Reklama

Reklama

VOD (1)

Idealistickou agentku FBI (Emily Blunt) pověří důstojník elitní vládní operační skupiny (Josh Brolin), aby v příhraniční oblasti mezi USA a Mexikem, kde neplatí žádné zákony, podpořila eskalující válku proti drogám. Tým vedený tajemným poradcem s pochybnou minulostí (Benicio Del Toro) se tajně vydává na cestu, během které je Kate nucena v zájmu přežití pochybovat o všem, v co dosud věřila. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (1 234)

Milonak 

všechny recenze uživatele

Byl jsem zvědavý, co to bude a natěšen místním vysokým hodnocením jsem se nemohl dočkat. Začátek byl velice slibný, žádné Avatary a podobné "velkofilmy" se nekonaly a začínalo to ve mně budit dojem, že to bude pěkný filmový bonbonek natočený "suchým" stylem bez zbytečných okras, nesmyslných žvástů, klišé, atd.. Bohužel zejména ve druhé polovině film místy nudil a začal jsem chápat, že to "velkofilm" je, i když obléknutý do jiného kabátu. Postavy předvídatelné, nelogické chování - a to zejména Joshe Brolina, podivná postava hlavní hrdinky, místy až moc velká černobílost postav. Do toho závěrečné zabijácká mise Benicia Del Tora alá Rambo. Je toho hodně povedeného - hudba, herecké výkony, atmosféra a obecně krajina, kde se většina filmu odehrává. Vše ale sráží scénář a to bohužel s postupně klesající kvalitou s blížícím se koncem filmu. Dávám něco málo přes polovinu a to především za povedenou první půli. ()

Kokotek230mm 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus zbytečně zdlouhavé a nudné, ale snahu nelze upřít . A Emily už asi není tak roztomilá jako bývala kdysi, takže bohužel to je jen na tři *** ()

Ardath 

všechny recenze uživatele

Velmi silná a velmi sugestivní podívaná! Skvěle zahraná, skvěle zrežírovaná - Denise Villeneuve mám čím dál tím víc radši. ()

mad.dog 

všechny recenze uživatele

Surový a nekompromisní film, který skutečný drsný svět ve kterém zákony platí, jen když se to všem hodí (Brolin, Del Toro) staví do přímého kontrastu s naivitou ostatních (Emily Blunt). Bylo to velmi zajímavé. ()

maple6 

všechny recenze uživatele

Rozhodne nejsilnejsi film letosniho roku (videno v lednu 2016). Ted vazne. Silny film. Emily opet bozi. Rejza prehledny. Nechal nas nechapat dostatecne dlouho. Silna je minimalisticka hudba. Ten Islandan se fakt cinil... casto mlci, ale kdyz rozjede tvrde tony do syroveho deje bez nejmensiho patosu, ukaze to v konceptu s perfetne odvypravenym pribehem nastavit atmosferu na bod uzasna! Jsem proste nesmirne spokojen. 5* a tesim se na druhe shlednuti! ()

trici 

všechny recenze uživatele

Jedná se o velmi kvalitní film, který každou minutou graduje atmosféru a napětí, že by se dala krájet. To vše podpořené nenápadným, leč dokonalým soundtrackem, který je šit filmu na míru. Výkony všech tří hlavních herců jsou brilantní a Toro jim vévodí. Přesto mi k udělení plného počtu bodů něco chybí, možná je to tím, že děj není nijak originální. 85%. ()

