o surfingu. Snaží se vám to nabulíkovat kydy o splynutí s přírodou a takový cinty a taky se tam tvůrci neštítili přisrat scénu jak z Klubu rváčů, která postrádá jakýkoliv dramaturgický smysl. Ale dechberoucí scenérie vám zavřou klapačku. Je vidět, že režisér je původně kameraman. Charaktery plochý a příliš doslovností, včetně kopírování některých scén z původního filmu. Další zbytečný remake přiživující se na odkazu kultu. Pračka na prachy. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Z návštěvy kina mě odradilo slabé hodnocení a komentáře. Film jsem chtěl vidět na velkém plátně, škoda, opět jsem uvěřil čsfd. Takže viděno na domácím kinu s parádním zvukem na plný pecky, chytlo mě to hned od počátečních titulků a do závěrečných a jako milovník přírody jsem si film neskutečně užíval, nešlo mi jen o dech beroucí akční scény. Naprostý souhlas s uživatelem Sochorisko, který vyjádřil to, co jsem chtěl vyjádřit i já. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

překvapilo mě,že nový Point Break není až taková hloupost jak sem čekal.Vlastně kdyby tady nevyskakovalo srovnání s původním kouskem,jako samostatný akční film by obstál na jedničku.Akce je tady totiž víc než dost a ten adrenanlin z toho přímo teče a místy se až zastavuje dech.Zbytek je standardní omáčka.Herecké obsazení mohlo dopadnout hůř a ačkoliv jak Swayze tak Reeves jsou jiná liga,takový Edgar Ramirez by mohl charisma rozdávat.Výsledek je tedy pro mě překvapení a jelikož původní film pro mě není až taková srdcovka,s klidem dám čtyři...70% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Teda riadne nudny film, nema tempo a par krasnych zaberov na prirodu to uz nema sancu zachranit. O Point Break 2 sa hovorilo tak dlho, az to samotneho Swayzeho unudilo xmrti /umrel 14. 9. 2009/. POMO ma s tou retardaciou naprostu pravdu - + tie dialogy - cista hroza, kalamita, katastrofa. Hnoj. : 15 % ()

Vojťas 

všechny recenze uživatele

Těžko tento film kritizovat, těžko ho mít rád. Působí totiž podobně rozpačitě, jako jeho dnes již kultovní předchůdce. V původním filmu mi byla sympatická forma loupeží a samotný Utah (Keanu Reeves), ale neseděl mi nepřirozeně roztěkaný Bodhi (Patrick Swayze). Zde je postava vyrovnaného Bodhiho (Édgar Ramírez) kompletně uvěřitelná a celá skupina "záporáckých" adrenalinářů jde za mnohem opodstatněnějším cílem. Zároveň je akce natočená opravdu precizně s údernou hudbou a klobouk dolů i před kaskadéry. Celé to bohužel sráží zbytečná chvilka ve francouzském podsvětí, naprosto přepálená akce se zlatem a trapné zopakování střílení vleže (to opravdu nešlo po tomto vzoru vymyslet nic svého?). Ve výsledku tedy stejných 65%, ovšem kvůli úplně jiným věcem. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Přehled hezkých adrenalinových kousků zabalených v kecech o nirváně a debilním scénáři (jak jinak u Wimmera). ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Já naopak Bod zlomu považuju za dost kult, a proto se dá souhlasit,že kromě trojky scén,jmen a názvu filmu to moc společnýho nemá.Jenže se tady z toho stal spíš film o extrémních sportech,a krimi to je až v poslední řadě.Ovšem je pravda,že natočený je to parádně,bomba záběry,docela to bavilo.A třešničkou na dortíku je šťavnatá Terka Palmerovic,kousek pěknej.60%. ()

Joges 

všechny recenze uživatele

Nečekaně dobré a fascinující. Děj sice silně pokulhává, samozřejmě vinou špatného scénáře, herecké výkony nejsou rovněž na úrovni, ale všechno ostatní - akční scény, adrenalinové a kaskadérské akce, záběry přírodních masivů a lidský boj s přírodou - překročily rámec filmových možností. ()

Reklama

Reklama