Reklama

Reklama

Mladý agent FBI (Utah) v utajení inflitruje zlodějský gang, jehož členové si libují v extrémních sportech. Žijí s totálně uvolněným přístupem k životu . . i k zákonům. Ten jediný zákon, který jsou ochotni respektovat, je zemská gravitace. Skupina nezná žádné limity a právě daleko za hranicemi běžných omezení a pod vedením charismatického vůdce Bohdiho provádí nevídané a velmi propracované zločiny. Utah postupně získává informace i důvěru a sympatie Bohdiho a celého gangu. Zároveň ale začíná pochybovat o svých oficiálních povinnostech. Je čím dál více pohlcen opojným a nespoutaným životním stylem, kde je hlavním krédem svoboda a adrenalin. Bez ohledu na to, kolik pravidel se poruší a kolik lidí zemře. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (344)

Phietros 

všechny recenze uživatele

Moderní doba, efekty, parádičky ale kouzlo původního bodu zlomu fuč! Když přimouřím oko za pár scén, tak těsně unikolo lepšímu hodnocení! 65% ()

neoBlast odpad!

všechny recenze uživatele

Ale takovej ten "dobrej" odpad! na kterém i série Rychle a zběsile začínala. Prostoru ke zlepšování je zde rozhodně na rozdávání...☺ 5 % ()

Jolinar 

všechny recenze uživatele

Přesně podle očekávání - blbost, která v kině pobaví. Efektně nasnímané skoky, pády, sjezdy, výlezy i honičky. Párkrát ze mě vypadlo hlasité "ty vole!", především při zdolávání šikmé stěny ve Venezuele, ale celkový dojem je béčkový hlavně kvůli scénáři, ve kterém hlavní hrdina mluví pouze ve frázích a je plochej jak Holandsko. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Vylámané zuby na jednom z nejslavnějších filmů devadesátých let. Pro režiséra a scénáristu tento remake musel být velkou "Ozakiho" výzvou a zkouškou. Kterou nezvládli. Přitom stačilo dát jiný název, zamaskovat víc scénář a jména vůči původnímu Bodu zlomu a osobně jim to uznám. Takhle musíme srovnávat jako u všeho přebraného. Stále tvrdím, že dobrý film dělá perfektní výběr herců, kterým roli uvěřím a kteří jsou charismatičtí a dají své roli osobitost, památnost. Zde jsou všichni jen instantní osoby. Je mi u zadnice, kdo spadne dřív ze skály. Celý film spíš vyzní jako špičková akvizice, kterou si objednaly sportovní značky z řad Red Bull & Monster adrenalinových sportů. A tady je na co koukat. Nejlepší nasnímané záběry extrémních sportů od dob filmu Feuer, Eis & Dynamit (1990). Scény na moři, na horách jsou naprosto dechberoucí a mají větší intenzitu, čím víc je vaše kino méně domácí. Zde jedině je film dosaženým bodem zlomu. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Nová verze kultovního Bodu zlomu se natolik liší, že nemá cenu srovnávat. Nicméně i tak si povzdechnu, že zatímco v originálu poznával mladý agent FBI přitažlivou subkulturu "obyčejných" svobodomyslných surfařů (pro něž byl vrcholem paragliding) a s jeho váháním, na jakou stranu se přiklonit, se divák snadno ztotožnil, tak tu současnou "übercool" partičku potetovaných extrémních multisportovců, ekoteroristů a závisláků na adrenalinu (plus okrasné Teresy čistě k opíchání), majících plná ústa plytkých spiritualistických keců o dosažení nirvány splynutím se Zemí (či co), nemůže brát vážně snad nikdo. Naprostý dějový blábol tak před odpadem zachraňují efektně natočené extrémní kousky z mytické "Ozakiho osmičky" s neskutečnými kaskadérskými výkony (CGI střídmé) a nádhernými krajinnými pohlednicemi, ze kterých vyzdvihnu parádní slet alpskými průsmyky ve wingsuitech. ()

Danny F. 

všechny recenze uživatele

Kdybych si pustil sportovní kanál s extrémními sporty, udělám nejlépe. Potěšil pohled na nespoutané a dnebezpečné panoráma hor. Nádherný pohled. Snad jen ta příroda stála za zhlédnutí. Zbytek byl jen doplněk. 55% ()

jujec odpad!

