Reklama

Reklama

Šťastné údolí

(seriál)
  • Velká Británie Happy Valley
Trailer
Velká Británie, (2014–2023), 17 h 52 min (Minutáž: 57–60 min)

Scénář:

Sally Wainwright

Hudba:

Ben Foster

Hrají:

Sarah Lancashire, Siobhan Finneran, Shane Zaza, Charlie Murphy, James Norton, Ishia Bennison, George Costigan, Joe Armstrong, Steve Pemberton, Adam Long (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(18)

Britský seriál s poněkud ironickým názvem Šťastné údolí, oceněný v roce 2015 prestižní cenou BAFTA, v sobě kombinuje žánr procedurálního krimithrilleru s vypjatým vztahovým dramatem. Děj se odehrává v malebném Calder Valley v Západním Yorkshiru, jehož neutěšená sociální realita je s krásou okolní krajiny v příkrém kontrastu. Tady slouží Catherine Cawoodová, sedmačtyřicetiletá policejní seržantka, která se stále vyrovnává se sebevraždou osmnáctileté dcery Becky. A když už se zdá, že trauma překonala a pomalu začíná opět žít svůj život, dozvídá se, že se z vězení vrátil Tommy Lee Royce – muž, odpovědný za Beckyinu tragickou smrt. Catherine má teď jediný cíl. Potrestat násilníka, který toho má však na svědomí mnohem víc, než policistka tuší. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Hanys_ k tomuto seriálu (3)

Šťastné údolí (2014) 

S1 3/5. Místy parádní krimi, místy utahané rodinné drama. Vrchol série je asi v dílech 3-4, pátrání po Tommym už nemá takové grády a poslední díl tomu nasadil korunu úplně. Ikdyž jsem se určitě s Cathrine nenudil, bez další série se klidně obejdu. S2 3/5. Tak nějak jsem si ke Catherine nenašel cestu. Zápletka sice zase zajímavá, ale náhod možná ještě více než v jedničce. ()

Série 1 (2014) (S01) 

Místy parádní krimi, místy utahané rodinné drama. Vrchol série je asi v dílech 3-4, pátrání po Tommym už nemá takové grády a poslední díl tomu nasadil korunu úplně. Ikdyž jsem se určitě s Cathrine nenudil, bez další série se klidně obejdu. ()

Série 2 (2016) (S02) 

Tak nějak jsem si ke Catherine úplně nenašel cestu. Zápletka sics zase zajímavá, ale náhod možná ještě více než v jedničce. ()

Reklama

Reklama