Reklama

Reklama

Den matek

Trailer

Obsahy(1)

Slavná vyvražďovačka podle Tromy! Jak nejlépe potěšit svou matku? Každý má svůj způsob, někdo nosí květiny, někdo pomáhá při uklízení. Bratři Addley a Ike mají jasno. Jejich maminku nejvíce potěší, když znásilňují mladé dívky, mučí jejich bezbranná těla a nakonec je brutálním způsobem zabijí. To se stává osudným třem mladým kamarádkám, které si vyrazí na výlet do lesů, kde sídlí šílená rodinka... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (76)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Snad jedinný TROMA film, který mohu nazvat skutečně "filmem"... Herecké výkony jsou tentokrát naprosto v pohodě. Příběh neexceluje do paradoxně humorných extrémů, ale spíše si drží laťku opravdového explotation horroru, kde jedinné zlo je v matce, která totálně blbne hlavu svým dementním synáčkům a ti pak páchají zlo na každém, kdo jim vleze do "revíru" ... Všechno ve filmu je díky své umírněnosti v podstatě docela reálné a nebýt pár úletů a jména režiséra, vůbec bych neuvěřil, že tohle je od TROMY ... Byl jsem velmi mile překvapen ... Přišlo mi to jako takový mix "Texas chainssaw" + "Vysvobození" (ovšem s holkama) + "Last House on the Left" ... ()

POMO odpad!

všechny recenze uživatele

Výťažok z úvodných 'medzi rečou' dialógov: “There are three most important things in business: distribution, distribution and distribution.” Áno, to sú JEDINÉ tri hodnoty, na ktorých si Kaufmanovci postavili 'Troma byznys'. Kvalitu netreba, stačí distribuovať. Na všetko sa nájde spotrebiteľ. ()

lebowski 

všechny recenze uživatele

Nebál jsem se, nesmál jsem se..., vraždy v podstatě žádné, jen nechutná maminka a její dva vyšinutí synáčci, k tomu všudypřítomná příšerná hudba....3/10 ()

tron 

všechny recenze uživatele

Čo je vo svete kinematografie bizarnejšie, ako snuff, Mr. T a hovoriace auto Davida Hasselhoffa? TROMA! Šialená spoločnosť, vyrábajúca nenormálne filmy. DEŇ MATIEK na jednej stráne zostáva tromou so všetkým, čo k tomu patrí (mizerný rozpočet, ani štipka slávneho herca a scény, počas ktorých neviete, či si z vás tvorcovia robia srandu, alebo sú iba krajne neschopní), zároveň ma však po skúsenosti s PRÍŠEROU ZO ŠATNÍKA (1987) o sedem rokov mladší DEŇ MATIEK príjemne zaskočil snahou o budovanie relatívne vážnej hixploitation atmosféry (nech ma blesk skolí, ak som pri príjazde na benzínové čerpadlo nepočul legendárny banjo duet z VYSLOBODENIA). Poteší tiež twist na konci. Ukážkové béčko, ale dá sa na to pozerať. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo fakt tragicky, nevzpominam si na horsi film od Tromy. Problem je, ze clovek ceka spoustu prasaren a uchylnej humor, ale tady neni ani jedno. Za celej film tu umrou tusim tri lidi a to jeste ne nijak odporne a nejaky vtipy se tu taky moc nevyskytujou. Je sice fakt, ze maminka a dva synacci sou slusny posuci, ale zadnej extrem to neni a jelikoz hlavni hrdinky jsou nesympaticky, tak sem vic fandil spis tem zabijakum. Proste devadesatiminutova nevtipna, nestrasidelna desne levne vypadajici nuda. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

[TROMA] Na Troma špičku to zdaleká nemá, v Troma rámci celkem umírněný film, který navíc dneska už nemá moc čím by zaujal. Do půlky dost nuda, minimum krve a vnitřností. Dobré je ale finální zúčtování s oběma lehce zaostalými bratry. ()

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele

No tak to už by snad byl lepší název "Den dětí" - neboli >eMDéDěéé< , že... .-/ . . . Mimořádně Debilní Děj - a vůbec celé blbé zpracování by tomu napovídalo. Čili blbému napověz a pak ho kopni... Nebo mu eventuelně uřízni hlavu... :o( ()

