Reklama

Reklama

VOD (1)

Idealistickou agentku FBI (Emily Blunt) pověří důstojník elitní vládní operační skupiny (Josh Brolin), aby v příhraniční oblasti mezi USA a Mexikem, kde neplatí žádné zákony, podpořila eskalující válku proti drogám. Tým vedený tajemným poradcem s pochybnou minulostí (Benicio Del Toro) se tajně vydává na cestu, během které je Kate nucena v zájmu přežití pochybovat o všem, v co dosud věřila. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (1 234)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak jsem přemejšlel, jestli si dneska jen tak z plezíru nezajedu na CSFD projekci do Zlína... Ne dělám si prdel samozřejmě. Villeneuvea už bych v kině nerisknul a i když se zde jedná asi o jeho nejlepší film, tak pořád platí, že mi na jeho stylu něco nesedí. Nepřichází to z ničím objevným, že Mexiku vládnou drogy a vybíjí se tam kartely celý rodiny není nic novýho pod sluncem. Del Toro byl dobrej Brolin a Bluntová nevýrazní. Jako celek docela ucházející jenom ten konec kterej jsem čekal a asi ve mě měl vyvolat znepokojení nebo katarzi, tak nic takovýho nepřinesl. Kouknout se na to dá, ale neblbněte zase s tím hype tady. Za mě max 60% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Spýtaj sa ich o čo tu ide?" Sicario je chytrý film, ktorý si 3/4 filmu pohráva s divákom a v podstate je na tom rovnako ako Emily Blunt, ktorá sa dala nahovoriť spoluprácu, ale veľmi dlho jej trvalo, kým sa zorientovala a pochopila do čoho sa to namočila. Sicario má výbornú atmosféru a nechápavý i zvedavý pohľad E. Blunt udržiava diváka v napätí. Tiež si tak v duchu vravím, ako ten "magor" Benicio DelToro, inak rovnako skvelý ako vždy, môže spať pri tak dôležitom stretnutí, kde sa preberajú detaily akčného zásahu. Neskôr to všetko dáva zmysel a záverečná polhodina je výborná. Myslím, že v prostrednej časti filmu režisér trochu povolil a aj preto zatiaľ nejdem do plného počtu. Pozriem ešte raz na blueray a uvidíme. Zatiaľ silné štyri hviezdy. 80%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Temný, pomalý a skvelo atmosferický thriller. Casting, réžia, kamera aj hudba vynikajúce. Trochu zamrzela akurát dejová prázdnota ale tá atmosféra a množstvo geniálnych scén to bohato vynahrádza. Drogová verzia Zero dark Thirty, ktorý sa mi predsa len páčilo o trošku viac. 9/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Prisoners rozhodně nebyli náhoda a já zase jednou tleskám hollywoodským producentům, že svěřili nového Blade Runnera jednomu ze 3 současných nejlepších režisérů. Denis Vileneuve je žijící génius. Hned od začátku diváka naláká skvěle dunící hudbou a solidní akcí. Poté se podíváme na jednu akcičku do Mexika a najednou tady máme dalších asi 30 minut, ve kterých se toho zase tolik atraktivního neděje, ale vůbec ničemu to nevadí, protože postavy jsou úžasné, režisér je úžasný a kameraman je prostě top a ty jeho záběry z výšky na Mexiko budu mít v hlavě ještě hodně dlouho. Mexický Juarez je vykreslen jako peklo. V závěru si Benicio ještě stihne vyřídit osobní účty. Předem ale varuji každého kdo by čekal akční jatka. Denis na to jde totiž úplně jinak. 95% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Dobrej film, místy až skoro perfektní film, který ne originální na mnoha místech brutálně nekompromisní a temnější, než zvrhlá duše žížaly Julie. Ovšem i tak se našla i jedna věc, která mi tam trochu vadila a to jedna hlavní (?) a jedna vedlejší postava, které byli otravně čestné a morálně nezkažené a měli hrát roli těch, se kterými se divák ztotožní a kteří jsou dr. Watsonem a přes ně se divákům vysvětluje, co se vlastně děje... A to je tu sakra zbytečné a snad každej divák ví, která bije a je otravné, jak se film tváří, jako kdyby to bylo něco nečekaného. Za to hvězdička dolů, byť většina filmu je výtečná (a je zbytečné se o tom rozepisovat, je to tu napsaný mnoho, mnohokrát). ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