všechny recenze uživatele

Děj prakticky žádný, film jen o efektech (myšleno o extrémních sportech). Ekologové se nechávají vozit na hory vrtulníkem. Naprostá ztráta času. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Kdo nezná původní Bod zlomu, může tohle považovat za pecku. Kaskadéři se skutečně vytáhli, ale to je tak všechno. Původní Bod zlomu byl klasický thriller s jednoduchou zápletkou, bez nějakých ekologických sraček. Kradli protože chtěli peníze a zbožňovali adrenalin. Nová verze je úplně někde jinde a to jak příběhem, který je debilní a už od začátku se vše odhalí, tak herci.Duo Swayze - Reeves prostě nelze nahradit Ramírezem, který je sice charismatický, ale nic víc a naprosto nevýrazným a nesympatickým Braceyem, kterému Wimmer přidal ještě traumatický zážitek. Prostě remake akční pecky je u mě propadák. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

Roztomilý gayfilmík. Je zaujímavé pozorovať ako sa akčný žáner v priebehu 25 rokov zmenil. Dnes už nestačí byť lupičom-surferom, dnes musí byť správny Bodhi ekopako, ktorý bojuje za "vyššie ciele". Všetko musí byť väčšie, krajšie, coolovejšie, ale aj tak je to nahovno. Prečo? Lebo tento film skrátka nemá gule. A zatiaľ čo po skončení originálu som mal chuť ísť si kúpiť surf a prihlásiť sa do parašutistického klubu, pol hodinu po konci remakeu si už len matne spomínam, čo som to vlastne pozeral. Ale aby som nebol za úplného kverulanta, tak musím pochváliť zručne prevedené i natočené akčné (alebo skôr adrenalínové) scény. Iba a len za ne dávam 40 %. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Vzbura proti hodnotám sa tu zo surfovanie vystupňovala až k ôsmim rôznym skúškam, no atmosféru zo surfárskeho originálu to nemá. V kontraste s nudným príbehom bolo až úchvatné lezenie na vodopád Angel, ale jednu hviezdu musím hneď zrušiť za svojské pojatie fyziky u lietajúcich batmanov. ()

Narcis 

všechny recenze uživatele

Film je paradni akcni podivana, ale bohuzel skoro nic navic. Scena s letadlem pripomela nedavnou M:I 5 nebo uvodni scena s motorkama taky nezapomenutelna. Vzhledem k scenaristovi jsem cekal jeste nejake future hi-tech vychytavky jako byly v Salt a Ctihodnym obcanovi, ale bohuzel. Jinak potesila ucast prevazne neznamych hercu (Edgar Ramirez me uz zaujal v Uhlu pohledu) a taky nadherne scenerie. U me horsi 4*. ()

