Reklama

Reklama

Epizody(6)

Recenze (12)

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Policistka Cawoodová se konečně pomalu vyrovná se smrtí své dcery, když se do města vrací z vězení muž, nepřímo odpovědný za její smrt. Největším plusem seriálu je dobře vystavěná atmosféra anglického maloměsta a taky hudba, včetně titulní retro písně. Horší je to se samotným příběhem, plynoucím ve dvou rovinách. Ta, zabývající se pátráním po únoscích mladé dívky a drogových dealerech, je vcelku v pořádku. Není to sice žádná extrarychlá jízda plná napětí a nečekaných zvratů, ale zajímavé pasáže a okamžiky nechybí. Žel - do této linie dosti podstatně (často tak podstatně, že celé dílo posunuje do škatulky "sociální drama") zasahuje ta druhá rovina, řešící rodinné vztahy a pocity hlavní hrdinky, což výrazně brzdí průběh "hlavní" zápletky. Nepřesvědčili mne ani herci, kteří jsou navíc téměř všichni do jednoho nesympatičtí - včetně hlavní postavy. Catherine je vyprofilovaná tak, že si tu nesympatickou, protivnou a často i zlou ženskou snad ani nejde oblíbit. Na druhou sérii kouknu ze zvědavosti, i když už od ní nic moc nečekám. 55%. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pod těžce ironickým názvem se skrývá jedna z nejlepších krimisérií poslední doby. Perfektně napsané, obsazené i zahrané hlavní postavy, strhující příběh a funkční moderní vizuální podoba jsou jejími hlavními znaky, pro mne dosud zcela neznámá Sarah Lancashire spolehlivou tahounkou v roli policistky, která chvílemi jede jako tank a zůstávají po ní oběti i ve vztazích s jejími nejbližšími, ale o to lidštěji nakonec působí. Zapomeňte na Sherlocka, skutečný život je mnohem šedivější. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Policejní seržantka Catherine Cawood se v poslední dekádě může srovnávat asi možná jen se Sagou Norén, racionální inspektorkou ze švédského Malmö, která se s ničím moc nepáře a mnohé běžné společenské zvyklosti jí dělají problém. V tom je ovšem životem otřískaná Catherine úplný opak. Na feťáky a násilníky z britských sídlišť je drsná, mezi nejbližšími a s oběťmi trestných činů ovšem citlivá a empatická. Její výborně napsaná postava si získává sympatie tím, že odmítá propadnout cynismu, ač tedy černohumorné hlášky solidně sype z rukávu. Sarah Lancashire ji hraje úsporně a naprosto věrohodně. Táhne jí na padesát, je rozvedená, bydlí se sestrou, bývalou alkoholičkou. Jedno dítě jí umřelo a druhé s ní nemluví, přitom se stará o osmiletého vnuka. Mezitím kdesi jinde v Yorkshiru požádá moula Kevin svého zámožného šéfa, zda by mu nezvýšil plat. Bez úspěchu. Nasupený účetní nevymyslí nic lepšího než tamnímu podvodníkovi Ashleymu sdělit plán, že by z únosu šéfovy dcery káply slušné prachy. Do něj se zapojí i jistý Tommy Lee Royce (hezoun James Norton, který jej ztvárňuje nakonec ve všech třech sériích, ho hraje velmi dobře), který podle Catherine zavinil dceřinu tragickou smrt. První řada má „problém“ možná tak v tom, že se čtvrtým dílem přichází předčasný vrchol série. Ostatní je velmi dobré. Baví mě postavy, baví mě psychologický přesah, baví mě uchopení atmosféry britského zapadákova… ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Chvilku jsem byl spokojený a po chvilce zas ne.Takhle to šlo celou první sérií.Na konci už jsem se pomalu ztrácel,ale tady opět někomu došel kus myšlenky a jedna postava šla,protože už musela.Není zvláštní,že vše drží výborná Sarah Lancashire pevně v rukou.Dramatická sonda je tu vskutku hodně podstatná než vyšetřování,přitom by si to snímek nechtěl připustit,ale je to fakt.Kriminální zápletka je hodná až moc průměru a je i vcelku nezajímavá.Spletenec vyšetřování a emoce jedný policajtky s jejím příkořím,kterým podstupuje a se kterým v srdci žije si tu dosti kopou do vlastních řad.Tenhle typ seriálů můžu,ale popravdě jsem viděl i lepší.Pravda je,že u jednoho šlo o ztraceného syna a zde hraje vše jedna hlavní postava,ale to je právě ono.Tohle na šest dílů je sakra moc a závěrečný díl tomu dává jasně najevo,že tvůrci to jinak ani neumí,když tu třeba Tommy Lee Royce chce zpět svýho syna,ať už účel měl být jakýkoliv.70% ()

petikacka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Je mi 40, jsem rozvedená a žiju se svou závislou sestrou, vychovávám svého vnuka, dcera je mrtvá a syn mě nenávidí". To je zásadní skutečnost hlavní hrdinky. A zcela jasně to vystihuje děj seroše, který mě totálně odzbrojil a naprosto uchvátil. Všechny "Mosty", "Pasti" a jiné severské kriminálky před tímto musí sklopit hlavu. Kdo tohle neviděl, jakoby nebyl. Za mě 100% ()

Galerie (77)

Reklama

Reklama