Reklama

Reklama

Mladý agent FBI (Utah) v utajení inflitruje zlodějský gang, jehož členové si libují v extrémních sportech. Žijí s totálně uvolněným přístupem k životu . . i k zákonům. Ten jediný zákon, který jsou ochotni respektovat, je zemská gravitace. Skupina nezná žádné limity a právě daleko za hranicemi běžných omezení a pod vedením charismatického vůdce Bohdiho provádí nevídané a velmi propracované zločiny. Utah postupně získává informace i důvěru a sympatie Bohdiho a celého gangu. Zároveň ale začíná pochybovat o svých oficiálních povinnostech. Je čím dál více pohlcen opojným a nespoutaným životním stylem, kde je hlavním krédem svoboda a adrenalin. Bez ohledu na to, kolik pravidel se poruší a kolik lidí zemře. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (344)

Torgal 

všechny recenze uživatele

Jediné, čo na tomto filme nestálo za starú belu a čo ma doňho dokázalo aspoň trochu vtiahnuť boli adrenalínové kúsky na vode, horách a skalách. Aj tie boli ale častokrát tak okato "vylepšené" trikmi alebo hnané za hranu (napr. finále na Anjelských vodopádoch), že zlyhávali v prenesení napätia na druhú stranu obrazovky. Dejovo je to strašný trash o plnení skúšok pre duchovné splynutie so Zemou. Pseudofilozofické žvásty som u takéhoto filmu rozhodne počúvať nepotreboval. Je to bieda, ale aspoň tu bola klasická streľba do vzduchu z pôvodného filmu (a z Hot Fuzz). 5-/10 ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Jediný zákon který platí je gravitace!" Pohodová adrenalinová jízda na vypnutí mozku. Parádní přehlídka extrémních sportů. Plnění úkolů ve kterých se překonavá bod zlomu a ztrácí pud sebezáchovy. Při sjíždění ledovce v Itálii se mi tajil dech. Sympatické herecké obsazení. Dějově však plné nelogických věcí. 6/10 ()

zberatel 

všechny recenze uživatele

Wimmer je najlepsi na technicke hracky. Prerabka originalu (ktory mam velmi rad) bol zbytocny tah. Keby to bol cisto akcno-dobrodruzny film tak hviezdu by som pridal. Ak sa mala scena absolutnej dovery vyrovnat scene skoku z lietadla bez padaku v originali, tak u mna veru nie. Stacilo dat ine mena, iny nazov .. ()

bakeero 

všechny recenze uživatele

Na žebříčku nejzbytečnějších remaků všech dob by tenhle kousek byl hodně vysoko. Kamera i jednotlivé záběry jsou hodně povedené, ale na youtube si to můžete pustit zadarmo a bez té zbytečné pseudofilozofující vaty. ()

Kenty 

všechny recenze uživatele

Dlouho se mi nestalo, abych tak moc nenáviděl hlavního hrdinu, pana napůl FBI a napůl rebela. Jeho nelogické chování mi pilo krev od začátku až do konce. Pěkné záběry, ale jinak dějově nic moc. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Jedna věc novému Bodu zlomu nejde upřít. Je efektní. Úvod je hodně lahůdkový a divák tedy čeká, že to bude celý v podobnym duchu, jenže chyba lávky. "Akce" je efektní, extrémní výmysly hlavních "hrdinů" jsou dostatečně wow, bohužel to je to jediný, co funguje. Postavy jsou takový kreténi, že se celou dobu musíte soustředit jen na to. Něco jako charisma tu chybí na míle, něco jako osudové bratrské přátelství tu je asi tak osudový jako když jsem flákal na pískovišti chlapečka, že mi sebral hrabičky. A v tomhle duchu je celej film.. Hnusný zelený green-screen, herci bez charisma a ostuda, že to nese jméno legendárního originálu. ()

waska 

všechny recenze uživatele

Fantastické záběry, naprostý vizuální orgazmus u Salto Angel. Jinak remake se tomu asi říct nedá, Patrick a Keanu jsou prostě charismatičtější, i když Edgar Ramirez má taky na rozdávání. No každopádně jako akční podívaná pěkný, ale rozhodně bych to nenazval Point Break. ()

Hashirama 

všechny recenze uživatele

Záběry, které by šly z fleku zarámovat, v příběhu, který nedává ani na jedinou vteřinu smysl. Takovéto pocity si zřejmě odnese každý, kdo kdy viděl originál. Ne, že bych se řadil k oněm Metuzalémům, kteří se pohoršují nad odhalenými kotníky a dští síru, že tento paskvil není hoden jména předlohy. Nemusíte být géniusové, abyste věděli, že originál je úplně stejně primitivní blbůstka, která stojí na hercích, kteří ve filmu vytvořili jedinečnou souhru a atmosféru. Nic z toho tu není, remake správně posunul hranice trendů a jeho pojetí a vizuál odpovídá současným standardům, ale kromě občasných nádherných pohledů a monotónních hudebních hitovek na jachtách a ve vilách je tahle verze kurevská bída. Édgar Ramírez, těžkej frajer, mluví jen v mystických metaforických greenpiss hovnech, u kterých si má člověk domyslet kdejaký oxymorón a hluboké poselství, stejně tak ostatní postavy. Předělávka kultovní scény s výstřely na letadla je pak velice úsměvná (ale pořád okouzlující). Rozhodně bych doporučil se na Bod zlomu podívat, zejména pak lidem, kteří viděli i originál, pořád to totiž není úplná žumpa a pro leckoho může jít o zajímavý pohled na klasiku. Lidem, co originál neviděli, bych doporučil koupit si párek v rohlíku. Je to levné, chutné a budete z něj více obohacení a moudří než z tohoto nelogického mišmaše, ze kterého nakonec nic moc nevzniklo. ()