V kontexte deja odohrávajúceho sa na obrazovke najsilnejší, najintenzívnejší a možno aj najlepší hudobný podkres vo filme vôbec? Jóhannsson namixoval zvukovo dokonalo-strhujúcu, priam až euforickú krvavú jazdu temnom a šeďou na americko-mexickom pohraničí s brutálnymi tónmi neprestajne zasievajúcimi znepokojenie, neistotu a chaos. Žánrovo redefinujúci počin z pera Taylora Sheridana, ktorý po stopách magnum opusu bratov Coenových revitalizuje a kriesi celý neo-western na ďalšie roky dopredu. Sheridanova trilógia American Frontier je renesanciou na poli akčných filmov, ktorá si berie ich typické tupé šablóny, utiera si s nimi zadok a vysmieva sa im skrz svoj inteligentný, do detailov vymaznaný a prekopaný scenár s neochotou ísť naproti diváckym očakávaniam s úmyslom vpáliť ti olovo medzi oči. Konvoj scéna pre mňa vrchol napätia z celej modernej kinematografie, 14 minút neutíchajúcich zimomriavok mňa ovládajúcich. Scéna, médium, ktorá mi pomohla precítiť kúsok minulosti a to, čo som nedokázal artikulovať. SicarioHell or High WaterWind River. Tri kúsky výstavného umenia. Jedno meno. Sicario – moja najväčšia filmová láska. Vždy bola, vždy bude.... "Welcome to Juarez." (13.9.2018) (23.9.2018) (18.11.2018) (27.12.2018) (28.12.2018) (23.2.2019) (18.3.2020) (2x11.1.2023) (11.7.2023) (20.10.2023, vďaka Grco za projekciu x) Bonusy: (x / x / x / x) (x) Dokumenty na odporučenie: Mexico's Bravest Man, El Sicario - Room 164 plus film Días de gracia / Ramita Navai mala v Iraq's Assassins takmer identickú konvoj scénu, len v realite x) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vydržet do poslední svižnější půlhodinky bylo utrpení. Co na tomhle bylo mysteriozního? Blbá naivní kráva (dobře, měla to ve scénáři) ošklivá jak noc dělá křoví maníkum se samopaly. Mě to fakt nebavilo a dávám jednu hvězdu za kameru a druhou za hudbu. A ještě ten hloupý konec... ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Skvělí herci, povedená hudba a zajímavý příběh, ovšem nejedná se o snímek, z kterého bych si sedl na zadek a chtěl bych jej vidět znovu. Proto tedy 3*. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Velmi drsný a syrový film. Třeba při výpravě do Juárezu se tvůrcům podařilo velmi efektivně vybudovat atmosféru, při které lehce mrazí po zádech a přitom se nic velkého nic neděje. Především díky hudbě a a kameře. Mexická válka je pěkné ošklivá záležitost, kde oficiální instituce mohou těžko mohou hledat spojence. Protože ne vždy platí nepřítel mého nepřítele je můj přítel a když ano tak je otázkou na jak dlouho. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film zaúčinkoval, zaradil sa medzi žánrový nadpriemer a s minimom klišé rozohráva temnú hru zločinu na oboch stranách. Sledovateľ je rovnako ako hlavná postava vťahovaný do neľútostného sveta, kde sa stierajú hranice medzi zločinom a zákonom. V zásadách hesla „účel svätí prostriedky“ odkrýva zahalený svet vojny proti drogám. Príbeh je v sprievode surových tónov nezabudnuteľnej hudobnej zložky. Okrem vždy presvedčivej Emily Blunt a Josha Brolina, najväčšiu pozornosť na seba strháva portorikánsky Brad Pitt - Benicio Del Toro. Pohnútky jeho konania sú prezentované najmä jeho gestami a konaním. Tajomný, tichý bojovník s neznámou minulosťou sa tak stal objektom fascinácie i kľúčovým prvkom gradácie deja. V akčnej krimidráme kanadského tvorcu Denisa Villeneuvea výborne fungujú všetky zložky tvorivej práce. Ani v akciou menej nabitých pasážach niet väčších dier a všetko pomaly zapadá. V dvojhodinovej stopáži sa pred divákom odkrýva prenikavo temný a naturalistický obraz chodu dvoch proti sebe stojacich strán. