Reklama

Reklama

Šťastné údolí

(seriál)
  • Velká Británie Happy Valley
Trailer
Velká Británie, (2014–2023), 17 h 52 min (Minutáž: 57–60 min)

Scénář:

Sally Wainwright

Hudba:

Ben Foster

Hrají:

Sarah Lancashire, Siobhan Finneran, Shane Zaza, Charlie Murphy, James Norton, Ishia Bennison, George Costigan, Joe Armstrong, Steve Pemberton, Adam Long (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(18)

Britský seriál s poněkud ironickým názvem Šťastné údolí, oceněný v roce 2015 prestižní cenou BAFTA, v sobě kombinuje žánr procedurálního krimithrilleru s vypjatým vztahovým dramatem. Děj se odehrává v malebném Calder Valley v Západním Yorkshiru, jehož neutěšená sociální realita je s krásou okolní krajiny v příkrém kontrastu. Tady slouží Catherine Cawoodová, sedmačtyřicetiletá policejní seržantka, která se stále vyrovnává se sebevraždou osmnáctileté dcery Becky. A když už se zdá, že trauma překonala a pomalu začíná opět žít svůj život, dozvídá se, že se z vězení vrátil Tommy Lee Royce – muž, odpovědný za Beckyinu tragickou smrt. Catherine má teď jediný cíl. Potrestat násilníka, který toho má však na svědomí mnohem víc, než policistka tuší. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (99)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Další poctivé britské detektivní drama, které je po všech stránkách naprosto perfektní. Chytrý scénář, který nám servíruje strhující příběh, jenž šťastný ani náhodou není, navíc fantasticky pracuje s prvotřídně zahranými postavami. Šťastné údolí vám nedovolí se od něj odtrhnout, protože tohle je skutečně poctivé britské řemeslo a jako seriál tohoto žánru stojí opravdu hodně, hodně vysoko. První řada byla místy znepokojivě mrazivá, díl od dílu lepší (ta gradace je opravdu neskutečná) a absolutně strhující a ta druhá jí vůbec nedělá ostudu. Zručná režie, poctivá atmosféra, malé město (prakticky venkov) a psychologie vystavěná na jedničku. Sarah Lancashire a James Norton jsou naprosto neskuteční, zejména v tom sklepě. Je to docela otrava, ale Briti zase předvádějí bezchybné, poctivé drama, které slabší povahy vžene do solidní deprese - a ty silnější možná taky. Takhle vypadá kriminálka!!! 100%. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Anglický venkov, čtyřiceti-a-něco-letá badass policajtka v uniformě, okraj společnosti topící se ve fetu a tudíž logicky plno problémových adolescentů, kteří se poflakují od jednoho zločinu ke druhému a do toho všeho jeden malý frustrovaný účetní, který asi nikdy neviděl Fargo. První čtyři epizody jsou tempem i gradací neskutečně zábavné, chytré i vražedné a nabízí prakticky jenom to nejlepší, co dnes britská produkce může nabídnout, pak se to ale zlomí, scénář vytáhne ten nejuspokojivější moment příliš brzy a zbývající dva díly to vypadá trochu jako kdyby tvůrcům zbylo pár stránek prázdného papíru a pár desítek tisíc liber z rozpočtu a tak ještě natočili pomalý, hodně psychologický epilog. Je to škoda, protože jinak bych se vůbec nebál maximálního hodnocení, takhle - i přesto že mi i to rodinné drama v závěru celkem sedlo - to nakonec bude jen za hodně spokojených 8/10 a můžu jedině doufat ve stejně kvalitní druhou sérii. Tohle veselé údolí má určitě ještě hodně co nabídnout. ()

Reklama

kareen 

všechny recenze uživatele

Už je mi to pomalu blbý, vychvalovat každou druhou britskou krimi minisérii do nebes, ale co se dá dělat, zkrátka kdo umí, ten umí a na tomto televizním poli, se až na výjimky nic tak srovnatelně kvalitního nerodí. A přitom Britové jedou vždy podle stejné rovnice - dobré herecké obsazení, psychologicky velmi precizně propracované charaktery, uvěřitelný scénář, který bere v úvahu mimo jiné inteligenci diváka a když k tomu přihodí ještě nějaké to malebné městečko a zajímavou atmosféru, nemá to chybu. Tentokrát jsem ještě více než jindy sympatizovala s hlavní hrdinkou Catherine, chápala její frustraci, když jí pořád před nosem unikala příležitost vypořádat se s tím neřádem Tommym, kterému jsem já osobně přála velmi pomalou a bolestivou smrt a jak už tady píše emma53, měla jsem pocit, jako bych se sama stala obyvatelkou malého města a sžila se s místními postavičkami. Mimochodem, zdá se, že Angličani opravdu mají neodolatelné nutkání řešit všechny problémy šálkem čaje, alespoň tady, kam jen se Catherine vrtla, tam jí ho všichni okamžitě nabízeli. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Další naštvaný nýmand, který chce vylepšit svou finanční situaci a tak se svěří nepředvídatelnému hajzlovi s naivní vírou, že se všichni napakují, ale nikomu se nic nestane. Ano, jde o takový malý únos. Těm z vás, kterým to něco připomíná přihodím navrch ještě jednu všetečnou a velice všímavou policistku...A tady veškerá podobnost končí. Tohle není černohumorná hříčka, ale krutá realita, která semele každého, kdo je v dosahu. Jsme totiž v anglickém seriálu, kde se hraje trochu jiná hra. Hra, ve které se o zúčastněných postavách dozvíte informace, které vás nutí přemýšlet a zvažovat, jak málo někdy stačí k tomu, aby se váš život odebral někam...někam, kde rozhodně neměl být. Samotný příběh graduje ve čtvrté části. To, co následuje pak, je jasným důkazem toho, že šťastné konce mají velice často hořkou příchuť. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Druhá séria sa mi lúbila viac, ako prvá, avšak neuveriteľne ma vytáčali stretnutia Frances a Tommyho Leeho v base. Ona má nejakých päťdesiat rokov a vypadá skôr ako jeho matka. No a z tých ich nežných dotykov ukazovákmi ma išlo poraziť! P.S. Naozaj, už dlho ma nesral záporák tak, ako Tommy Lee Royce! ()

Galerie (288)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama