Reklama

Reklama

VOD (1)

Idealistickou agentku FBI (Emily Blunt) pověří důstojník elitní vládní operační skupiny (Josh Brolin), aby v příhraniční oblasti mezi USA a Mexikem, kde neplatí žádné zákony, podpořila eskalující válku proti drogám. Tým vedený tajemným poradcem s pochybnou minulostí (Benicio Del Toro) se tajně vydává na cestu, během které je Kate nucena v zájmu přežití pochybovat o všem, v co dosud věřila. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (1 234)

PP66 

všechny recenze uživatele

Nekonečná válka mexických gangů a s mexickými gangy aneb přežijí jen vlci - hudba nervy drásající a děj napnutý k nesnesení. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Perfektně natočené téma, kterému se snažím všemi silami vyhýbat, protože mě skličuje a navíc mě filmy s podobnou tématikou většinou nudí. Na tento jsem šla kvůli režisérovi a musím říct, že mě nezklamal a Benicio Del Toro, kterého jsem doteď moc nevnímala mě nadchl. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Nečekal bych, že se najde film, v němž pro mě bude největší pěst na oko Emily Blunt. Respektive nejde přímo o ní, ale o postavu, kterou ztvárnila. Ta ve filmu podobného charakteru prostě nemá co dělat a že do ní byla obsazena jedna z mých oblíbených hereček je asi jediný důvod, proč se nakonec s přimhouřením obou očí dala snést. Jinak je to thriller, jehož technická kvalita je neoddiskutovatelná - kromě jiného mě zaujala hlavně Deakinsova kamera a Jóhannssonova hudba, umně dokreslující onu tíživou atmosféru. Pár hluchých míst to sice má, ale jako celek to funguje. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Villeneuvea považujem spoločne s Paolom Sorrentinom za súčasných filmových géniov. Sicario nie je rozhodne filmom pre každého. Plynie pomaly, soundtrack je dosť temný a podobne ako jeho ostatné filmy je dosť chladný. Samotná téma mexických drogových kartelov mi bola vždy dosť cudzia a nikdy som z nej nebol uchvátený a to je aj zrejme dôvod prečo som nenaparil plný počet. Každopádne celková atmosféra ma dostala, sympatickú dvojka Brolin-Del Toro si obľúbite (aj napriek všetkému) a Emily charizmatická ako vždy. Ak má už niekto robiť nového Blade Runnera nech je to prosím naozaj tento človek. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

"Nothing will make sense to your American ears. And you will doubt everything we do. But in the end, you will understand." No, moje české uši z toho všeho taky nebyly moc moudré. Del Toro by na mě ani nemusel použít ty obdivuhodné výslechové metody, jeho uhrančivý pohled úplně stačil. Další pozitiva se mi ale nehledají snadno, snímek jsem nebyla schopná dokoukat na jeden zátah, prostě se záměr minul účinkem. Při hodnocení přivírám obě oči. ()