janmatys 

všechny recenze uživatele

Ano, a zrovna u tohto filmu se s většinou neshodnu a mé hodnocení jest pouze 65%. Film v krátkosti (NO spoilers) ... akce, nuda, sexy Emily, birokracie, nuda, sexy Emily, birokracie, nuda, sexy Emily, birokracie, akce. Roli Emily ustála jen-tak-tak, protože tohle prostě pro ženskou moc není a i s jejím hereckým umem a dokonalou mimikou tváře pro danou situaci to bylo o prsa korejské gymnastky. Del Toro samo exceluje po celou dobu filmu a Brolin také není k zahození, to rozhodně. Nicméně tak jako tak to film prostě nezachrání, a ať už se do žánru dostala slova akční a krimi jakýmkoliv nedopatřením, jedná se povětšinou o drama a v tomto ohlednu pojaté a natočené velmi dobře, díky čemuž nepadneme pod polovniční hodnocení. Kamera občas velmi zajímavá, atmosféra také a kdyby to holt nebylo natočeno tak strašně šíleně vážně z pohledu té věčné politiky, asi by se u toho člověk bavil více... ()

Bamayan 

všechny recenze uživatele

Naprosto brilantní záležitost! Dokonale vybroušený filmový diamant. Extra oceňuji zvukovou složku Jóhann Jóhannssona. ()

gerdi14 

všechny recenze uživatele

Jestli se takhle chovají agenti,tak potěš. Emily uplně mimo..černouška všichni poslouchají,kde se tam vůbec vzal?se ptám. Brolin, postava o hovně. Akce žádná,nuda velká. Takhle kdyby to chodilo, tak už žádný kartely nejsou. Celé Mexiko vzhůru nohama a hlavní Boss o tom nemá tucha? Hodně utahaná podívaná. ()

JBpivosaj 

všechny recenze uživatele

Pěkný film, který nám ukazuje jak to tam asi tak chodí. Opět výbornej Benicio, který tento film vyzdvihuje nadprůměr. Co je tam však zbytečný a nepochopím, proč do těchto filmů obsazujou ženskou... Je fakt, že potřebovali jen někoho na účast a pokud možno někoho blbýho, a tak asi záměrně sáhli po vlhkém pohlaví. Bohužel to byla chyba, která tomuto filmu hodně ubírá. ()

Montmorency 

všechny recenze uživatele

Jako reportáž působící, rutijní práce agentů, za asistence neskutečně otravné Emily, která s útrpným výrazem nepodojené krávy urputně trvala na dodržování předpisů......no jo, no ()

JanFeber 

všechny recenze uživatele

Nevěděl jsem, co od filmu mám čekat, ale byl jsem příjemě překvapen. Odehrává se v prostředí, kde už ani "ti správní" moc nekoukají na zákony, což je vždy poměrně zajímavé nahlédnutí do normálně neznámých vod. Scénář, kamera, postavy... všechno velmi dobré, ale nemohu filmu dát 5 hvězdiček. Sicario: Nájemný vrah je totiž od začátku zahalen rouškou tajemství, kde společně s hlavní postavou nic moc nevíme, což se ale během filmu moc nemění. Někdy v první třetině nám je oznámeno, že vztahy místních kartelů jsou složité jako hodinky a my zatím pouze pozorujeme čas, který ukazují. Tudíž se očekává, že na zabití hlavního bosse je potřeba aspoň něco zjistit o kartelech jako takových, což možná postavy něco zjistí, ale divák nikoliv. Bylo pro mě tak trochu zklamáním, že jsme nepronikli více do hloubky tohoto Mexického podsvětí a vlastně jsme jen počeřili hladinu hlubokého oceánu. Mohlo to filmu velice přidat. Nakonec ještě nechápu název. Sicario (neboli "Nájemný vrah" jak je uvedeno v úvodu filmu) se ve filmu nikde nevyskytuje. Jestli ho někdo spatřil, tak by mě velice zajímalo kde. Každopádně jde o celkem úspěšně zvládnutý film, během kterého jsem se nenudil a užil jsem si ho. ()

