Reklama

Reklama

Král Artuš: Legenda o meči

  • Velká Británie King Arthur: Legend of the Sword (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Novinka režiséra Guye Ritchieho velmi osobitě a nadčasově vypráví klasický příběh formou nové akční fantasy. Když je v Artušově dětství zavražděn jeho otec, zmocní se koruny Artušův strýc Vortigern (Jude Law). Artuš, oloupený o následnické právo prvorozeného syna, vůbec netuší, kdo ve skutečnosti je, vyrůstá v tvrdém prostředí městských uliček. Když se mu ale podaří vytáhnout meč z kamene, obrátí se mu život vzhůru nohama a musí vzít na vědomí svůj skutečný původ. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (1 206)

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Při prvním pokusu jsem po 20 minutách usnul, což se mi moc často u filmu nestává. Dal jsem tomuto snímku druhou šanci a stálo to za to. Guy Ritchie si prostě jede to svoje a ve spoustě scén jsem poznával jeho styl ala Podfu(c)k a Sbal prachy a vypadni. Herecky není co vytknout, ale co tento film naprosto táhne je hudba. Už dlouho jsem neviděl tak nadupaný soundtrack, který na první pohled k filmu nesedí, ale na ten druhý sedí naprosto perfektně. Problém jsme měl s poněkud slabším CGI a hlavně se střihem, který byl na můj vkus divný. Přesto však se jedná o dílo, které by bylo škoda minout. ()

ofu 

všechny recenze uživatele

Občas kamera protřepat nemíchat, ale jinak pěkný vizuál. Vůbec mě to neuráželo a slabší začátek budiž odpuštěn. ()

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele

To byla slátanina. Bože! Legendu o králi Artušovi, rytířích kulatého stolu a Excaliburu miluji. Ale tohle se vážně nedalo. Jak na horské dráze. Takhle brutálně nevyrovnaný film jsem už dlouho neviděl. Skvělé pasáže střídá zoufalá nuda a prázdnota. A, bohužel, té nudy je podstatně více. Stopáž je takřka nesnesitelná a už jsem se modlil, aby to fiasko ukončily závěrečné titulky. Vizualita celkově OK, ale některé kostýmy (hlavně Jude Law) a některé účesy a úpravy vousů (obzvlášť hlavní hrdina v podání nesympatického Ch. Hunnama) absolutně nekorespondovaly s dobou. Doprovodný soundtrack je ještě nevyrovnanější než film samotný. Některé skladby jsou sice OK, ale valná většina vůbec do podobné fantasy nesedí a hodně mě rušila. Casting zcela na nic. Jediný sympaťák (už zmíněný Jude Law) v celém filmu hraje největší svini a všichni ostatní jsou vesměs nesympatičtí. I některé digitální triky mi přišly až moc amatérské a k smíchu, některé byly oproti tomu senzační, takže zase ta nebetyčná rozháranost a nevyrovnanost. Srdce mi krvácí (jako probodnuté Excaliburem), ale nemůžu jinak - jedna jediná hvězda. ()

Luckyboy 

všechny recenze uživatele

Sice schématický příběh a Ritchieho vykrádání sebe sama, ale kouká se na to moc dobře, je to zajímavě natočené a celkově dost povedené. Velmi kvalitně natočená oddechovka. ()

blazma 

všechny recenze uživatele

Příběhů o Excalibru, Artušovi, Merlinovi je tolik a já fakt nečekal, že se mi po takové době bude příběh s tímto tématem takto líbit. Nejspíš za to může výborné obsazení. Celkově ten průběh filmu byl tak jiný než jsem s tímto příběhem zvyklí sledovat a o to víc jsem si takový film užil. Všechno mi tu fungovalo a atmosféra se buduje až k samotnému finále a nijak nepolevuje. ()

matys12 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení. Filmu jsem se hrozně dlouho vyhýbal s tím, že se bude jednat o klasický příběh krále Artuše, kterých tu máme nepočítaně. Včera jsem si projížděl jak jinak než Netflix a koukám, že už nemám na co koukat a že se tam tenhle film nachází. Kouknu na CSFD a co nevidím. Režisér Guy Ritchie. "To asi nebude tak obyčejný král Artuš jako bývá" řekl jsem si a pustil jsem se do toho. Moje předpoklady byly pravdivé. Opravdu se nejedná o příběh, který tu máme stokrát a samozřejmě styl kamery tu mám také jiný než u kdejakých jiných filmů. No prostě Guy Ritchie. Ale teď k filmu. Zpracováním naprostá pecka. Efekty, již zmíněná kamera i herecké výkony (Charlie Hunnam je nedoceněný) a snad poprvé pro mne Jude Law v záporné roli (hrál to fakt přesvědčivě). Jediné co mi tam pokulhávalo byl příběh, respektive jeho konec, který mi přišel takový osekaný. Klidně bych ocenil, kdyby film byl o něco delší. Long story short… nečekejte historické drama jako vždy a dejte tomu šance. ()

Pecan206 

všechny recenze uživatele

2,5* Na krále Artuše opravdu až moc fantazy. Upřednostňuji verze jako například z roku 2004. Tohle pouze využilo známého jména, leč příběh a postavy se měly jmenovat jinak a s tímto se to vůbec nemělo jakkoliv spojovat. ()

