Reklama

Reklama

Král Artuš: Legenda o meči

  • Velká Británie King Arthur: Legend of the Sword (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Novinka režiséra Guye Ritchieho velmi osobitě a nadčasově vypráví klasický příběh formou nové akční fantasy. Když je v Artušově dětství zavražděn jeho otec, zmocní se koruny Artušův strýc Vortigern (Jude Law). Artuš, oloupený o následnické právo prvorozeného syna, vůbec netuší, kdo ve skutečnosti je, vyrůstá v tvrdém prostředí městských uliček. Když se mu ale podaří vytáhnout meč z kamene, obrátí se mu život vzhůru nohama a musí vzít na vědomí svůj skutečný původ. (Freeman Ent.)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
shuster

shuster (hodnocení, recenze)

Ako sa Guy snazi, tak sa snazi, ale vychadza mi z toho len comix-like verzia anglickej legendy...
Nedospela, aj ked vizualne bravurne spracovana.

Sabrewulf

Sabrewulf (hodnocení, recenze)

Když jsem tehdy poprvé viděl, jakým stylem to bude podané, byl jsem hodně naštvaný a říkal si, že to bude sračka. Po letech se to ze mě vypařilo a já byl připravený na něco, co bude fantasy a k tomu ještě moderněji, klipovitě podané, legendu jsem úplně vypustil z hlavy. Přesto všechno jsem dostal něco, z čeho se ještě teď zbrchávám, jak moc to bylo špatné i v rámci toho všeho. Jsem hodně slušný, až napíšu komentář, nenechám na té sračce ani nit suchou. Opravdu hoooodně špatný film (hlavně dramaturgie). 

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Tak já nevim. Historický to nebylo, dialogy divný, chvilkama z toho dokonce koukala parodie (a možná měl Guy natočit právě tu a mohlo to bejt dobrý). Klipovitej střih (nesnáším), digitální orgie, celý mi to přišlo jako cvičení na téma "já ty chlapečky dostanu od PC do kina". A neustálý bojový scény unavujou, mimo boje se tam vlastně skoro nic neděje. Artuš byl vlastně jen záminka, bylo potřeba to navěšet na nějakou kostru, dala se použít i libovolná jiná. Srovnávat radši nebudu, i když se to nabízí. Tři hvězdy za snahu, ale i tak nadhodnocuju.

renegad

renegad (hodnocení, recenze)

Apollyon09

Hmm. Takže oddnes sa môžem honosiť ešte aj titulom kultúrno-historický ignorant. Cením si to a som za svetový mier. Poznám legendu o Artušovi keďže je pomerne dosť filmársky prefláknutá a Ritchieho príspevok do toho množstva filmov o Artušovi sa mi predsa páčil. A vieš prečo? Pretože som si pozrel trailer a videl som viac jeho filmov takže som vedel do čoho idem. Môžeš odsudzovať tento film a tiež sériu o Sherlockovi Holmesovi - ktorú mimochodom tiež točí Ritchie.

Ale vlastne je to fuk. Som ignorant takže tvoj názor môžem ignorovať :D :D :D 

na příspěvěk reagoval Ellmariachi

Apollyon09

Apollyon09 (hodnocení, recenze)

renegad

Ja nič neporovnávam. ... a nie, vlastne porovnávam. Porovnávam legendu o Kráľovi Artušovi z Anglicka s týmto filmom a proste mi to celé nejako nesedí. Ty si kľudne ostaň ignorantom voči historickému a kultúrnemu odkazu, ako väčšina nevzdelaných spratkov, ktorí sa len potrebujú kŕmiť popcornom a špeciálnymi efektami.

S prístupom, o ktorom ty hovoríš, môžeme tomuto filmu dať aj názov "Kristus: legenda o kríži" a bude mať úplne rovnakú hodnotu.

Ale názov tento film nevytiahne z bahna, nech už vymyslíš čokoľvek. Nedokázal to ani Jude Law...

na příspěvěk reagoval Ellmariachi, renegad

Yangus

Yangus (hodnocení, recenze)

Co to bylo za kostýmy? 5 století? Mě spíš přišlo že z maskérny vyhrabali všechno co bylo po ruce. T

na příspěvěk reagoval Bellamy

renegad

renegad (hodnocení, recenze)

Apollyon09

Sauron evidentne na svojich olifantoch šetril. Ale to je vlastne nepodstatné pretože porovnávaš filmy dvoch rozdielnych režisérov s rozdielnym prístupom k zverenej látke a rozdielnym osobným štýlom. To je akoby si porovnával filmy Votrelec 1 a 2. Podobne nezmyselná činnosť. Takže výpovednú hodnotu tvojho príspevku nehodnotím nijak vysoko.

na příspěvěk reagoval Apollyon09

Apollyon09

Apollyon09 (hodnocení, recenze)

Práve som videl dvojhodinový trailer na film na ktorý by som nikdy do kina nešiel. Aj keby sa to nevolalo Kráľ Artuš, tak by to bola strašná sračka. Sauron by ale určite závidel Olifanty väčšie ako samotný Minas Tirith.

na příspěvěk reagoval renegad

remy

remy (hodnocení, recenze)

I po asi 4. zhlédnutí mi to strašně rychlý tempo občas docela vadilo, v jednu chvíli teda dost, ale nevnímám to ani moc jako výtku, jako spíš risk, díky kterýmu je pro mě tenhle film svym způsobem paradoxně vyjímečnej. Jo a ten soundtrack je fakt pecka.
 

Uživatel remy smazal svůj příspěvek.

renegad

renegad (hodnocení, recenze)

woodsman , Prometheus69

S tým Hnevom titánov nesúhlasím. Tam to už bolo až príliš prehnané. Súboj bol ešte OK ale Hnev tomu dal KO. 

 

Prometheus. Tak v tomto by som s tebou aj vedel súhlasiť. LENŽE! Práve to že toľko ľudí dovtedy zbytočne chcíplo donútilo v príbehoch hrdinov k tomu aby sa premohli a tie zbrane buď použili alebo sa ich naučili plne ovládať (čo je vlastne jedno). U Artuša by bolo asi nudné keby už od začiatku v pohode ovládal Excalibur a hneď z fleku zmasakroval kráľových vojakov.

Perseus odmietal darované zbrane pretože nechcel byť polobohom ale chcel byť človekom.

A Keníček sa zase v súboji s Nnoitrom Gilgou (Esupada číslo 5) použil obe ruky hoci to robil len nerád (pretože sa potom cítil príliš silný). Vedel by som povedať viac o tom súboji ale nechce sa mi to tu veľmi rozoberať.

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

renegad

Tak to jsem se trefil! :D U Wolverina jsem si hned vzpomel na Kempatchiho... Jak musel jit obouruc aby sejmul toho saska z hoolow v oku. No a pak u Artuše naopak na Wolverina, kdyz použil obě ty ruce. :D Ne važně, to jak odmítal v COT .. Ty boží zbraně. Tady je prozměnu neuměl použít. :D Ale, ve výsledku to dopadlo stejně a zařvalo tam kuly tomu, zbytečně spoustu zbytečných lidí. :)

na příspěvěk reagoval renegad

woodsman

woodsman (hodnocení, recenze)

Nevka

tak s mytológiou si fakt vitreli prdel ale bolo to celkom pekne pozeratelne efekty a konecne sfilmovany kronos 

Nevka

Nevka (hodnocení, recenze)

renegad

Artuš byl luxusní a souhlasím s tím, co jsi napsal.

 

Jinak ten Souboj Titánů má úplně jiný styl, ale na poměry řecké mytologie převedené na plátno to bylo povedené :)

na příspěvěk reagoval woodsman

renegad

renegad (hodnocení, recenze)

Prometheus69

No úlet to bol teda riadny. Ale mňa to celkovo bavilo a aj tie akčnejšie pasáže ma veľmi bavili. Preto je podľa mňa smutné že si film vyslúžil prívlastok najväčší prepadák. 