Martpod 

všechny recenze uživatele

Tep minimálně stovosumdesát za minutu. Drsné, surové, temné, geniálně obsazené, perfektně vystavěné co do příběhu, vizuálu i atmosféry. Co víc si přát? ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Na sicario jsem se velmi těšil, očekával jsem bad ass Emily Blunt a FBI / CIA / soldiery a po shlédnutí jsem zjistil, že jsem nedostal to, co jsem očekával, ale naopak to, co jsem neočekával. Benicio Del Toro byl vážně dobrý, Josh Brolin o něco méně dobrý a Emily naopak slabší a navíc její postava se chovala úplně dementně... protestovat proti tomu, že na dálnici postříleli 8 mexičanů se zbraněma? Jako co, měli je nechat po nich vystřelit? Villeneuve se ve filmu snažil nastolit především hutnou atmosféru, kterou podporoval především hudebním podkresem a zajímavou kamerou, což se mu celkem dařilo, ačkoliv občas už jsem měl pocit zbytečně nastavované kaše. Pokud to shrnu, film má zajímavou náplň a přesto jsem odcházel s pocitem, že se vlastně zas až tak moc v tom filmu nedělo a hodně času sebraly dlouhé "napínavé" scény, kde na sebe postava A a B dlouho koukají a řeknou 3 slova za 2 minuty. Celkově jsem byl ale docela spokojen, film se nebojí zobrazit reálný život (tedy fakt, že i děti jsou smrtelné) a v kině určitě fungoval mnohem lépe, než jak bude fungovat doma v televizi nebo v PC. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Na mexicko-americkém pomezí bych asi úplně žít nechtěla, ale jinak si Sicario udržel od první do poslední vteřiny znepokojivou atmosféru. A Benicio Del Toro si svého mstitele střihnul také velkolepě. V podstatě stačilo, že jen existoval, za něj stejně vždy všechno odehrají jeho dábelsky velké (ale hodné!) oči. Též jsem přivítala, že se tento snímek - jako mnoho jiných věcí ze stejného prostředí - ani nijak zvlášť nevyžíval v zobrazování násilí; takže jsem ho viděla skutečně celý. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Jak bývá u DV dobrým zvykem, je to čistě a velmi dobře odvedená práce. Nicméně jsem přecejen očekával nějaký větší překvapení nebo složitější motivaci. Výborná hudba a kamera! ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Ten film nie je dokonalý. Za fantastickou kamerou a vzětlivou hudbou s dych berúcou kombináciou hluchých a dynamických scén čosi len chýba. Film na prahu neviditeľnej dokonalosti, kde si škrípanie zubov a trenie kolien od napätia vysvetľujeme ako vedľajší účinok stupňujúcej sa atmosféry do krimi nebies. Jednotlivé zábery čo by len popreli lačnú degustáciu s plochým dejom a zoznamku ešte s plochším hereckým zoskupením a downovali hranice seriálových ochutnávok do reálnej podoby. Filmový Sicario má jednu chybu, hlavnú hrdinku. Malú, vo svete bez práva naivnú a nezaujímavú. Po boku drsnej dvojice Brolin/Del Toro si vyšlapuje pomerne nízko. A ten pocit, keď vieme, že držať film po kope nejde s polomŕtvými dialógmi detinskej FBI dvojky (černoch&Blunt), ktorá nechápe prečo a načo, je k technicky brilantnej stránke filmu unfair. Réžia môjho obľúbenca Prisoners bezvýhradne bezchybná. Určite jeden z troch najlepších filmov roka... 85% ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Ústřední zápletka celého filmu (spojení Brolina a Del Tora) mi přišla hrozně přehnaná a nevěrohodná...a devalvovala celý film. ()

Parlay 

všechny recenze uživatele

"Sicario" je především velmi intenzivní zážitek, při jehož sledování člověku není dvakrát dobře po těle. Tvůrčí záměr byl tedy splněn dokonale... Hodit diváka do vody spolu s mladou a nezasvěcenou policistkou v podání přesvědčivé Emily Blunt byl vynikající nápad. Snímek šlape po všech stránkách - děj působí uvěřitelným dojmem (na hru, že se tvůrci snaží nastínit běžnou praxi, je velmi snadné přistoupit), herecké obsazení je bezchybné, hudební doprovod je mrazivě mrazivý a perfekcionistická režie Denise Villeneuvea snese ta nejpřísnější měřítka. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Až do uklouznutí v podobě termovizní tunelové akce, po němž se nálada navzdory původnímu úmyslu citelně rozmělnila, se jednalo o jeden z nejlepších filmů, co jsem v poslední době viděl. Humus v čisté podobě. Malá katarze přišla snad jen ve chvíli pohledu na tvář kartelového bose, který se krátce setkal s nemilosrdnou ukrutností z opačné strany, než byl dosud zvyklý. 4½. (Jinak naprostou souhlasím s niethustrou; nebýt Emily Blunt, jednalo by se o skvěle cílený sympatický procedurální příběh o mužích a ženách, nezapomenutelná jízda, jakou by ztěží zvládl i mistr Trier.) ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Kromě Deakinsovy kamery a svícení scén tu není opravdu z čeho uchcávat, ačkoliv obsazení by k tomu nabádalo. Bohužel Villeneuve to celý tak trochu uspává svou chcíplou režií. Doufejme, že u Blade Runnera chytí koule do hrsti. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

.......lepšie ako dvojka - dej i akcia sú prepracovanejšie......ale aj tak mimo mňa......viackrát nepozerám...... ()

Cl3ricK 

všechny recenze uživatele

Jako napjatá struna. Tak jsem se cítil po celý film. Fakt jsem rád, že jsem na tohle šel do kina, protože to stálo za to. Na tomhle filmu bylo bombovní snad úplně všechno. Herci, vizuál, ale asi nejlepší pro mě byla hudba. Nic složitého, ale brutálně podmanivého a skvělé podkreslující hustou atmosféru. Další věc, akční scény, vše krásně přehledné, kamera na jedničku a i z nich šlo cítit to napětí. Pecka film, který si zaslouží plnou palbu. P.S. Del Toro je bůh. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Tak mě tyhle velmi pomalé filmy s dlouhými záběry na krabičku cigaret, odtok, čumění do blba, nastupování do auta apod. neberou. Jediné co mě zaujalo byla hudba. Nemusím už nikdy vidět. Velmi slibný začátek a pak až do nepřekvapujícího finále nic. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Hola cabrónes, v dnešním komentáři se koukneme na život v ciudad Juárez. Takže milí pendejos gringos, Sonora cartel vám dá práci na celej život, můžete vozit drogy policejní Crown Victoriou, nebo viset dolů z mostu a vaše cabéza bude doručena rodině. Kdyby se vám náhodou připletl pod zapatas nějakej ten Medellín, tak Orale ese Vato a rozstřílet ho na padrť, nebo se náš boss nedožije rána........Kdyby bylo všechno takhle jednoduchý, tak v mexiku žádnej kartel dávno neexistuje. Jediný co dává filmu ten správnej nádech je Juárez a celý jeho prohnilý prostředí. Postava Emily Cunt předvádí tupou policejní naivku, její naivita a ctění zákonů je do nebe volající. Del Toro a Brolin naprosto bez diskuze výborní. Bohužel čekal jsem daleko víc akce, ne jen dalekohled ze střechy a koukni jak se střílí, ty upocená kravko. Možná to trochu nadhodnotím, ale dám čtverec. Filmy o kartelech můžu. Jen Sicario opravdu nebyl ten nejlepší. ?% P.s: streetview Juárezu je fakt zážitek :) ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Jediný komický prvek se objeví hned na začátku .. členkou speciální zásahovky FBI je 56 kg (i s pistolí) vážící žena - Kate Macer / Emily Blunt .. která navíc díky scénáři zažije i veletoč v uvažování - i k těm, co zabili její kolegy je třeba přistupovat ´sluníčkově´ ... jinak ovšem správná tvrďárna - podívejme, někdy ani není třeba ukazovat brutalitu on-line, stačí naznačit a diváka fakt mrazí - jo, když se to umí ... ()

Související novinky

Bude Villeneuve u třetích dílů Duny a Sicaria?

Bude Villeneuve u třetích dílů Duny a Sicaria?

05.02.2024

Začněme tím podstatnějším. Za pár týdnů se všichni budeme nadšeně kochat obřími červy ve druhém díle Duny, který zadaptuje zbytek první knihy od Franka Herberta. Sága z pera slavného spisovatele ale… (více)

Producenti oznámili třetí Sicario

Producenti oznámili třetí Sicario

22.09.2023

Snímek Sicario: Nájemný vrah z roku 2015 byl do velké míry tím, který definitivně nakopnul kariérní dráhy jak režiséra Denise Villeneuvea (Duna), tak scenáristy Taylora Sheridana (Yellowstone).… (více)

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (více)

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

11.05.2022

Hollywood miluje franšízy, čím větší a úspěšnější, tím lepší. I proto dnes víceméně každý druhý film vzniká se záměrem novou franšízu nastartovat. Občas se ale povede rozjet filmovou sérii i zcela… (více)

Reklama

Reklama