Reklama

Reklama

VOD (1)

Idealistickou agentku FBI (Emily Blunt) pověří důstojník elitní vládní operační skupiny (Josh Brolin), aby v příhraniční oblasti mezi USA a Mexikem, kde neplatí žádné zákony, podpořila eskalující válku proti drogám. Tým vedený tajemným poradcem s pochybnou minulostí (Benicio Del Toro) se tajně vydává na cestu, během které je Kate nucena v zájmu přežití pochybovat o všem, v co dosud věřila. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (1 234)

MorraEddie 

všechny recenze uživatele

Po Zmizení je Sicario druhý film,který jsem od Villeneuvea shlédl a opět jsem spokojenej. Čekal jsem trochu něco jiného,ale to vůbec nevadí. Sicario je temný thriller,který tady dlouho nebyl. Hutná atmosféra,která provází celý film a vynikající Brolin s Del Torem dělají z toho filmu jeden z nejlepších filmů tohoto roku. Scéna na dálnici je jedna z nejlepších filmových scén vůbec ()

wrána 

všechny recenze uživatele

Pro mně naprosto největší překvapení tohoto roku, samozřejmě myšleno positivně. Neměl jsem téměř představu na co vlastně jdu, a byl jsem v kině doslova přikován k sedadlu. A třeba první část s výjezdem do Mexika mě vyrazila dech uplně:-) Jednoznačně doporučuju všema deseti, neváhat a podívat se. A podotýkám, že to co platí u většiny filmů, tedy to že kino je naprosto jiný zážitek než sebelepší domácí kino, o počítači raději ani nebudu mluvit, tady platí stoprocentně. Prostě je škoda na takovýto film čumět doma, přijdete o strašně moc. ()

krt7236826 

všechny recenze uživatele

veľká škoda, že sme sa celý film museli pozerať na vyjavenú Emily ktorá celý film nič nerobila len zavadzala alebo rozťahovala nohy a pritom jej by sa tiež hodila poriadna výstroj a akcia. atmosféra je krájaniahodná dokonalá vygradovaná hudbou ktorá vo mne ostala aj po skončení filmu a chcem aby to pokračovalo ale ... niečo je zle nabehli titulky a pablo sa otočil a odišiel, práve keď sa rozbiehal všetko ukončil. aj emily s toho ostali akurát oči pre plač. ()

Hellscuboy 

všechny recenze uživatele

Hustý,hustý,hustej byl film,hustej byl Beničio,nejhustější byla atmoška...celým svým srdcem doufám,že jestli někdo bojuje proti šmejdům s kartelů,mafií,triád,tak to dělá přesně takhle,Emily mám rád,ale tady byla otravná jak moucha na...........asi měla v tu chvíly mateřskej prd a chtěla padouchům utírat prdelky...zkrátka na hrubej pytel,hrubá záplata!! ()

mouzi 

všechny recenze uživatele

Tak bud ten film nebyl nikterak vyjimecny anebo mi neco uniklo. Jak hrala Emily Blunt se mi nelibilo, Josh Brolin hraje veskrze stale ty stejne role a jediny, kdo tady za neco stal, byl Benicio Del Toro. Jinak obsahove snimek nic moc. Slabe 3*. ()

Foogas 

všechny recenze uživatele

Denis Villeneuve tímto filmem jenom potvrzuje, že patří mezi naprostou špičku režisérů. Syrovej a depresivní thriller, kde na začátku nevíte nic a vše se dozvídáte až za pochodu. Excelentní hudba, kamera, scénář, herecké výkony a v neposlední řadě i hutná atmosféra. Tleskám. ()

SelfishMan 

všechny recenze uživatele

A to už jsem se začínal bát, že žádný pětkový biják už letos neuvidím a ejhle, přišla tahle mimořádná pecka. Dějově není Sicario nijak komplikovaný, nebo překombinovaný, což není vůbec na škodu a činí jej o to více uvěřitelnější a autentičtější. Žádná samoúčelná efektní akce, s dávkováním informací se šetří jako se šafránem a divák ze začátku tápe podobně jako Kate, hutná tíživá atmosféra budovaná souladem parádní hudby a režie. Nijak nesdílím názor, že postava Emily by byla naivní. Řekněme stále ještě trochu idealistická policistka, která má svůj zažitý "mikro" pohled na zločin a nedívá se na něj ve velkém měřítků ostatních souvislostí a politiky a představuje tak zajímavý protipól ať už těm starým harcovníkům protidrogového boje, nebo svou určitou ženskou křehkostí těm velkým řízkům z delty. Herecky to byla jedna velký paráda, především Del Toro a Emily hráli jako o život. A Villeneuve, ten se tímto definitvně dostal na můj radar a čekám s čím tenhle frajer příjde příště. Doufám, že se tady bude hojně soškovat! ()