kwaicheng 

všechny recenze uživatele

Ekoválečník Ozaki, to mě teda poser.... co je to za hodnoty...? Ekokecy, pak vezmu motocykl a pojezdím biospolečesntví jak jen to jde.... ach jo. Ale dobrá akce.. ()

quick2 

všechny recenze uživatele

Remake úspěšného Bodu zlomu, který vznikl po 24 letech. A já moc nerozumím tomu proč. Těšil jsem se na příběh Johny Utaha, agenta FBI, kerý se infiltruje do gangu surfařů - bankovních lupičů a balancuje na hranici mezi kravaťákama z FBI a týpkama, kteří vyznávají adrenalin a párty. Dostal jsem ale něco úplně jiného. Bandu ekologů, kteří jsou zbláznění do matky Zěmě a mladého Luka Bracey, kterému nedokážu uvěřit jeho roli ani na vteřinu. Kdyby se býval Ericson Core vykašlal na název Bod zlomu a přestal se držet nepřekonatelného snímku od Kathryn Bigelow, udělal by líp. V porovnání s originálem je to opravdu slabé a nudné. Když se na to ale podívám jako na novinku se stejným názvem, je to vpodstatě průměrný akčňák. ()

DD 

všechny recenze uživatele

První hodinu jsem se docela královsky bavil tím, jak moc stupidní ten film je. Na Silvestra fakt ideální. Druhá půlka už se nějak táhla, ale i tak... Viděl jsem letos mnohem nudnější sračky. ()

masino 

všechny recenze uživatele

Zo zaciatku mi to pripominalo priemerny akcnak, potom to zacinalo byt zaujimave a nakoniec sa to vsetko posralo. Posledna polhodina filmu bola komicka a hlupa. Stacilo mi vidiet raz. ()

Lavinia 

všechny recenze uživatele

Krutonudně krutohloupé. Velmi pádný argument pro znovuzavedení pracovní povinnosti, zvláště mladých zdravých maníků, kteří by se u lopaty rozhodně seberealizovali smysluplněji. Obsah: Blonďatý holobrádek chce do party tmavovlasých vousáčů, aby je usvědčil z extrémně-sportovních loupeží, tak s nima pořád blbne po horách, jeskyních a jiných scenériích, aby zjistil, že najednou páše loupež s nimi, není schopen do nich pustit kulku a že jest blbem. A nakonec je za pomoci mateřské FBI užene, ubije nebo nechá se zabít při "sportovním" výkonu. Aspoň v to doufejme, jinak by hrozilo pokračování. Od poloviny filmu se z kina permanentně trousili diváci směr východ, naštěstí i ti s velkou hlavou přede mnou. Což hodně vypovídá i filmu. ()

alldo.raine 

všechny recenze uživatele

Velká spokojenst se dvěma věcmi. S adrenalinovými scénami, které i když jsou velmi silně přitažené za vlasy, tak se na ně hezky kouká. Dále pak s tím nápadem, proč to dělají. Že je potřeba splnit 8 cílů za učelem splinutí s přírodou, či tak něco. Bohužel to ale přebíjí otřesní herci, kterým silně vévodí hlavní herec Luke Bracey. To, že byli do této role zvažováni herci jako T.Kitsch, Ch.Pratt, či Ch. Pine beru jen jako nějaký výplod fantazie či nedostatek financí, protože Bracey nemůže být v žádném případě první volba. Jedině ta poslední, nejlevnější. ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

Docela slušně natočenej remake .I když původní se mi líbil více .Herci ,no dejme tomu že, mohli vybrat nějaké lepší známé tváře ale budiž,i tak se na film dalo koukat.Scéna s letadlem byla to pěkná scénka ,pak už jenom dobré koukání na film.Nádherné scénky s přírodou to je jedině to dobré plus na filmu.Sem radši rád za původní snímek s Patrikem Swayze a Keanu Reeves.Za mě 60% ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Upřímně ty adrenalinový záchvaty, vpichují do člověka určitou motivaci. Tady v tomhle nastaveným příběhu, chybí dost duše. ()

john.h 

všechny recenze uživatele

Na kultovku z devadesátek s Keanu a Patrickem to samozřejmě nemá ani zdaleka, ale oceňuju pestrost akce. Uvidíte tady všechno možné od proximity wingsuit jumpu, přes surfování, jízdu na krosové motorce, snowboarding, až po lezení po skále a mnohem víc. To byla zábava sledovat. Solidní průměr na jedno použití. ()

Reklama

Reklama