luksky 

všechny recenze uživatele

Chtěl sem na to jít do kina, kvůli práce to nevyšlo a po zhlédnuti doma jsem rád, že sem za to neutrácel...proti původnímu filmu hodně slabé, hlavni hrdina řádnė nesimpaticky..zklamáni ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Core sa viac sustredil skor aby niekto nespadol z motorky, popripade nenapichol na strom a v peknom uhle a zamalovane, a Wimmerove monology-dialogy-trialogy plne filozofie a myslienok nechal lahko plynut do cerstveho horskeho vzduchu. Tak vznikla pre mna potetovana a frajerska nudna pozerska adrenalinova jazda, ktoru Xander moze kludne skopavat zo svojho tronu nizsie a nizsie. Vizualne omalovanky (motorky, basejump,..) chytia za ocne viecka kdekoho, a waaaaaaaau :D ale nezmäkol som.... Asi na "akcniaky" uz som prilis stary ale toto ma ee ,nebavilo. Ale i tak,Dve silne nafuknute kolesa urcite potesia. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Velmi slabá podívaná. Každopádně hned na začátek musím zmínit, že zrovna tento film bych remakem rozhodně nenazýval, neboť na to má s původním Bodem zlomu opravdu minimum společného. To ale jen tak na okraj, na výsledný bídný dojem tento fakt nemá žádný vliv. O ten se totiž postarali úplně jiné faktory a to v prvé řadě naprosto katastrofální casting. Luke Bracey je absolutně nevýrazný, mdlý a nesympatický chlapík, který nemá sebemenší šanci utáhnout jakoukoliv větší roli, natož pak hlavní, jindy velmi pohledná Teresa Palmer tu vypadá fakt příšerně a jinak výtečný Édgar Ramírez se podle mě zas do role Bohdiho pro změnu vůbec nehodil. Zápletku jsem pak spíš než jako klasicky vystavěný příběh vnímal jako téměř dvouhodinovou reklamu na extrémní sporty, se spoustou, ale opravdu spoustou rádoby filozofických žvástů na téma smyslu a podstaty života, a to zas vyznělo spíš jako nějaká ekologická propaganda, no nicméně když bych vzal i ten zbyteček, kde se tvůrci tedy snažili o nějakou tu dějovou linku, tak stejně šlo jen o předvídatelný, tuctový vývoj, bez známky zábavnosti. Vzhledem k tématu mě navíc nemile překvapil naprostá nepůsobivost atmosféry a akce se zde vyskytuje jinak jen právě ve všech těch záběrech extrémních sportovních výkonů, které jsou nasnímány sice dynamicky a živelně, ovšem kdo se o tento druh adrenalinových atrakcí nezajímá i v reálu, tak s ním to stejně nejspíš nepohne ani zde. Já tu zkrátka tedy sice nechci tvrdit, že bych se u tohoto snímku nějak vyloženě nudil, ale určitě nejsem cílovým divákem pro tento druh filmu, a mám zároveň i obavu, že ona cílová skupinka nebude zas až tak početná. ()

Indy 

všechny recenze uživatele

Recenzie zlé, tržby ešte horšie, čakal som pohromu, ale ... ono je to na poli akčného filmu celkom slušné, dokonca by som povedal, že také výpravné a kaskadérske kúsky sa len tak nevidia (freeride na snowboardoch a lezenie bez istenia k Angelovmu vodopádu sú úžasné) ... samotný nápad remakovať klasiku ako Bod zlomu je samozrejme problematický a zbytočný, ale až na pár citácií a mená hlavných postáv to až taká vykrádačka nie je ... Keby sa ešte lepšie popracovalo na scenári, pretože tie zločiny mi tam k naplneniu Ozakiho osmičky adrenalínových kúskov moc nepasovali, keďže kaskadérske kúsky "anti"hrdinom financoval nejaký šejk a neboli tak odkázaní na prachy z lúpeží ... a tvorcovia zvolili lepšieho predstaviteľa Johnyho Utaha, dal by som bez váhania slušné 4*. A počas sledovania filmu ma viackrát napadlo, že by som celkom rád videl film na tému adrenalínových športovcov. Ak by obsahoval také parádne kúsky ako nový Bod zlomu a mal uveriteľné postavy, ktorým by som veril ich životnú filozofiu, mohol by to byť zážitok. 7/10 ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Budeme-li ignorovat fantastický originál, všechny ty eko nirvána proklamace, nesympatického no name hrdinu, zůstane slušně natočený klip adrenalinových šíleností, kterému zcela dominuje šplh na venezuelský vodopád Salto Ángel... ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Toto je přesnej příklad toho, kdy si řeknete, že trailer je super a vypadá to na dobrej adrenalinovej akčňák, a nakonec zjistíte, že je to hrozná kravina. Bohužel. A čím víc postupuje film k závěrečným titulkům, je to horší a horší. Na začátku to vypadá slušně, akční scény baví, ta konverzační vata mezi tím už ne. Příběh je ve výsledku hrozně lacinej a plnej všelijakých známých klišé (jakože se hl. hrdina zamiluje do ženské hlavního záporáka..), no ale nejhorší na tom je, že další a další akční scény jsou čím dál tím víc přitažený za vlasy. Tzn. pomyslný body dávám za první polovinu filmu, kde to ještě nebylo tak tupý a pak za přehled všelijakýho tetování, protože v tomhle filmu je potetovanej snad každej. Hm a pak už nic. Podruhé už se na to nepodívám. ()

Reklama

Reklama