Reklama

Reklama

Pod zemí

  • USA As Above, So Below (více)
Trailer 1

Vydali se do míst, kam živí nepatří. V pařížských katakombách se ukrývá zcela neznámý prostor, lákající mnoho průzkumníků a badatelů ze všech koutů světa. Vstoupit lze zdarma, ale nakonec můžete zaplatit i cenu nejvyšší. Scarlett Marlowe (Perdita Weeks) studuje na univerzitě obor Městská archeologie a Paříž je pro ni z tohoto pohledu pravý ráj. V podzemí se tu vinou stovky kilometrů chodeb, v nichž je vepsaná historie města. Při studiu starých map narazí na záznamy o tajemné podzemní místnosti, kterou se rozhodne najít a prozkoumat. Své nadšení a odhodlání nakonec přenese i na partu speleologů a dobrodruhů. Přemluví je, aby ji do „dolní" Paříže doprovodili. Hned na začátku cesty míjejí nápis s varováním, že vstupují do říše mrtvých, bohužel ho ještě neberou vážně. O pár hodin později už ale všichni na vlastní kůži poznají, že se smrtí není radno si zahrávat, protože vás taková hra může stát i život. Na výpravě krvavou pařížskou historií je začnou pronásledovat jejich vlastní tragické prožitky a traumata, která jsou v těchto ponurých místech až příliš reálná. Vrátit se nemohou, cesta zpět je zatarasená, a pokud si chtějí uchovat alespoň teoretickou naději na přežití, musí postupovat labyrintem chodeb a tunelů níž a níž, do míst, kde na ně čekají výjevy mnohem děsivější než ty, které zůstaly za jejich zády. Jenže kam hlouběji lze dojít z podsvětí? Ano, tušíte správně... (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (599)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Podle mě je škoda, že si tvůrci Pod zemí vybrali formu falešného dokumentu, která je až příliš omezovala. Všechny postavy tak například musely vidět halucinace/přeludy/duchy ostatních, které navíc zaznamenávaly i jejich kamery, a to mě víc rozčilovalo než oslovilo. Atraktivní nápad filmu se v tom postupně tak nějak utopil a finále, které mělo být rozhodně větší, mě s výjimkou skvělé poslední scény "hlavou dolů" docela nudilo. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak řekl jsem si, že jako remake super trapných katokomb to prostě zase až tak špatně dopadnout nemůže a dokonce jsem na to vyrazil i do kina. No a dostal jsem zcela průměrnej found footage občas nějaká ta solidní bafačka, pěkný prostředí nic světobornýho, ale oproti původnímu filmu určitě aspoň o třídu vejš.55% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $21,321,100 Tržby Celosvetovo $40,235,114Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ v štýle podobných dokumentárne ladených horrorovm neprichádza žiadna výnimka a zas sa len bezhlavo uteká chodbami, cestami necestami, tunelmi, kosťovými zásypmi,... nuž dnešná rutina, účel horroru je už asi načisto stratení /40%/ ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Původně jsem tomu filmu dal tři hvězdičky, protože jsem ho viděl jen s českým dabingem, který vypadal takhle: "Proboha. Proboha. Proboha! Kurva." (atd) Takže jsem si řekl, že v originále to bude určitě lepší. Navíc to natočil John Eric Dowdle, který má u mě už dlouho protekci. Nakonec jsem si ale uvědomil, že těmi třemi hvězdičkami vlastně sugeruji, že tenhle film je jen o něco horší než Dowdleho předchozí výborné horrory Poughkeepsie Tapes a Devil. Jenomže není. Je mnohem horší. Popravdě, když dám tomuhle amatérskému videu dvě hvězdičky, bude to nejspíš pořád ještě protekční hodnocení. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Hneď na začiatku si treba ujasniť, že bude lepšie nad filmom nepremýšľať striktne logicky, pretože vám bude chovanie postáv pripadať zmätočné podobne, ako spleť podzemných chodieb. Len škoda, že nezrovnalosti bijú občas vážne do očí, to keď napríklad hrdinovia zlezú 100 metrovou šachtou, pričom vyliezť ju neskôr naspäť po lane hore je pre hlavnú postavu brnkčaka. Samozrejme je lepšie nebrať všetko doslovne, skôr ako prechod očistcom, alebo ako si to sami nazvete, samotná mytológia je taktiež dosť zmätočná, proste ďalší príspevok do módnej vlny found footage, ktorý by jej priaznivcov nemal sklamať. Pointa sa značne podobá na vyústenie jednej poviedky Teda Chianga. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (9)

  • Názov filmu As Above, So Below (Ako hore, tak aj dole), je aj okultné príslovie. (Pat.Ko)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 78. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama