Reklama

Reklama

Pod zemí

  • USA As Above, So Below (více)
Trailer 1

Vydali se do míst, kam živí nepatří. V pařížských katakombách se ukrývá zcela neznámý prostor, lákající mnoho průzkumníků a badatelů ze všech koutů světa. Vstoupit lze zdarma, ale nakonec můžete zaplatit i cenu nejvyšší. Scarlett Marlowe (Perdita Weeks) studuje na univerzitě obor Městská archeologie a Paříž je pro ni z tohoto pohledu pravý ráj. V podzemí se tu vinou stovky kilometrů chodeb, v nichž je vepsaná historie města. Při studiu starých map narazí na záznamy o tajemné podzemní místnosti, kterou se rozhodne najít a prozkoumat. Své nadšení a odhodlání nakonec přenese i na partu speleologů a dobrodruhů. Přemluví je, aby ji do „dolní" Paříže doprovodili. Hned na začátku cesty míjejí nápis s varováním, že vstupují do říše mrtvých, bohužel ho ještě neberou vážně. O pár hodin později už ale všichni na vlastní kůži poznají, že se smrtí není radno si zahrávat, protože vás taková hra může stát i život. Na výpravě krvavou pařížskou historií je začnou pronásledovat jejich vlastní tragické prožitky a traumata, která jsou v těchto ponurých místech až příliš reálná. Vrátit se nemohou, cesta zpět je zatarasená, a pokud si chtějí uchovat alespoň teoretickou naději na přežití, musí postupovat labyrintem chodeb a tunelů níž a níž, do míst, kde na ně čekají výjevy mnohem děsivější než ty, které zůstaly za jejich zády. Jenže kam hlouběji lze dojít z podsvětí? Ano, tušíte správně... (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (599)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý začiatok, mizerný koniec. Pokial za to držalo pri zemi ma to bavilo. Slušný začiatok, zaujímavé a miestami až strašidelné chodbičky/katakomby a príbeh za pokladom si držali moju pozornosť. Ako náhle sa tam začalo diať všetko možné bez vysvetlenia, som bol čoraz viac nasraný. Vlastne ani sa nedivím, prečo nám tvorcovia nič dokopy nevysvetlili. Očividne sa v tom všetkom stratili rovnako, ako hlavný aktéri. 60% - 3* ()