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zlé, ale mohlo to byť aj lepšie. Bavila ma Emily Blunt už od začiatku a ďalší drsný hoši (Del Toro, Brolin) jej skvelo nahrávajú po celý film, no na rozpätí dvoch hodín som mal pocit ako keby sa príbeh trochu vliekol. Alebo to je možno len štýl Villeneuvea, ktorý znova potvrdzuje, že dokáže budovať atmosféru. Tak či tak som sa nenudil a Denis Villeneuve by sa mohol aj naďalej zaoberať týmto žánrom. 80% - 4* ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Marně vzpomínám, kdy naposledy mě bavil akční film, ve kterém byly jenom čtyři akční scény. To jsem asi ještě tahal kačera a za vrchol akce jsem považoval cestu Formana Šejtročka lesem. Všechno, co se tady o filmu říká, je pravda, tak neseďte doma na gauči a mazejte do kina. Uvidíme se tam, tohle musím vidět ještě jednou. Jo a na tebe si budu dávat majzla, Denisku, začínáš mě bavit. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Tohle je země vlků! '' ------------- Tak tohle byla naprosto bezchybná a parádní jízda. A vůbec nevadí, že jsem to viděl až po Sicariovi 2 - Soldato. Brolin, krásná křehká Emily a hlavně Del Toro tu předvádí nekompromisní herecký výkony, jejich postavy jsem opravdu hltal l a hlavně Del Toro byl fakt skvělej. Mexiko, drogy a kartely... Tam neplatí žádné oficiální zákony, jen zákony kartelu a ty s právem opravdu nemají nic společného. Pokud se někdo potřebuje skrze složitého pavouka dostat až k šéfům, jsou mu oficiální a tudíž legální postupy dle daných zákonů naprosto k ničemu. Přesto ale v závěru je nutno konstatovat, že vše proběhlo podle práva. Proto si Brolin do týmu vezme mladičkou a nezkušenou agentku. Ta pak v celé speciální skupině nejen zvláštních agentů, ale i jednotky SEALS, která s nimi spolupracuje vypadá naprosto nekompatibilně a mimo. A taky je. Přesto je její účast nezbytná. Mladičká agenta je tak konfrontována s reálným bojem proti drogám, který s jejími idealistickými představami o stíhání zločinců naprosto nekoresponduje což u ní způsobuje značný duševní rozkol. Villeneuve nám tímhle filmem naservíroval parádní zábavu a byla to i perfektní kamera a i hudební podkres co tenhle film udělalo pro mně dokonalým! Líbila se mi hlavně ta nekompromisnost. Jako když se likviduje rakovinou zasažená tkáň, prostě se bere všechno co jde, co je vidět, o čem se ví. Nic se nenechává, protože by se to pak zase mohlo rozbujet. Dávám za 5 gumových náramků růžovomodré barvy. * * * * * ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Villeneuve a jeho pomalý vypravěčský styl naprosto sedne novému Bladerunnerovi. Vynikající režie, kamera a ústřední trojlístek. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejnepřijemnější žánrová záležitost za hooodně dlouhou dobu. Ve všech ohledech mistrné dílo - od skvělého scénáře, brilantní režii, fantastické herce, neskutečně úchvatnou a přesnou kameru a skvělou, dunící a minimalistickou hudbu. Jestli tohle nesesbírá všechny ocenění v kategorii "zvuk" tak už nevím. ()

Související novinky

Bude Villeneuve u třetích dílů Duny a Sicaria?

Bude Villeneuve u třetích dílů Duny a Sicaria?

05.02.2024

Začněme tím podstatnějším. Za pár týdnů se všichni budeme nadšeně kochat obřími červy ve druhém díle Duny, který zadaptuje zbytek první knihy od Franka Herberta. Sága z pera slavného spisovatele ale… (více)

Producenti oznámili třetí Sicario

Producenti oznámili třetí Sicario

22.09.2023

Snímek Sicario: Nájemný vrah z roku 2015 byl do velké míry tím, který definitivně nakopnul kariérní dráhy jak režiséra Denise Villeneuvea (Duna), tak scenáristy Taylora Sheridana (Yellowstone).… (více)

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (více)

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

11.05.2022

Hollywood miluje franšízy, čím větší a úspěšnější, tím lepší. I proto dnes víceméně každý druhý film vzniká se záměrem novou franšízu nastartovat. Občas se ale povede rozjet filmovou sérii i zcela… (více)

Reklama

Reklama