Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden za všechny aneb takhle si to Dumas určitě nepředstavoval! ... Čtyři sluhové a čtyři mušketýři jsou jednou z nejúspěšnějších komedií skupiny Les Charlots. Tentokrát se představí jako alter ego nejslavnější čtyřky světa. Jako sluhové čtyř mušketýrů se starají o to, aby se jejich slavným pánům nic nestalo, zdárně splnili své úkoly a vlastně za ně udělají veškerou práci a mnohdy jim dokonce zachrání život. Děj není třeba popisovat, snad jen zdůraznit, jak originálně je tento příběh vyprávěn. Například scény s kardinálem a jeho úlisným špehem páterem Josephem, který je při získávání informací nepřekonatelně vynalézavý, si asi Alexander Dumas takhle nepředstavoval... Les Charlots vznikla ze slibné hudební skupiny francouzských komediálních herců, která se proslavila především v sedmdesátých letech. Nejpopulárnější však byly jejich humorné písně a originální parodické komedie, které se ve své době staly zejména pro mladé kultovními filmy. (Česká televize)

(více)

Recenze (94)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Můj asi nejoblíbenější film s Les Charlots, jejichž některé filmové kousky bych radši nikdy neviděl. Ale tohle je prostě nářez, přece jen ty scénky s kardinálem... :))) ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tady už to začínalo jít dolů...přece jen ti chlapíci stárli a ubývalo jich...to mě na tom vždycky nejvíc štvalo...říz a poetika se vytrácely...nejsem si jist, ale snad to bylo André Hunebellem... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Je to už hodně dávno, kdy jsem tuhle komedii viděl poprvé, ale slavná čtveřice má stále svou sílu. Bohužel jako u většiny komedií se opakované shlédnutí nerovná lepšímu nebo většímu zážitku, ale stále je to dobře koukatelné. Krom toho Dumasův román o Třech mušketýrech to příjemně paroduje:). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tohle uz jsou slabsi Bazanti, ale porad to je v pohode koukatelna komedie. Problem je, ze je tu jednak min Bazantu a hlavne min foru. Respektive tech skutecne vtipnejch. Nejvtipnejsi jsou asi souboje a i kdyz tu jsou dost, tak to na skoro dvouhodinovej film fakt nestaci. Ale nektery sceny jsou fakt dost vtipny a hlavni ctyrka jsou porad ty spravny sympataci, takze lepsi 3*. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

"Ježišmarja, řek jsem do prdele! Do prdele, řek sem ježišmarja!" Že bych za to rozdávala Nobelovku, tak to vyloženě ne, ale když vidím ty mladíky jak s šíleným výrazem nasazují kovové polokoule na roztomilé máničky a podobně, tak se ve mně probouzí úchylácké choutky a prostě se u toho chechtám. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

A je to tady! Ve skutečnosti čest královny nechránili čtyři mušketýři (ti seděli v Bastile) ale jejich čtyři sluhové. Počáteční půlhodinka byla pro mě kritická, kdy jsem si říkala, že to nedám, že je to neskutečná blbost. Spolu s děsným dabingem je tuto nudnou pasáž třeba překonat a pak to bude lepší. Kardinálův pobočník, otec Josef, mě odrovnal svými hláškami, když švadlenku Constance nechal v mučírně natáhnout na skřipec v naději, že vyzradí tajemství Buckinghamova úkrytu "doprdeleježišikriste, ježišikriste já jsem řek doprdele!" ___ "doneste kleště na prsty! Pilu né, přeřízneme ji až později" Co mě dostalo pak, byl její úkryt po vysvobození z mučírny, Constance alá Sněhurka :-)) Ani kardinál Richelieu neušel trestu za své hříchy a dostal nakopáno do ... své důstojnosti. Celkově je to taková zřeštěná komedie na motivy známého Dumasova románu, kdy jsou všechny knižní postavy parodovány francouzskými komiky známé z filmu Bažanti. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Bažanty mám celkem rád, ale tohle se krutě nepovedlo. Nemám nic proti lehce dementním crazy komediím, ale založit 90 procent fórů na kopání do zadku vážně není vtipný. Jsem tolerantní, ale tohle mi přišlo jako totální shit. Dobrých hlášek a situací minimum. Zbytečná záležitost.15% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ani se mi nějak nezdálo že by Les Charlots sundali nohu z plynu. Samozřejmě Velký bazar byl jen jeden. Čtyři mušketýři ukrývají trošku nový druh zábavy, určitě je dobře že se hrdinové podívali na zoubek takovému klenotu jako jsou Tři mušketýři. Závěrečné kopance jsou přímo geniální a otec Josef je pěknej zvrhlík. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Laťku si v předchozích dílech nastavili bažanti příliš vysoko a v tomto díle ji už pouze brutálně podplazili. S humorem se kurevsky šetřilo a já teď musím šetřit s hvězdičkami. Více než jednu si tento počin rozhodně nezaslouží. ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je asi nejlepší dílo Les Charlots. Některé scénky jsou legendární (a tak vtipné, že jsem smíchy brečela). Pět hvězdiček vám může přijít příliš, ale když mě to tak baví... ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Tohle je asi zlomový film skupiny Les Charlots. Tato první část parodie na mušketýry se zcela odlišuje od předchozích filmů, všechny ty skvělé a bezhlavé gagy jsou pryč. Možná to je změnou režiséra, možná zkrátka tahle partička stárne..přesto se tady zaručeně ještě zasmějete! :) ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Tie štyri hviezdičky dávam, samozrejme, za pobláznený les charlotovský humor v prvom diely o štyroch sluhoch najslávnejších mušketierov. Druhá časť je len odvarom prvej. ()

Pejpr 

všechny recenze uživatele

Stejně jako csfd rozdělila můj život na to, co bylo před csfd a po csfd, tak stejně tohle s mým životem udělala maturita. Tenhle film jsem si pustil jako poslední před důležitým mezníkem mého života. Chtěl pouze jednoduchou zábavu na odreagování.. Les Charlots mě hluboce zklamali, zatim nejhorší film, co jsem s nimi viděl... ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

O hodně slabší než třeba Velký bazar, ale sexuálně laděná scéna s mučením film povyšuje na necelé čtyři hvězdy :) ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Jako jo - v době, kdy v Československé televizi nic lepšího nedávali (tedy dávali, ale ne tak často), jsme byli rádi i za tohle blbnutí. Dnes ale musím říct, že písničky jsou strašně kakofonické a nemelodické, humor jak od puberťáků ze základky a vtipné mi to nepřišlo vůbec. Navíc je to vlastně jen sled scének, kde se někdo s někým nevtipně (tedy rádoby vtipně) mlátí, třeba že chlap vleze do kukaček-hodin, a odtud někoho sem tam majzne po hlavě, nebo že někdo někomu hodí raka do kalhot. Les Charlots nad sebou prostě potřebovali - jako u Velkého bazaru - skutečného Pana režiséra, který by je zkrotil na rozumnou mez, a scenáristu, který by jejich vtípky zapracoval do scénáře ústrojně, a ne stylem každý pes, jiná ves. ()

Reklama

Reklama