juta 

všechny recenze uživatele

Mini spoiler! V případech, kdy někdo zemře bývá obvykle zvykem, že se o jeho rozkládající se tělo alespoň pokusíte postarat, jenže tady někdo zemře, někdo se u toho rozbrečí a to je všechno, žádný snahy o to, dostat tu tělesnou, rozkládající se skořápku nahoru a normálně se s ním rozloužit u obřadu. Tady o tom nebyla žádná zmínka, prostě tam to tělo jen tak nechali a šli dál. Neříkám, že se to neděje i v jiných hororech, ale čekal bych nějakou snahu, nebo nějaký dialog o tom, že ho tam jen tak nemůžou nechat, i když bylo jasné, že by se s mrtvým tělem daleko nedostali. Potom tu je taky moc dlouhá předehra, než se skupinka dostane do katakomb. Když se začnou dít divné věci, začne být snímek napínavý a zajimavý, jenže některé prvky nebyly to pravé a čekal bych něco impozantnějšího, když už se dostanou na takové místo. :-) V Grave Encounters mě zaujaly ruce vycházející ze zdí o mnoho víc, než ruce vycházející z krvavého potůčku zde. Jinak jsem pociťoval podobnou beznaděj jako u zmiňovaného GE, jen o něco slabší. :-) ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Scarlett je študentkou histórie zameranej na alchýmiu, ktorá sa za pomoci niekoľkých "kolegov" rozhodne prebádať katakomby pod povrchom Paríža. Jej poznatky navždy zmenia uhol pohľadu na históriu tohoto veľkomesta! V prvom rade musím povedať, že ma neskutočne odrádzala tá debilita postáv. Nerád by som "spoileroval" (KOMU TO VADÍ, NEČÍTAŤ), ale pár vecí predsa len spomeniem. ZA PRVÉ: Keď ide skupinka archeológov na miesto bádania, myslím si, že by mala mať aspoň v úvode svojej cesty, jasnú víziu, akým smerom treba ísť. A TU? Hneď hádka. Týmto tunelom! Nie týmto! Nie nie týmto! Ešte že sa jeden z nich zrútil lebo by sme ani zápletku nemali. ZA DRUHÉ: Stretnúť niekoho v neprebádanej časti katakómb, POSERIEM SA! Nie ešte počúvať jeho rady, ako sa dostať von, keď je viditeľne zadumaným "poloretardom". Pri jeho vyjadrení: "Nie je dôležité čo to bolo, ale kto to bol", by som ho jebol kamerou cez gebulu - "TO JE TUTOVKA!" - lebo aj malomocnému by došlo, že toto asi nebude najlepší sprievodca pamiatkami. ZA TRETIE: Nie som archeológ, ale bol som v nemom úžase zo Scarlett, ktorá kedykoľvek, kdekoľvek pozrela, videla cestu. Neskutočné. Zrejme má v obľube Laru Croft a "prešla" všetky časti Tomb Raidera. ZA ŠTVRTÉ: Aj laik vie, že keď nájde v tajných jaskyniach či pyramídach poklad, nesmie sa ho dotýkať, lebo to môže mať neblahé následky. No títo "majstri" akoby pozabudli na Winnetua a jeho poklad na striebornom jazere. Ale nebudem len kritický (som predsa Váhy :D). V záverečnej tretine "As Above, So Below" ponúka pár originálnych prvkov, ktoré potešia najmä fanúšika mystery. Preludy aj keď mimoriadne nevystrašili, potešili! Najmä rozuzlenie ma milo prekvapilo. Čakal som niečo úplne iné. Taktiež sa musím priznať, že napriek tomu, že som to očakával, raz ma neskutočne miklo! Bohužiaľ, gore sa až na jednu scénu divák taktiež nedočkal, tak Já neviem čo s tým. Čo stačí inému, druhému nie. Pre jedného naj, pre druhého bohapustý, udriemaný priemer - 50%. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, mírně nadhodnocuju, ale to jen proto, že tenhle film zaslouží víc. Na nízkorozpočtovej horor to mělo neobvykle dobře propracovanej příběh, než se skupina dostane do podzemí, tak film baví už jen zajímavou zápletkou o kameni. Dobře vybraný herci proti obvyklý bandě otravnejch nuďáků, kterejm člověk tu smrt přeje od začátku. Obrovský plus je extrémně hnusná klaustrofobická atmosféra, no kam se hrabe The Descent na tohle. Skvěle zvládnutý budování napětí už od začátku, perfektně vygradovaný, s vrcholnýma scénama děsu v podobě dunivejch sirén a dalších skuhravejch pazvuků, to má člověk pocit, že je v tý díře taky. Několik hororově velmi kvalitních nápadů (brutální roztlučení hlavy, nohy trčící ze země), rozvíjení příběhu s pomocí hádanek nebo starejch latinskejch textů o pekle (krajně znepokojivej nápis na chodbě se vstupem do pekla). Není to nablblý, postavy jsou sympatický, příběh v rámci možností jasnej nadprůměr, vytkla bych snad takovou trochu překombinovanost onoho "zla" v podzemí, ale to nebylo rozhodně na úkor napětí nebo strachu. Jo, a ještě - NESNÁŠÍM ruční kameru, leč tohle bylo víc než snesitelně natočeno, chválím zlepšovák v podobě kamer na čelovkách, to nejen poskytuje možnost různejch POV, ale taky odpadá nejtrapnější znak hororů s ruční kamerou - tedy právě ruční kamera a natáčení i ve chvílích, kdy by normální člověk dávno vzal nohy na ramena. Za poslední dobou nejlepší hororovej přírůstek. Sledujte zásadně v noci! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $21,321,100 Tržby Celosvetovo $40,235,114Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ v štýle podobných dokumentárne ladených horrorovm neprichádza žiadna výnimka a zas sa len bezhlavo uteká chodbami, cestami necestami, tunelmi, kosťovými zásypmi,... nuž dnešná rutina, účel horroru je už asi načisto stratení /40%/ ()

Galerie (14)

Zajímavosti (9)

  • Film nebol vopred premietaný kritikom. (BoredKid)
  • Nápis nad vstupem do pekla, v angličtině: „Abandon all hope ye who enter here,“ je do češtiny ve filmu přeložen jako: „Mnou vchází se do města věčné strasti.“ Nejde tak o přesný překlad, oba úryvky však pocházejí ze stejné části „Božské komedie“ od  italského básníka Dante Alighieriho. (gamemaCZ)
  • Natáčení probíhalo v pařížských katakombách a v kostele svatého Eustacha. Jedná se o první film, u něhož francouzská vláda svolila z natáčením v katakombách. (Terva)

Reklama

Reklama