Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kde by byli mušketýři bez svých sluhů! Volné pokračování bláznivé komedie Čtyři sluhové a čtyři mušketýři. I zde jsou hlavními hrdiny sluhové slavných mušketýrů. To oni se svými hrdinskými a vpravdě vynalézavými kousky postarají o konečné vítězství nad kardinálem a jeho pohůnky. Děj Dumasova románu, jak ho zná snad každý, je zde zachován, jen může divákovi občas připadat poněkud obrácený naruby, zvlášť když ho vypráví slavná skupina komiků Les Charlots. (Česká televize)

(více)

Recenze (44)

argenson 

všechny recenze uživatele

"Jé podívej, tady jezdí kočáry vlevo." Zvláštní, vzhledem k tomu, že oba filmy měly premiéru měsíc po sobě, je jasný, že se musely točit souběžně, přesto to tady hodně polevilo v humoru a v akci. Trochu jsme šetřili i na výpravě, což je vidět hlavně na cestě do Anglie a zpět, kromě toho všechny hospody vypadají stejně. Naštěstí závěr je výborně vygradovanej a má to koule. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Příběh o třech mušketýrech známe všichni. Nikdo však nevíme, jak to bylo ve skutečnosti. Alespoň tak se tváří tento komediální snímek s populární skupinou Les Charlots, který navazuje na snímek ´Čtyři sluhové a čtyři mušketýři´ (1974). Divák obeznámený tímto filmem tedy už ví, jak se tedy věci mají.  Chlapci si střihli sluhy  slavných mušketýrů, kteří veškeré dané události mají na svědomí. Tentokrát jde o problém s náhrdelníkem, takže je děj příběhu  takový, jak ho zpracoval Alexandr Dumas starší, jen z výraznou úpravou pro komediální eskapády daných protagonistů, opět, ostatně jako obvykle, hraničící s nejrůznějšími bláznivinami, skopičinami a groteskou. Pozitivní opět je, že tu není moc vyloženě přepálených scén, takže je i tento snímek bez sebemenších problémů shlédnutelný i dnes. Jako parodie stále obstojí a po divácké stránce plně pobaví. Spousta honiček, bojů, převleků, vtipných dialogů, prostě všeho je dostatek. I když je fakt, že v této mušketýrské podobě se to zdá být už krapet okoukané. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je už viditelně slabší. Příliš povedených scének jsem nenašel. Herci opět hodně sází sami na sebe, ale to co sám zvládá Louis de Funes, to nezvládne čtveřice mladíků. Jejich neustálé grimasy, padání, zakopávání, omyly apod. prostě baví jednou, ale po druhé už ne. Tím spíš, když prakticky to samé dělají i v jiných filmech, jen se mění prostředí. Jedno jsem ale u prvního dílu zapomněl dodat. Pochválit musím hlavně hudbu. Ta se povedla v obou filmech skvěle. Závěrem dodávám, že ze všech herců a postav si trvám na tom, že byl nejlepší páter Joseph a Paul Préboist. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Ano, vyplnilo se očekávané. André Hunebelle chtěl nejspíš využít slávy Les Charlots, a proto rychle natáčel. Tento druhý díl parodie na mušketýry byl nejspíš natáčen současně s prvním..viz rok natočení. Jenže tam, kde jednička byla ještě vtipná, pokračování pokulhává, ba je přímo ochrnuté. Občas se sice zasmějete, ale už to nejsou Ti chlapíci, kteří bezhlavě pobíhají a likvidují nepřátele jak na běžícím páse.. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Pokračování filmu"Čtyři sluhové a čtyři mušketýři",které se natáčelo současně s filmem prvním a v českých kinech běžel tehdy pouze díl první a tento nikoliv(vysledovat důvod tehdejší ÚPF,jediného totalitního distributora zahraničních filmů,by byl jistě velký oříšek i pro profesora Langdona).Pokračování se nese ve stejném a parodickém duchu,jako film první,jen je o trochu méně legrační a zábavný.Režisér se jistě chtěl svézt na vlně popularity Les Charlots,než sejdou z očí a tím pádem i z mysli.Mohlo to být o trochu kratší,ale Charloti to vcelku zachraňují.Je tu trochu víc akce a vtipných scén se tu taky pár najde.Ano,scénář je velmi jednoduchý a režie je zcela podřízena Charlotům,ale je to milé a příjemné pokoukání,kde se člověk zasměje.Ano,není to nic extra,ale stále to předčí spoustu novějších filmů,které si na komedie jenom hrají.Když bych měl jmenovat nějakou slušnou nenáročnou,bláznivou komedii z evropské produkce(kromě českých)za posledních pár let,byl by to tvrdý oříšek a prsty jedné ruky bych ani zdaleka nespotřeboval,takže taky z toho důvodu tady dávám 50% a říkám,že je to přesný odraz doby,kdy byl tenhle komediální(únikový)žánr velmi populární. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Na rozdíl od předchozího dílu se toto pokračování do československých kin nikdy nedostalo a do TV nebo na DVD bylo uvedeno teprve v novém století. (charles3)

Reklama

Reklama