Dacsus 

všechny recenze uživatele

Škoda slov, dokonalosť - toto je umenie. A casting, ten hádam nemohol byť lepší. Seriózne, je zbytočné imo čokoľvek rozvádzať, po vzhliadnutí, tí ktorí dokážu oceniť, ocenia, tí ostatní sa vrátia k Fast and Furious, alebo k podobnej blbine. ()

blade23mc 

všechny recenze uživatele

Měl jsem tedy mnohem větší očekávání poté, co se ozývaly samé klady na tenhle film, ale po zhlédnutí jsem byl i rád, že je tak nějak konec. Postava FBI policistky, která ze začátku filmu působila celkem akčně nakonec byla ve filmu tou největší "nudou" a to jsem se na Emily po Hraně zítřka, tolik těšil. Místy to bylo občas spíš takové drama než akční filmy. Samozřejmě, že zásahové akce byly parádní, a del Toro zahrál skvosně, bylo mu to napsaný na míru a zabijáka zahrál skvostně, že letošní Agent 47 mu ani po kotníky nesahal. Bylo tam hodně myšlenek letošního světa a především světa, mně ne příliš moc známého, a to drog, kartelů boj USAxMexiko na hranicích.. No každopádně jsem od toho asi čekal větší akčňárnu v podání FBI agentky a to zapříčinilo pokles hodnocení, jen můj názor žej :) Takže 60% ()

esmoke 

všechny recenze uživatele

Agentce z FBI se je nabídnuto, aby se stala součástí velmi speciálního protidrogového týmu. Není to ale bůhvíjak výhodná spolupráce, protože všichni v týmu jí pohrdají, nedávají jí žádné informace a zatahují ji do velmi brutálních prostředí a situací. Režisér Dennis Villeneuve je pravděpodobně velice talentovaný člověk, některé sekvence jsou úžasně působivé, hercům není možno nic vytknout. Nejedná se akční film! (2D titulky) Rozpočet: $30 miliónů, Tržby: $80 315 miliónů. ()

cobislav 

všechny recenze uživatele

Prostředí drogové války ve které se tento snímek odehrává považuji za velice fresh a neotřelé a mám pocit, že tvůrci zde trefili čistý střed. Způsob jakým je tento film vyprávěn mě velice potěšil, protože hlavní hrdinka nakonec vůbec vlastně není hlavní hrdinka a dokonce ani není až tak moc důležitá :D Stala se prostě nástrojem režiséra a proto tento film považuji za brilantní. Herecký výkon Brolina a Del Tora ani není zapotřebí komentovat. Tito dva mazáci si ve svých rolích tak sedli jakoby se oba narodili na předměstí Juárezu a boj se zločinem je jejich denní chleba. Pro mě zřejmě film roku 2015. 89% ()

karnifex 

všechny recenze uživatele

Výborné herecké výkony kladných i záporných postav. Skvěle nasnímané akční scény. Velká část střízlivě uvažujících lidí považuje celou tu slavnou "válku proti drogám" za kolosální průšvih a neúspěch. Pokud jsou navíc ti, kteří mají oficiálně zákony hájit, horší, než ti, kteří je porušují, je celá záležitost ještě děsivější.. ()

david666 

všechny recenze uživatele

Asi vcelku reálný vhled do drogové problematiky kartelů v Mexiku - opravdu tam bych žít nechtěl. Super herci, skvělá kamera. ()