Brodequin 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl být přísný, dám 4*, ale udělám výjimku. Film se opravdu povedl, i když jsem se toho bál... Prostě parádní jízda s opravdu skvělou hudbou! Souhlasím s občasnými hluchými místy, jak již bylo zmíněno, ale co už. Zbytek to doladí výbornou akcí, sympatickými herci a hlavně tím parádním soundtrackem. Jsou tam často rychlé střihové scény, které známe ze starších Ritchiho filmů - takže nečekejte nějaké klasické historické fantasy. Režisér se tématu chopil po svém a v to jsem právě doufal. V poslední době konečně film, který stojí za to vidět. ()

mr.twizta 

všechny recenze uživatele

Rockovy Artus, jinak to ani dopadnout nemohlo. Guy Ritchie je mimo mesto polovicni, takze bylo potreba znacnou cast deje presunout do Londinia, vysledkem cehoz koukame na slepenec dvou filmu - a nedostaneme tak dost ani z jednoho sveta. Kudos za to, ze se obtizne prodatelny stredoveky svet podarilo prodat dnesni optikou (byt za cenu cetnych zpomalovacek), ale preci jen je pro me na skodu, ze se Legenda o meci vice nedrzi predlohy a misto pouziti dostupnych trumfu (Merlin) radeji okate dynda pokracovani, ktere beztak nikdy neprijde. Je nicmene vazne super zase videt ritchieovske montaze, takhle zesviznit dej umi malokdo. ()

Rian_witcher 

všechny recenze uživatele

Chvilky které se nesou ve stylu fantasy jsou spolu s výkonem Jude Lawa a Àstrid Bergès-Frisbey největším pozitivem filmu.Bohužel nebojové scény, a zvláště ty, ve kterých se objevuje Charlie Hunnam, sráží prudce hodnocení. Je i vidět, že se počítá s dalšími filmy do série a hodně zůstává nedořešeno a rozehráno... Za mě je stále nepřekonaný Excalibur z roku 1981. ()

DaOtisAwe 

všechny recenze uživatele

Začátek, hlavně první scéna mě donutila k tomu, abych celý film seděl a říkal si, ku*va to je boží, chci ještě a ještě, per to do mě! Přesně takový vizuál jsem čekal a chtěl (i když musím uznat, že finále mohlo být přehlednější). Celé to podtrhává skvělý a nadupaný soundtrack. Brečínkové, co si stěžují, jak Ritchie pošpinil artušovskou legendu, udělal z toho nepřehledné fantasy, kde čas nehraje žádnou roli, mi můžou vylízat ánus. Potom, co jim utřu koutky, jim dám ještě pár facek. Guy si to udělal po "svém", a já to "jeho" miluju. Dám tomu s ledovým klidem 5/5 a dojdu si do kina pro ty koule, co mi tam ten film urval a při té příležitosti si ho dám ještě jednou. ()

Sherty 

všechny recenze uživatele

Počátek byl hodně matoucí ... Bál jsem se, že to bude druhá "Čínská Zeď"(Ten film fakt stál za starou belu)....naštěstí se to nestalo! Guy Ritchie prostě umí a dokazuje to především v dialozích a akčních scénách, které jsou originální a k žánru samotnému až atypické. Každopádně klobouk dolů. Čekal jsem nudu a dostal jsem nálož super zábavy.... Děkuji ... 85% ()

Bezejmený 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočený, patřičně rozmáchlý film s výborným představitelem hlavní role. Charlie Hunnam si tu roli užívá stejně jako Jude Law. Spousta skvělých režisérských nápadů, včetně zajímavě natočené akce. Hezké kulisy Londinia a dalších míst Anglie. Tahle fantasy se povedla téměř na výbornou. ()

icone 

všechny recenze uživatele

Áno, presne takto si predstavujem filmový orgazmus... Skrátka vyjdete z kina a veľmi dlho neviete povedať nič, pretože sa všetky tie superlatívy, čo chcete povedať vo vás jednoducho pobijú a zistíte, že sa takýto filmový zážitok ani nedá opísať nejakými známymi pozemskými slovami... A ten bohovský soundtrack, ešte stále cítim, ako sa mi pri spomienke naň chvejú všetky vnútornosti. Guy Ritchie predviedol neskutočný filmový orchester... Po vyjdení z kina som mala chuť okamžite sa otočiť na päte a dať si to celé odznova a ak už toto nedefinuje skutočne dobrý film, tak už nič :) ()

Lestad 

všechny recenze uživatele

nevím moc jak to hodnotit. Řekl bych další vyhypovaná hollywoodská audiovizuální orgie s dějem sračky ale přece..ten Ritchie tomu dává něco víc, něco co bylo vidět už v Holmesovi a to je to něco proč lidi Holmese milují. To něco + působivá hudba udává moji třetí hvězdu. Na víc to kvůli plytkosti příběhu a místy až patetické přehlídce monster a příšer bohužel nedosáhne.. ()

Související novinky

Charlie Hunnam najde psího kámoše

Charlie Hunnam najde psího kámoše

25.05.2020

Málokterý herec by si zasloužil více práce než právě Charlie Hunnam. Hvězda seriálu Sons of Anarchy, nebo snímků Král Artuš: Legenda o meči či Gentlemani za sebou doposud nemá jediný komerční hit, v… (více)

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Sherlock se znovu porve s Avatarem

Sherlock se znovu porve s Avatarem

08.05.2018

Možná už jste na to zapomněli, ale na konci roku 2009 šel proti Avatarovi do kin Sherlock Holmes. Modrásci skončili jako nejvýdělečnější film všech dob a dvojka dorazí 17. prosince 2020 (ano, po… (více)

Ritchie chystá novou gangsterku

Ritchie chystá novou gangsterku

05.05.2018

Guy Ritchie se v roce 2009 přesunul od gangsterek k blockbusterům. Po dvou dílech Sherlocka Holmese se vrhnul na Krycí jméno U.N.C.L.E. a loni mu propadnul Král Artuš, na kterého příští rok naváže… (více)

Reklama

Reklama