Reklama

Reklama

VOD (1)

Idealistickou agentku FBI (Emily Blunt) pověří důstojník elitní vládní operační skupiny (Josh Brolin), aby v příhraniční oblasti mezi USA a Mexikem, kde neplatí žádné zákony, podpořila eskalující válku proti drogám. Tým vedený tajemným poradcem s pochybnou minulostí (Benicio Del Toro) se tajně vydává na cestu, během které je Kate nucena v zájmu přežití pochybovat o všem, v co dosud věřila. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (1 234)

Bajo. 

všechny recenze uživatele

"Hora de conocer a dios" Super atmosféra, temná a drastická hudba, chirurgicky přesné záběry, skvělá režie a nadprůměrný Del Toro a Brolin. Strašně se to snaží být něco víc než jen akční krimi narco přestřelka a je fakt, že první hodina je skvostná a dechberoucí. To nejde však říci o druhé polovině, která ztrácí veškerý náboj, vše se do sebe začne zamotávat, Emily Blunt najednou ztrácí veškerej svůj SWAG a celej film se začíná rozpadat před očima. Jakožto milovník, žánru tam dám plnej počet. Ale čekal jsem víc... ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Mě vlastně hrozně zajímá, jaký bude Denis Villeneuve, až si tu Dunu dotočí a přijde zase s něčím novým, kdy by ho třeba mohlo napadnout vrátit se k starým dobrým thrillerům, které divák bude chtít vidět znovu a znovu.. Sicario není další tvrdej akčňák, naopak mi přijde, že přichází s vlastní filmovou verzí stylu Narcos. A bylo zřejmé, že když jednou zase opustí Taylor Sheridan svůj seriálový brloh, nevezme filmové fanoušky zkrátka... Po vzoru třeba Mlčení jehňátek pracuje snímek s ústřední hrdinkou, kterou i přes šovinistické opovržení vhazuje FBI na nový úkol kamsi do Mexika, kde má pomoc s bojí proti kartelům.. Ona jakožto Emily Blunt je postava, která asi nejvíc definuje rozpoložení diváka, když jen zmateně kouká kolem sebe a z pár útržků informací se snaží vyčíst, o co tady sakra jde. Když v téhle snové spolupráci s elitními jednotkami včele s tradičně geniálně charismatickým Joshem Brolinem a nečitelným přeběhlíkem Benicio Del Torem, má za úkol přeorganizovat tamní kartelové vedení.. Atmosférická podívaná, kde od prvních chvil tušíte, že něco nesedí, že by se to mohlo zvrtnout. A stejně s chutí naivně berete cokoli, co Vám jen příběh předhodí... Sicario je nečitelný film, který si vodí diváka, ale na zmírnění mu kromě hodně dialogů předhazuje perfektní napínáky, jaká je prostě radost sledovat. Ať už neklidný přejezd přes hranice, kde tak moc čekáte, že se něco posere, až nechápete, jak snadno to příběhu nakonec projde a vy přitom jste stejně spokojení. Anebo akci speciálních jednotek v podzemním tunelu, která střídá záběry a techniku, jak někde v Call of Duty.. I proto není větší problém příběh zhltnout a v závěru se poslat do úplně jiné sféry.. Villeneuve čaruje a zkouší, čeho je takový film schopný, a jak je někdy snadné si diváka povodit. Stačí to? Neukázal Villeneuve před tím v roce 2013, že má na mnohem víc?.. Dá se okolo charakteru jaký má postava Del Tora vystavět film, pořád si nejsem úplně jistý. Ale vlastně bych i přes jistou utahanost chtěl látku vidět v mnohem delším provedení, protože právě na již zmíněném Narcos vidíte, jak se dá s kartely hrát a samotné twisty mu vlastně tvořit přímo před očima a stejně to nespojí. Ovšem Vy dostáváte mnohem větší pružnost příběhu a skutečnou šanci pochopit některé vztahy mezi postavami, anebo rozvinout podezřívavé myšlenky.. Sicario by mohlo být super, ale takhle dostává jen geniální technickou stránku, od kamery po soundtrack dává Villeneuve filmu něco navíc, že divák právem čeká něco.. Což ale neumí Sicario dát. 70% ()

hufnagel 

všechny recenze uživatele

Celé je to ako taký pravý ničím neokrášlený reálny dokument s minimalistickou hudbou a z toho dôvodu to miestami pôsobilo plocho,ale vyvažovali to skvelé výkony hlavných predstaviteľov.Režisér je ale fakt trieda. ()

mr.twizta 

všechny recenze uživatele

Kdo ceka naslaplou akcni jizdu, at jde o dum dal. Sicario je vypraveno pomalu, diky cemuz si clovek dosyta uzije znamenite kamery, ale hlavne ma moznost zpracovat kazdou emoci, ktera je mu noukana. Patos a cukrkandl zde prenechaly sve misto realite a deziluzi, misto hrdinskych fanfar tu atmosferu dokresluji usporne tony skvele fungujiciho soundtracku. Sympaticka porce moralni nejednoznacnosti pak jenom dokresluje celkovy dojem Sicaria jako s prehledem zvladnuteho filmu, ktery nabizi prave tak akorat. ()