987Castiel 

všechny recenze uživatele

Jediný film z roku 2015, ktorý mi dal "ten pocit". Moja krvná skupina, šálka kávy, úchylka. Ak by som oscarové nominácie mohol strieľať, tak nešetrím zásobníkom. Ako réžia, tak i scenár bez rušivých, trápnych alebo zbytočných momentov. Žiadny tupý humor, žiadne prehnané efekty, žiadne nezmyselné správanie postáv. Kamera bola aaaaaach... aj keby dve minúty tam nechajú pohľad na monitory približujúce ulice a púšť Mexika tak to sledujem bez dýchania s úmyslom skočiť do obrazu. Nehovoriac o záberoch z vrtuľníku a pasáži v tunely s night vision. Jóhannsonovu hudbu som si okamžite dal celú do playlistu, dotvárala neskutočne stresujúcu atmosféru a napätie. Obsadenie a výkony je zbytočné hodnotiť, pre mňa najviac šéfoval Del Toro, ako on, tak i jeho postava. Príbeh dáva morálne otázky o ospravedlnení činov, o sivej zóne medzi dobrom a zlom, o vedľajších následkov používania násilia proti násiliu, o tom ako USA nie je schopné porozumieť komplexnosti sveta. V Sicariu, Emily Blunt reprezentuje silné morálne a etické princípy, ktoré by každá vláda mala rešpektovať, ale sú postupne zničené. Filmy Denisa Villeneuveva pokladajú otázky bez dávania odpovedí. Som rád, že sme nedostali toho typického hrdinu, akého zvykneme vídať vo väčšine "obyčajných" akčných thrilleroch. F*cking finally! Moja srdcovka roku. Chcem to vidieť čo najskôr znovu. Od prvej, do poslednej scény svojsky dobré. "You should move to a small town, somewhere the rule of law still exists. You will not survive here. You are not a wolf, and this is a land of wolves now." ()

S.A.D. 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí první série Narcos jsem se namlsal tématikou drogových kartelů a Sicario tedy byl jasnou volbou. Nicméně kvalit zmíněného seriálu nedosahuje. Snímek je velice nevyrovnaný. Začátek má solidní rozjezd, ale proč proboha stokrát záběr na mrtvolu s pytlíkem přes hlavu, proč? Postavy nesympatické, a přestože dobrá půlka filmu je zaměřena na dialogy, nedá se k nim vybudovat téměř žádný vztah. Ono, když si ještě po hodině a půl říkáte, proč se to vlastně jmenuje Sicario a kdo je ten nájemný vrah, je asi něco špatně. Vše zachraňuje až závěrečná půlhodinka, kde se (konečně!) rozlouskne, o co vlastně ve filmu jde. Sicario je přesně ten typ filmu jednou a dost. Odečtu-li všechny ty nudné pasáže, rádoby cool mnohokrát opakované a nezajímavé záběry (mrtvoly, noční vidění, snímky z ptačí perspektivy) a nezáživnou prostřední příběhovou část, jsem někde na 6/10. ()

Nemooo 

všechny recenze uživatele

Nějak nemám slov. Žánrově mi to není blízké, u 1.poloviny filmu jsem se snažil zorientovat, o co že to vlastně jde. Až pak 2.polovina napověděla... Asi si budu muset pustit celé znovu, zatím dávám 85% ()

zbigi15 

všechny recenze uživatele

Realistické, brutálne a v mnohých okamžikoch by sa napätie dalo krájať. Len málo filmov vo mne zanechalo taký silný dojem ako práve tento. Nemá síce nijakú veľkú zápletku, ale ani ju nepotrebuje. Po každej stránke ide o filmovú delikatesu. ()

Maraboy 

všechny recenze uživatele

Konečně akční kriminálka se super atmosférou kde se společne s agentkou Kate snažíte přijít o co vlastně jde. Od začátku do konce super podívaná. ()

VLADEK 

všechny recenze uživatele

Ano, normálně za 4 hvězdičky, ale v roce 2015 nevím o lepším filmu daného žánru mimo TV produkci. Tudíž 5 hvězdiček. ()

BigBrother 

všechny recenze uživatele

Kondenzovaný doplněk k Narcos, zasazený do současnosti. Pozor: vyráží dech. EDIT: Po druhém shlédnutí dávám plný počet hvězd. ()

Související novinky

Bude Villeneuve u třetích dílů Duny a Sicaria?

Bude Villeneuve u třetích dílů Duny a Sicaria?

05.02.2024

Začněme tím podstatnějším. Za pár týdnů se všichni budeme nadšeně kochat obřími červy ve druhém díle Duny, který zadaptuje zbytek první knihy od Franka Herberta. Sága z pera slavného spisovatele ale… (více)

Producenti oznámili třetí Sicario

Producenti oznámili třetí Sicario

22.09.2023

Snímek Sicario: Nájemný vrah z roku 2015 byl do velké míry tím, který definitivně nakopnul kariérní dráhy jak režiséra Denise Villeneuvea (Duna), tak scenáristy Taylora Sheridana (Yellowstone).… (více)

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (více)

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

11.05.2022

Hollywood miluje franšízy, čím větší a úspěšnější, tím lepší. I proto dnes víceméně každý druhý film vzniká se záměrem novou franšízu nastartovat. Občas se ale povede rozjet filmovou sérii i zcela… (více)

Reklama

Reklama