Reklama

Reklama

VOD (1)

Idealistickou agentku FBI (Emily Blunt) pověří důstojník elitní vládní operační skupiny (Josh Brolin), aby v příhraniční oblasti mezi USA a Mexikem, kde neplatí žádné zákony, podpořila eskalující válku proti drogám. Tým vedený tajemným poradcem s pochybnou minulostí (Benicio Del Toro) se tajně vydává na cestu, během které je Kate nucena v zájmu přežití pochybovat o všem, v co dosud věřila. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (1 234)

Cedr 

všechny recenze uživatele

Intenzivní perfektně natočený thriller ve stylu 90s žánrovek. Největší nevýhodou filmu, že cesta do a z Mexika v první třetině filmu je tak dokonalá, že výrazně zastiňuje vše co přijde později. Tuhá atmosféra však příliš nepoleví a to je vše co podobné filmy potřebují. Sicario má navíc chytlavý a především zručně odvyprávěný příběh, skvělou kameru, trefnou hudbu a kvalitní obsazení. Dost možná film roku 2015. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Atmosférický a napínavý thriller se skvělými hereckými výkony. Americko-mexické pohraničí je nepříjemné místo, kde mají hlavní slovo narco baroni. Ruka zákona zde musí působit tvrdě a neochvějně, jinak nikdy nedojde ke změně. Lze ale všechny skutky ospravedlnit? Film nahlodává morální dilema a pohrává si s šedou hranicí právně obhajitelného boje proti drogám. Idealista tady nemá co pohledávat. Je pouze na vás, zda se rozhodnete přijmout tento fakt živoucí reality. 80% ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Až po připomínkách přítelkyně jsem si uvědomil, jaká to vlastně byla bída. S chutí do toho: 1) Role policistky Vocasové byla úplně zbytečná. 2) Policistka Vocasová úplnou náhodou narazí v kovbojském baru na asasína. 3) Mafiánský kápo určitě pojede sám osobákem, aby se mohl nechat přepadnout a popravit. 4) Vládní zabiják je pověřen nejvyššími autoritami k zabíjení, proč tedy s pistolí v ruce nalého na poručíka Vocasovou, aby mu podepsala lejstro? 5) Dějová linka s mexickým policajtem je rovněž zbytečná. 6) Střílečka v tunelu je také zbytečná. 7) Generální tajemník největšího kartelu v Mexiku má na svém panství určitě jen tři mlátičky. Chabé. 35% ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Remeselný nadpriemer, nápaditý, funkčný. Čo robí Sicario zaujímavým je napojenie diváka na hlavnú postavu. Odkázanosť na fakty ktoré pozná, na situácie, na ktoré sa pozerá vlastnými očami a teda aj divákovými. Človek má tak v istých momentoch chuť vyfackať pár sráčov cez monitor za to ako s ním vydrbávajú a zároveň sa mu to páči. Bravo ()

Script 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu je nechutný a hustý. Děj pak dále je klidný, záhadný, zvláštní, postupně buduje napínavou atmosféru a závěr je citová brutální vydíračka, která diváka překvapí. Ve filmu graduje senzační temná, dramatická hudba od Jóhanna Jóhannssona, za kterou by si zasloužil cenu, protože perfektně navodila atmosféru děje. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

... neb z nebe je jen ledové torzo. Stop. Libidu pekla strojí hrob. Pronikavě řezavý master toreador. "Řidič Maserati smrti." ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Protidrogové v čele s Joshem, Beniciem a Emily na výšlapu v Mexiku, to nemůže dopadnout špatně. Drogové kartely rozhodně nezahalí a kvalitní cukrkandl má odbyt zajištěn ve velkém. Love se točí velký a dealeři touží býti odporně bohatí. Odkaz Pavlíka Escobara nikdy nezanikne. Dát si po ránu dobrou lajničku koksu, aby den lépe utíkal, po tom baží spousta lidí. Takže FBI má plné ruce práce a nezahálí. Naivní Emily si myslí, že se dá vše řešit v rámci neporušení zákona. Životem ošlehaný Benicio, který se ve světě drog pohybuje, jako ryba ve vodě, jí záhy ukáže, že realita je úplně někde jinde. Zákony se obchází a ve velkém, jinak není žádná možnost něčeho dosáhnout. Jeho navíc žene pomsta za vyvraždění rodiny, takže jako správný Býk jde systematicky za svým, aby se pomstil. A nakonec sklízí ovoce. Vyčenichá toho parchanta, co za tím stojí a navštíví jeho luxusní chýši u večeře se slušným střelným arzenálem. Začne u spratků, aby neměli trauma, že papá je hajzl, pak příjde na řadu nic netušící ženuška a papínka si nechá na konec. Je uklizeno. Asi nejlepší scéna filmu. No a Emilka se s tím musí nějak srovnat. A hlavně přijmout drogový svět reálným pohledem. Výborná záležitost a už se těším na Soldado. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Komorné prevedenie zápletky u ktorej by som tipoval že sa vyberú akčnejšou cestou. Sicario je v prvom rade o postavách ako u Villeneuveho býva zvykom. Je depresívny a temný, no vadilo mi veľa hluchých scén a rozvláčnosť deja. Del Torova chladná pomsta ma tiež neodrovnala až tak moc, herecky ale ide o prvú ligu. Stačila by mi aspoň jedna, možno dve dychberúce scény a hodnotenie je vyššie. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Film, pri ktorom od 10. minúty viete približne na čom ste s postavami a dejom. Poviete si, nuda, tuctovka. Ale potom príde Villeneuve a zadelí takú atmosféru, že dekel v kúte. Scéna na moste ma proste nenechala chladným. Postavy sú presne tie, pri ktorých Vás síce zaujíma ich minulosť, ale aj keby ste to nevedeli, nič by sa nestalo. Ja som s nijakou neprežíval jej pocity a to sa mi páčilo. A pritom sa vám aj tak dostanú pod kožu. Obsadenie topové, námet pod ťarchou prevedenia ide do úzadia, zaujímavá kamera a zaujímavé zábery, či už z rôznych kamier alebo na rozľahlú krajinu. A záver vo vile má presne tie atribúty, ktoré očakávate. Komorná rozlúčka to už iba pekne zakončí. Jediná nevýhoda je, že je to zbytočne natiahnuté. Ale inak Villeneuve sa opäť u mňa dostal dosť vysoko. Silné 4 z 5 ( Kino Dukla Svidník ) ()

Gothar 

všechny recenze uživatele

Pre mňa to bolo veľké prekvapenie a zatiaľ film roka 2015. Výborná réžia, kamera, hudba, scenár a herci. Vznikla tak dokonalá atmosféra, ktorá ma pohltila a 2 hodiny ubehli ako voda. Výborné natočená akcia sa strieda s dialógmi a všetko prirodzene funguje. Tempo je pomalé, ale je to skôr plus, pretože to podporuje napätie. 90 % ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Villeneuve nám dokazuje, že je TOP filmařem současné doby. Jeho Sicario je skrz naskrz atmosférickou jehlou, zabodávající se v první třetině hluboko pod kůži. Scéna přepravení přes hranice mi dala zapomenout na tělem nastavený autopilot - nádech a výdech. Nebudu dále rozebírat co vše v Sicariu stojí za to a všichni se sakra shodneme, že tíhu filmu by mel nést démonický Del Toro. ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Intenzivní šlehnutí do střízlivé mysli filmového fandy znehcuceného cyklickými šablonami, do nekonečna se objevujícími v současných kinech. Atmosféra na pořádnej nůž, herci na sošky a hudba, nad kterou nepřemýšlíte. Neruší vás, jen víte, že tam je, jak naléhavě kreslí a tak to má v temném krimi noiru být. Škoda, že je to celkem rovné, i když se snaží nebýt a (i přes originální filmový skoroúvodní titulek) české distributory bych pořádně nakopal do řiti za spoilerování v názvu. Dneska takových filmů moc v českých kinech není, a přesto se Sicario do nich hodí na zhlédnutí mnohem víc než 90% zbylé distribuce. Přeji mu velký úspěch. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Inteligentní film pro inteligentní diváky z prostředí mexické drogové války, co neservíruje vše na zlatém podnose. Místo toho je potřeba filmu věnovat pozornost a přemýšlet, stejně jako Emily Blunt, která se měla v příběhu cítit tak trochu jako ryba na souši, ale ona dokázala udělat z drobné postavy ústřední bod. Josh Brolin zahraje vždy sympaticky, ale hlavní show si ukradl Benicio Del Toro jako tajemná a instinktivní postava, co neustále poutá vaši pozornost. Tři výborné herecké výkony, mistrná ruka režiséra a temná dokreslující hudba udělaly ze Sicaria výborný film, v závěrečné části dokonce fascinující. 90% ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Sicario mi udělalo za zásahové jednotky bandu sráčů. Je to jak drsný a drsnější, máš koule vyhraješ, jsi sračka prohraješ. Jednoho žene pomsta, druhýho moc a třetí je jen do počtu. Rohodně stálo za to vstát ve tři ráno a dívat se, člověku se blbě spí a pak tahle rána z milosti ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Kdybych filmy nesoudil podle morálního hlediska a kdyby mi v podobném žánru nepřekážela přehnaná realičnost, dával bych MINIMÁLNĚ o jednu hvězdičku víc. Po půlhodině filmu je totiž scéna, jakou svět jen tak nevidí. Úžasná hudba, famózně vykreslená atmosféra, super herci a do puntíku zvládnuté technické aspekty. Jde o scénu při přejezdu hranice s Mexikem. Škoda, že nebyl celý film takový. Tetelil jsem se na obdobnou podívanou jako v Černém sestřeleném jestřábovi. Místo toho se mi chtěli přeskakovat ukecané a utahané pasáže, protože byl ve filmu vlastně skoro každý hajzl a každému šlo o dosažení stejných cílů, ač s jinou motivací. No a Emily byla využita spíš jen na začátku, kdy krásně posloužila k vykreslování kontrastu normálního lidského pohledu a reality. ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Na Sicario jsem se vážně těšil, ať už kvůli hercům,režisérovi nebo kvůli příběhu, byl jsem zvědavý jak to tvůrci zvládnou, bohužel nezvládli. Musím říct, že nechápu tohle přehnané hodnocení, asi se našel další film, o kterém všichni říkají jak je skvělý, pak se na něj kouknete a zjistíte, že to je zdlouhavá nuda bez pořádného nápadu. Mě to přišlo ve všech směrech průměrné, ani jsem se "nekochal" výkony herců, prostě mě to nebavilo. Vlastně jsem na film koukal před vánoci a teď, když píšu tohle "hodnocení" si pamatuju zfetovanej obličej Benicia, nic jinýho. Pro mě naprosto průměrný film, který byl zase vyhajpován do vysokých červených čísel, které si nezaslouží. Je mi to líto ještě víc, když se kouknu na další filmy Villeneuveho, jako je Zmizení nebo Nepřítel, což jsou oba 5* filmy, které si zaslouží být v topce a v červených číslech a jsou hodnocený hůř, teda aspoň Nepřítel, Zmizení je naštěstí přesně tam, kam patří. Občas vážně nepobírám, jak tu funguje to hodnocení, podle čeho ty lidi hodnotí. Za mě 60% ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Věcné, nepřikrášlené a inteligentní... právě ta neefektnost a málo výbuchů a střílení asi může být pro někoho problém, jenže tenhle film staví na úplně jiných atributech... na přetřes se dostává morálka a vnímání spravedlnosti a oba tyto pseudo klady dostávají pěkně na prdel... ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Nechci bejt za rebela, ale jak jako 79%? V komentářích čtu o exaktických stavech, někteří dokonce téměř (nebo úplně) vrcholí. Ježíši, z čeho, chlapi? To vám teda stačí málo. Možná je to tím, že jsem křehká žena, což mi asi neumožňuje plné ponoření se do tohoto filmu. Ale mně to fuckt tak úchvatný nepřišlo. Já bych dokonce řekla, že to byl místy pěknej voser. Voser s krásnou kamerou, charismatickým Beniciem a hudbou mého oblíbence. Jo a aby to nevypadalo, že jsem zapšklá kráva, tak Emily má hezký oči. ;-) ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