 

A na Súboj Titanov mi nešahej! Ten film sa mi tiež celkom páčil.

 

P.S: Za toho Kenníka máš u mňa veľké + :D 

na příspěvěk reagoval Nevka, Prometheus69

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Nevka

No než Arturius vychytal ten kendo stil... To trvalo. Uplně mi to připomělo Wolverina vs Samurai... Ale uplně první to udělal Kempatchi v Bleach... :D

Uživatel Prometheus69 smazal svůj příspěvek.

Ellmariachi

Ellmariachi (hodnocení, recenze)

Gertrudo

Podle meho "vkusu" a pohledu hodnoceni presne odpovida tomu filmu.

Ja s tim problem nemam. Jen dokazu pochopit, ze to nekomu nesedne. Nic vic.:-) 

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

Nevka

Já se přiznám, že jsem ho třeba v kině vynechal, ale kdybych na něj šel, určitě bych nelitoval. 4 hezký hvězdy to ode mne má a určitě bych tomu i přes (pro mě) pár kroků vedle přál větší úspěch :(

Nevka

Nevka (hodnocení, recenze)

Gertrudo

Tak ono nejde taky o ČR (Slovensko). Tady nikoho nespasíme. Spíše jde o zahraničí, kde ten film nezaujal - nebo sedl lidem, kteří kvůli reakcím do kina nešli. Je zajímavé, že tady jdeme vkusem dost mimo zahraničí v mnoha filmech. Z toho ty horrorové tržby. Já bych ho popravdě v kině asi taky vynechal, ale k mému štěstí se na Artuše těšila přítelkyně, a tak jsme šli.

na příspěvěk reagoval Helo

Ellmariachi

Ellmariachi (hodnocení, recenze)

Nevka

Spis ze se bude jednat. Pokud nekdo videl alespon kousek traileru muselo mu byt vse jasny. 
Ja to hlavne myslim tak ze ten film sinezaslouzi odpady apod. Pochopim ale v klidu ze tomu nekdo da 2hv.

na příspěvěk reagoval Gertrudo

Nevka

Nevka (hodnocení, recenze)

Ellmariachi

Tak já nevím, no. Pochopím, když někomu nesedne třeba Legion, jakožto seriál, nebo podobně. Tady vidím spíše problém v tom, že si až nepřirozeně moc lidí myslelo, že se jedná o historický film.

na příspěvěk reagoval Ellmariachi, Gertrudo

Uživatel AloeB smazal svůj příspěvek.

Uživatel AloeB smazal svůj příspěvek.

AloeB

AloeB (hodnocení, recenze)

Prometheus69

Protože radši někde zanechat nepodstatnou chybu a neřešit to. Chápu, že ona údajná chyba není nic mimořádného, ale určitý smysl pro korektnost člověka nutí se na ni zaměřit. A je to možná lepší, než zde psát cringe komentáře s nulovým obsahem jako ty ;) 

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Související novinky

Charlie Hunnam najde psího kámoše

Charlie Hunnam najde psího kámoše

25.05.2020

Málokterý herec by si zasloužil více práce než právě Charlie Hunnam. Hvězda seriálu Sons of Anarchy, nebo snímků Král Artuš: Legenda o meči či Gentlemani za sebou doposud nemá jediný komerční hit, v… (více)

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Sherlock se znovu porve s Avatarem

Sherlock se znovu porve s Avatarem

08.05.2018

Možná už jste na to zapomněli, ale na konci roku 2009 šel proti Avatarovi do kin Sherlock Holmes. Modrásci skončili jako nejvýdělečnější film všech dob a dvojka dorazí 17. prosince 2020 (ano, po… (více)

Ritchie chystá novou gangsterku

Ritchie chystá novou gangsterku

05.05.2018

Guy Ritchie se v roce 2009 přesunul od gangsterek k blockbusterům. Po dvou dílech Sherlocka Holmese se vrhnul na Krycí jméno U.N.C.L.E. a loni mu propadnul Král Artuš, na kterého příští rok naváže… (více)

Reklama

Reklama