Drslw 

všechny recenze uživatele

Úplne skvelé. Na začiatku divák rozmýšľa, čo je to vlastne za film, potom rovnako ako hlavná hrdinka začína chápať, do čoho sa to dostal, a atmosféra graduje do (takmer) poslednej sekundy. Už dávno som nebol nejakým filmom takto oslovený a primrazený... A navyše má pravdu. Čaká nás doba vlkov. ()

cumimnabednu 

všechny recenze uživatele

Opět jsem chybně vsadil na vysoké hodnocení čsfd a film zkouknul. A co mi nabídl? Nic dobrého pro mou duši diváka. Násilí mám dost ve světě mimo televizi, faktu už to nemusím. Film vůbec nechápu. Celou dobu jsem čekal nějakou akci, či nějaký zásadní vývoj, střet či cokoliv. Ale nepřišlo to. A když film přešel na infravizi a šlo skoro o počítačovovu hru alá stealt akce, tak opět žádný zvrat či nějaký cíl. Děj tak provrtaný chybami či nedokonalostmi, že to člověku nedá, aby např. nezmínil báječné bydlení v domě, kde v sádrošových příčkách vám odpočívá asi 20 mrtvol. Smrad a hmyz by asi z toho žádný nebyl že? Nebo závěrečná scéna s narkobosem a zabijákem. Profík by cíl asi zneškodnil a nešel si s cílem na pokec s rizikem, že se objeví další nepřítel. Dále nechápu, jak měla Emily Blunt jakkoliv krýt tuto jednotku rychlýho nasazení. Když celou dobu jedotka kryla ji:). Chápu, že byla nastrčená jen kvůli podpisu, že šlo vše podle zákonů, ale přece... Nevím, film hudbou a počátkem vzbuzoval důvěru, že půjde o tíživé drama, kde o akci nebude nouze, ale zvrtlo se to. Čekal jsem, že se něnco vyvine z převozu kápa v autech mexikem, nevyvinulo. Čekal jsem, že pochopím něco z těch keců dvou hlavních cajtů, nepochopil. Čekal jsem boží akci komanda v okolí tunelu a v něm, neviděl jsem nic. A čekal jsem nějaký závěr a opět se nedočkal. Z filmu mi bylo zle. Nehodnotím výkony herců, ty mi přišly dobré, ale ti herci prostě neměli co hrát, protože děj byl totálně ulítlý. ()

Necrophobic 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době film na kterém jsem nenašel asi žádný kazík. Benicio Del Toro zahrál hodně dobře a zbytek ansáblu taky fajn.Pro mě v rámci žánru 85% ()

CampaHD 

všechny recenze uživatele

Vykonštruovaná chuťovka a úžasný Del Toro. Blunt bola uveriteľná a Josh mohol trošku pridať. Celkovo skvelé. 90% ()

KcarlosK 

všechny recenze uživatele

Tak po traileru se člověk těší na drsnou krimošku z prostředí mexických kartelů a pak dostane tohle. Po úvodní akci doporučuju vypnout. Už se totiž nic nestane. Pak už to jde do kopru mílovými kroky. O konci a rádoby pointě už ani nemluvím. Škoda toho pěkného obsazení. Jo a ten název je poněkud zavádějící, ne? Jediný sicario je totiž v názvu. ()

Související novinky

Bude Villeneuve u třetích dílů Duny a Sicaria?

Bude Villeneuve u třetích dílů Duny a Sicaria?

05.02.2024

Začněme tím podstatnějším. Za pár týdnů se všichni budeme nadšeně kochat obřími červy ve druhém díle Duny, který zadaptuje zbytek první knihy od Franka Herberta. Sága z pera slavného spisovatele ale… (více)

Producenti oznámili třetí Sicario

Producenti oznámili třetí Sicario

22.09.2023

Snímek Sicario: Nájemný vrah z roku 2015 byl do velké míry tím, který definitivně nakopnul kariérní dráhy jak režiséra Denise Villeneuvea (Duna), tak scenáristy Taylora Sheridana (Yellowstone).… (více)

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (více)

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

11.05.2022

Hollywood miluje franšízy, čím větší a úspěšnější, tím lepší. I proto dnes víceméně každý druhý film vzniká se záměrem novou franšízu nastartovat. Občas se ale povede rozjet filmovou sérii i zcela… (více)

Reklama

Reklama