V rámci akčních thrillerů vrchol, Villeneuve mě po svých nedávných počinech opět nezklamal. Příjemné vidět po delší době Del Tora v podobném snímku - Od Trafficu už uběhla pěkná řádka let, navíc je Sicario reálnější a drsnější, s ukázkovým vybarvením psychologie postav. Pokud dostal Del Toro Oscara za Traffic, měl by ho dostat i tentokrát - není však bohužel ani v nominacích (narozdíl od cen BAFTA). ()

Samuel7 

všechny recenze uživatele

Vizuálně poutavé a dobře zahrané, chvílemi velmi napínavé, ale i tak nemůžu jít na výš než silné 3 hvězdy. Příběh je strohý, spoustu věcí nevysvětlených, takže zdánlivě nedávají žádný smysl a konec už je jen brutální řež bez jakéhokoli řádu. Asi to dobře vystihuje nečisté praktiky na obou stranách barikády, ale chyběla mi tam nějaká pointa. Kdyby se Emily Blunt alespoň rozhodla na konci vzdorovat, celkové vyznění mohlo být o dost lepší. ()

Související novinky

Bude Villeneuve u třetích dílů Duny a Sicaria?

Bude Villeneuve u třetích dílů Duny a Sicaria?

05.02.2024

Začněme tím podstatnějším. Za pár týdnů se všichni budeme nadšeně kochat obřími červy ve druhém díle Duny, který zadaptuje zbytek první knihy od Franka Herberta. Sága z pera slavného spisovatele ale… (více)

Producenti oznámili třetí Sicario

Producenti oznámili třetí Sicario

22.09.2023

Snímek Sicario: Nájemný vrah z roku 2015 byl do velké míry tím, který definitivně nakopnul kariérní dráhy jak režiséra Denise Villeneuvea (Duna), tak scenáristy Taylora Sheridana (Yellowstone).… (více)

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (více)

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

11.05.2022

Hollywood miluje franšízy, čím větší a úspěšnější, tím lepší. I proto dnes víceméně každý druhý film vzniká se záměrem novou franšízu nastartovat. Občas se ale povede rozjet filmovou sérii i zcela… (více)

Reklama

Reklama