petero 

všechny recenze uživatele

Na TROMU celkom seriózny pokus o hixploitation, ale i tu prebleskne ich infantilnosť ako napr. to kvalitné stupenie do hovna. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Charlie Kaufman sa rozhodol spraviť si svoje ultimatívne hororové béčko. Na otázku, ako to dopadlo, vám odpoviem múdrou poučkou (ktorú som si teraz vymyslel): existujú tri druhy trashu - trash, trash s extra porciou demencie a jeho odnož, trpiaca po väčšinu stopáže zúfalou nudou. Hádate správne, v tomto prípade sa jedná o poslednú kategóriu. Kaufman totiž nielen že napchal po vzore psíčka a mačičky do svojej torty všetky hororové klišé a smery (slasher, mučenie, znásilňovanie, šialená rodinka, burani, kempovanie v lese, lovenie táborníkov, nevinné ženy, ktoré sa musia postaviť svojim väzniteľom), ktoré padli na firemnom brainstormingu; to by bolo samo o sobe celkom zábavné. On sa však totiž po prihlúplo úsmevnom úvodnom morde dvoch členov hnutia hippies (celá expozícia do deja trvá 6 minút) rozhodol trápiť nás ďalšiu cca hodinu sledovaním troch žien, ktoré stále nie a nie zomrieť alebo zabiť svojich mučiteľov a ujsť. Vážne sa tam celú tú hodinu, okrem nezáživného sledovania dvoch bratov v pokročilom štádiu demencie a ich zlatej mamičky, pod ktorej vedením trénujú, podpichujú sa, vtipkujú alebo trápia svoje obete, nič nedeje. Zvyšných 24 minút, ktorých je ešte blbších než predchádzajúcich 66 to zaklincuje. Amatérsku kameru, "herecké výkony", úroveň gore a soundtrack, z ktorého sála hrôza ponechám radšej bez komentára. Alebo som to len nepochopil, a celé je to fromálne dokumentárne spracovaná štúdia zhubného vplyvu celoživotného vplyvu matky na deti a rafinovaná kritika spoločnosti (scéna, v ktorej Ikeovi narazia celou silou televízor na hlavu predsa jasne symbolizuje vražedný účinok zmanipulovaných médií na modernú spoločnosť!)? Nech je to, ako chce, odpad dať nemôžem; pár ráz sa mi objavil úsmev na tvári :-) 5% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem viděl poprvé asi 10 let zpátky a moc se mi nelíbil.Teď na druhé shlednutí ho vidím úplně jinak.Panímáma je fakt hustá.Skvělá Tromácká exploitační jízda.Pro příznivce TROMY povinnost. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Dobře zkombinovaný horor s komedií zasazen do lesa,obstojně zdařilý scénář,který sice není kdoví jak dokonalý,zato funguje tak,aby nebyl zas tak špatný. Jako Texaský masakr motorovou pilou nebo Poslední dům na levo,jen se tam trochu snad možná zasmějete. Jakmile jsou děvčata unesena,tak film se přelívá do hororu a to dost dobře a zvláště ten otevřený konec. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Vzhledem ktomu, že film je od Tromy tak jsem čekal trošku více krve, úchylností a vtipných dialogů. Mother's Day je jen nudná slátina o zvrhlé matce a její podivné výchově dvou synů. Doporučuju film přetočit na závěrečných deset minut, protože to je jedina pasáž, která za něco stojí. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Přestože bych svým způsobem označil tento film jako jeden z nejlepších filmů od Tromy, tak jsem z něho byl i lehce zklamaný. Režiséři se sice konečně věnovali vytvoření pořádného děje, ale dost ubrali z jiných věcí, které zdobily jejich díla a já se zas až tolik nebavil, jako jindy. Samozřejmě, že film má několik nezapomenutelných hlášek či morbidních scének, ale bylo jich tu podstatně méně než jsem v jejich filmech zvyklý. Ani nahoty zde tentokrát nebylo moc což byla dost škoda, protože herečky byly docela pěkné. Já vím, že horory o erotice moc nejsou a to je i dobře, ale u Tromy jsem přece jenom zvyknutý na něco jiného. V neposlední řadě musím pochválit i hudební doprovod, který je jako ostatně vždy naprosto skvělý. Jen mi trošku vadilo, že se pořád opakoval dokola. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Den Matek je spíš komedie než horor a obsahuje spoustu nezapomenutelných vtípků, jako například prodavače, stříhajícího si nehty, nebo nevěrníka na stadiónu. Tohle je Kaufmanův Tromácký humor v krystalické podobě. To samé by se dalo říct o rozverných scénách v lese, kdy pak přesná hudba navodí pocit napětí a strachu, aby si z nás tvůrci několikrát po sobě vystřelili. Já si nemůžu pomoct, ale když se jedna z hrdinek za doprovodu hudby jako z nějakého moc milého stupidního filmu ladně procházela lesem, sledovala dalekohledem srnku a pak jí něco chytlo za nohu, tak jsem se neuvěřitelně bavil. Mimochodem přechody přes oranžovou barvu byly moc pěkné, originální a bylo jich tak akorát. ● Od přepadení děvčat se Kaufman snaží navodit děsivou atmosféru, což se mu docela i daří, a komedie se začíná prolínat s realistickým explotation hororem. Sice nevím proč Kaufman natočil něco tak normálního bez spousty násilí, krve, slizu, sexu a obnažených ženských těl, ale výsledek mě pobavil. Nečekanej zvrat po smrti jedné z trojice holek byl naprosto perfektní! Herecké výkony jsou na béčkovou hororovou komedii opravdu dobré a postava starostlivé matky, která se bojí zla venku a chce mít ze synáčků nejlepší a nejzvrhlejší herce akčních filmů pod sluncem, je úžasná. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Punk smrdí! Disko je blbý!" Na "normální" komediální horor trošku více ujeté, na tromácký horor málo ujeté. Ujetá máma s dvěma ujetými syny nahánějí tři holčiny. První půlhodinka je taková trochu o ničem, romantická výletní road movie o třech holčinách, pak to trochu přitvrdí a ke konci to přitvrďuje trochu více. Ale přitom mi pořád připadalo, že se ten film stále nějak drží při zdi, že se mohl rozjet mnohem více. Je tu pár dobrých scén (lanem rozřezané dlaně, pošťuchují se bratři ohledně punku a diska, jejich hrané scénky s obětí před mámou), přesto ale film tak nějak proběhne a nic nezanechá. Já mám ale Tromácký sračky rád, takže určitě zklamanej nejsem. ()

Reklama

Reklama