ProfiDivak 

všechny recenze uživatele

Konečne jeden problémový americký triller, s precízne vykreslenými charaktermi a strhujúcim konfliktom. Dvojité finále, rozmýšľam, či bola pôsobivejšia scéna v haciende alebo s plačúcim dievčatkom. ()

BrusVejn 

všechny recenze uživatele

Villeneuve je pán boh. Od tohto chlapíka som ešte nevidel film, ktorý by v mojich očiach nebol špičkový a Sicariu tá piata hviezda unikla len o chlp. Musím podotknúť, že od filmu som čakal trošičku akčnejšie poňatie (predsa len CIA/FBI/DEA proti mexickým kartelom si to priam žiada) ale dočkal som sa skôr výborného thrilleru kde sa viac rozpráva a filozofuje ako tasia zbrane. Či to je nevýhoda? Trochu áno, keďže môj jediný výraznejší problém s filmom bolo miernejšie tempo. Úvod filmu patrí perfektnej scénke extrakcie väzňa z mexickej pôdy, ktorá sa bez debat radí medzi to najlepšie čo tento rok bolo možné v kinách vidieť. Náboj a napätie tejto pasáže mi pripomenulo to najlepšie z True Detective a škoda, že taký nebol celý film. Druhým menej výrazným problémom bolo, že som sa miestami nevedel stotožniť s postavami a ich konaním. Scenárista do popredia stále ťahal Emily Blunt, ktorej postava je veľmi milé dievča so zidealizovaným pohľadom na svet, čo miestami dosť štve a scenárista to proste nezvládol. Ono by to bolo asi ešte horšie keby vo filme nehrali tak úžasný herci. Celá ústredna trojica na čele s famóznym Del Torom ťahá film o niekoľko levelov vyššie. A keď už som pri tom ťahaní levelov tento film je jasný príklad ako kamera s hudbou dokáže z filmu spraviť v niektorých scénach umelecké dielo. Síce som nebol fanúšikom štýlu akým sa natočila nočná sekvencia pred tunelom, ale oceňujem inovatívny prístup. Deakins by si za Sicario Oscara určite zaslúžil. ()

Terezasch 

všechny recenze uživatele

Komentář může obsahovat SPOILERY Kravina. Kra-vi-na. Absolutní blbost. Naprostá absence děje, příběhu, čehokoliv, co by drželo pozornost diváka. Takhle jen celou dobu čekám, co se tam stane, a ono furt nic. Chvilku se zdá, že pointou je tohle, za dvacet minut zas tamto, po další čtvrt hodině opět něco jiného. Pointa celého toho nesmyslu je odhalena v posledních patnácti minutách, takže divák zjišťuje, že všechno to kolem tam vlastně bylo sehrané úplně nazdařbůh, následuje cca 10 napínavých (trochu přeháním) minut, a pak nudný vybledlý nicneříkající konec. Taky jsem si klepala na čelo, když ona speciálně vycvičená ostřílená "agentka" celou dobu vypadala na psychický kolaps (psychotesty u FBI asi nedělají, kdyby tam místo ní poslali prodavačku z drogerie, zvládla by to možná líp), potom se málem nechala uškrtit od vesnického balíka, při každém výstřelu sebou škubala, jak kdyby dostala zásah elektrickým proudem, a následně zahodila pušku nikoli při divoké přestřelce, ale prostě ji jen tak odhodila, a už ji na prostoru 1x0,5 metru nenašla. Což by mohlo u někoho vyvolat záchvat smíchu, mě to způsobovalo jen záchvaty nudy. A to je ten kámen úrazu, toleruji hodně, ale běda jak se začnu nudit. Chtěla jsem dát dvě, ale nakonec jen jednu, ani nevím pořádně za co. Asi za hudbu, ta nebyla špatná. ()

sv.augustin 

všechny recenze uživatele

No, čekal jsem trochu větší nářez. Režisér D. Villeneuve mi pořádně nesedl už při Zmizení. Ale na druhou stranu musím říci,že jsem se ani u jednoho snímku nenudil. ()

cervenyji 

všechny recenze uživatele

Takovou atmosféru jako v první půl hodině jsem dlouho nezažil, masakr a krásně vykreslenej Juaréz. V další části to trošku ubralo na obrátkách a mega uplakaná hrdinka, která měla asi nastavovat nějaký morální zrcadlo, tak lezla spíš krkem. ()

KacHnAop 

všechny recenze uživatele

Zmizení se mi od Denise Villeneuvea líbilo velmi, neboť všechno do sebe zapadalo a vznikl tím jeden kompaktní celek. Zdá se, že jsem k tomuto filmu začal velmi negativně, ale opak je pravdou. Villeneuvea práce s atmosférou je brilantní a potvrzuje už jen to, že to je jedna z nejsilnějších zbraní, kterou disponuje. Ve Zmizení nám byl nabídnut sychravý svět, ve kterém si jedna stará kráva léčila svůj komplex tím, že unášela malé děti a prostřednictvím všeljakých chemikálií oblbovala jejich zdravý rozum. To vše bylo podtržené skvěle napsaným charakterem (detektivem), pro kterého ctění právních předpisů bylo klíčovým základem jeho pracovní existence. Naopak naprostým opakem byl otec jedné z unesených dcer, který se pro návrat své milované holčičky rozhodne vzdát veškerých morálních zásad. Nutno podotknout, že jeho motivy pramenící z naprostého zoufalství k takovým činům nejsou sice odpustitelné, ale pochopitelné ano. Proto bylo zajímavé sledovat střet mezi zákonem na jedné straně, a otcovskou láskou a dychtivostí dostat dceru zpět za každou cenu na straně druhé. Sicario je filmem naprosto odlišným. Jeho temná stránka vychází z reálného a nelidského světa v příhraniční oblasti mezi USA a Mexikem, ve kterém neplatí žádné zákony a ve kterém jsou nemilosrdné vraždy na denním pořádku. Bohužel nejen tato příhraniční oblast, ale většina Latinské Ameriky je pro své drogové kartely neproslule známá. Proto je to silné téma. Všechno se to doopravdy děje. A to je navíc jen zlomek toho, jak skutečně odporný život, jenž je spojen s drogami, vypadá. Kromě samotného námětu je silnou součástí atmosféry hudba. Musím říct, že jestli se někde hodí adjektivum pekelný, pak právě tady. Jen tiše sedíte, unášíte se na vlnách tohoto pekelného soundtracku a jediné, co v daný okamžik slyšíte, je bušení vašeho srdce. Ústřední trojici (Blunt, Del Toro a Brolin) také nemám, co vytknout. Brolin klasik, Emily Blunt mám film od filmu stále více rád, avšak nejpozitivnějším způsobem překvapil Del Toro, který ukázal, že umí hrát. Jeho výkony jsou jinak mnohdy kolísavé, ale dejme tomu, že ne každý režisér s ním umí pracovat. Přesto nemůžu film ohodnotit plným počtem hvězdiček, na rozdíl od Zmizení. Film šlape, nenudí, režisérova práce s atmosférou je výborná, hudba neskutečná, herecké výkony bez problémů. Ovšem dějové zvraty jsou většinou předvídatelné a film mě žádným momentem tak silně nevzal a neohromil, jak při plném hodnocení požaduji. Hlavně v závěru šla scénáristická kvalita a kreativita dolů. Čekal bych víc, než společné vyvrcholení u večeře, ve kterém navíc nefunguje ani ta emocionální složka. Přitom potenciál byl v rámci životního příběhu postavy Del Tora velký. Ale kdo ví, třeba tyto nedostatky napraví další projekce. ()

wick 

všechny recenze uživatele

Výborně natočené vizuálně...má to houstnoucí atmosféru, jen ten příběh je trochu klišoidní a vyčpělý. Jeden z těch málo hodně dobrých filmů, které má smysl vidět v kině. ()

