Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Varšava, srpen roku 2012. Ve starém domě, v bytě strýce Oskara, se ubytuje zvláštní manželská dvojice. Neúspěšná herečka Melanie a Přemek, který se touží stát spisovatelem a autorem historických senzací. Místo, aby se v noci oddávali milostným hrátkám, slyší za zdí neobvyklé zvuky. Myslí si, že dům je plný duchů. (tuntavala)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

xyran 

všechny recenze uživatele

Fajn oddychovka postavená na nesmyslech a zápletkách časových smyček a posunů.. Wieckiewicz jako Adolf nemá chybu, koncovka pak celkem dost překvapí.. :-D ()

Reklama

majky19 

všechny recenze uživatele

No, upřímně řečeno, mě se tento film příliš nelíbil a docela mě i překvapuje relativně vysoké hodnocení recenzentů. Samozřejmě, že pod komedií si asi každý představí něco trochu jiného, ale tohle mě tedy opravdu moc neoslovilo. Téma je bezesporu zajímavé - cestování v čase, ale to zpracování z mého pohledu už tak slavné nebylo. Polští režiséři již několikrát velmi zřetelně ukázali, že ve zpracování vážných, zejména historických látek jsou skutečnými mistry, a to zdaleka nemluvím pouze o Andrzeji Wajdovi, nebo Agnieszce Holland. Co se ale týče žánru komediálního, tam už to dle mého soudu až tak slavné není. Dokonce jsem toho názoru, že zde se tvůrci úplně zbytečně degradují na úroveň ne příliš povedených televizních satir a sitcomů a to je dle mého názoru velká škoda. Možná jsem od toho měl až příliš velká očekávání, protože jsem si myslel, že by to mohlo být podobné např. úspěšné české sci-fi komedii Jindřicha Poláka "Zítra vstanu, a opařím se čajem". To se ovšem nestalo ani náhodou. Hlavní dvojice Mela a Przemek je mi krajně nesympatická, zejména pak Mela v podání Magdaleny Graziowske, která zde naprosto přehrává, dělá ze sebe hloupější než ve skutečnosti je a Przemkowa postava upřímně také není žádné velké terno. Ten humor mi přijde až příliš nucený a v některých okamžicích je to úplně mimo. Jediné, co hodnotím jako pozitivum, je postava Fuhrera A. Hitlera v podání výborného Roberta Wieckiewicza. Jinak těch pozitiv tedy bylo jako šafránu. Ale bezesporu se najde i mnoho hodnotitelů, kteří budou mít na věc opačný názor, který je radno respektovat. ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

Podle mého se to Machulskému silně nepovedlo, jakkoli ho mám jinak moc rád. Souhlasím s kolegou, že problém je v nesympatické hlavní dvojici, protože to pak těžko něco dělat. Přemek sice pořád chce psát, ale nevidíme ho dělat nic než fňukat nad jogurtem nebo tím, že neumí německy, nebo něčím jiným. Škoda, že nenapsali zápletku s Rudolfem Hessem, aspoň by se vyjasnil jeho útěk do UK, když už docela hezky zamontovali do děje Enigmu, kde polská stopa skutečně existuje. Ostatně i scénář je nic moc, těch zvratů je zu viel, hlavně mi vadí, že zvraty nevyplývají tolik z časových posunů, jak by mohly. Slabší, i když konec s chybějícím Palácem kultury je dobrý. ()

Galerie (48)

Reklama

Reklama