KrteMa 

všechny recenze uživatele

Velmi složité hodnotit tento film. Hudba parádní, děj téměř nulový, ale když si vezmu vykreslení postav tak po delší úvaze musím říci, že to bylo provedené excelentně. Po shlédnutí v kině jsem si říkal maximálně 3*, ale to, jak jsem jako divák byl pořád v napětí a byl veden stejně jako Emily do neznáma bylo vlastně velmi dobré. Proto jsem sám změnil rozhodnutí a dávám slušné 4* ()

halberdier 

všechny recenze uživatele

Po Prisoners a Enemy si Denis Villeneuve udržel laťku hodně vysoko i se Sicariem a servíruje další nabušený thriller, tentokrát z prostředí boje s drogovými kartely. Obsahuje několik vynikajících pasáží (úvod, přejezd mexické hranice), všichni zúčastnění herci podávají kvalitní výkony, hudba skvěle dokresluje temnou atmosféru. Přesto mně chybělo něco, aby se ze Sicaria stala opravdová bomba, přestože k ní má dobře našlápnuto. ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv to třeba vypadá nudně, tak celou dobu Vás děj drží v pěkném napětí, protože stejně jako Emily nevíte "vocogo". Spřádáte vlastní nápady a teorie a ve finále zjistíte, že šlo o jeden podpis. Poslechněte Joshe Brolina v roli velitele operací - "prostě se dívej ..." Klady: malý náhled, že i ti tzv. hodní používají jakékoliv prostředky k dosažení cíle ve jménu spravedlnosti; poznáte realitu, že jednou se podporuje jeden drogovej kartel a podruhé jiný, přece neodstřihnu 20% své nepřizpůsobivé populace od jejich dobrot. Filmové plusy: napětí, kamera, soundtrack. ()

Hamar 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem teda větší akční jízdu, ale zklamaný nejsem! Vileneuve ve filmu vytváří hutnou atmosféru spíše formou náznaků a zvuků než množstvím střelby a výbuchů! Scéna převozu zatčeného člena kartelu z Ciudad Juarez do Států byla úžasná! Je s podivem jaké napětí dokázal Denis Vileneuve vytvořit, i když se vlastně v dané scéně, zase tak moc nestalo! Herecké výkony jsou také excelentní! Vévodí, jim, podle mého názoru, Benicio Del Toro,nezaostává ani Josh Brolin v roli agenta CIA. Oproti tomu morálně rozjitřená a vůbec ke konci ošklivě potlučená, Emily Blunt, ačkoliv je mi jinak velice sympatická, mě zase tak moc nezaujala a připadala mi tam tak trochu navíc. ()

PamPero 1 

všechny recenze uživatele

Při momentálním poslechu úžasného soundtracku od Johannssona, se mi promítá v hlavě to, jaký je Villeneuve úžasný režisér a to především tím, jak dobře si umí pohrát s atmosférou v daný okamžik a jak jí dramaticky zvládnout. Podprahové zvukové efekty tomu pak dodávají ten správný náboj a perfektní kousavá hudba to celé jen podtrhne. Sestava ve Sicariovi, včetně Bluntové hraje skvěle, můj problém je však v tom, že jsem čekal něco malinko jiného a takové to nadšení z Prisoners se úplně nekonalo. Scénář taky není úplně dotažený do poslední mrtě jako jiné aspekty filmu a není dostatečně vypilován k tomu, aby utáhl celou délku filmu, ale jako thrillerová jednohubka pořád famózní. 75% ()

Gregor_Samsa 

všechny recenze uživatele

Hodně vtahující, nepovolí vydechnout a těžko se přitom dýchá. Film klame tělem; opravdu to není běžná rutinní záležitost, děj nelze moc předvídat. Na jih od mexické hranice platí jiná pravidla, než stanovuje zákon. Stát se tu může cokoliv a taky se tak děje – a je to temné a silné. Herci jsou výborní; Benicio Del Toro si poslední čtvrtinu filmu v podstatě ukradne pro sebe. Jeden z nejlepších filmů letošního roku, jednoznačně... [100%; 2015-11-15, CinemaCity Nový Smíchov] ()

Související novinky

Bude Villeneuve u třetích dílů Duny a Sicaria?

Bude Villeneuve u třetích dílů Duny a Sicaria?

05.02.2024

Začněme tím podstatnějším. Za pár týdnů se všichni budeme nadšeně kochat obřími červy ve druhém díle Duny, který zadaptuje zbytek první knihy od Franka Herberta. Sága z pera slavného spisovatele ale… (více)

Producenti oznámili třetí Sicario

Producenti oznámili třetí Sicario

22.09.2023

Snímek Sicario: Nájemný vrah z roku 2015 byl do velké míry tím, který definitivně nakopnul kariérní dráhy jak režiséra Denise Villeneuvea (Duna), tak scenáristy Taylora Sheridana (Yellowstone).… (více)

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (více)

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

11.05.2022

Hollywood miluje franšízy, čím větší a úspěšnější, tím lepší. I proto dnes víceméně každý druhý film vzniká se záměrem novou franšízu nastartovat. Občas se ale povede rozjet filmovou sérii i zcela… (více)

Reklama

Reklama