Reklama

Reklama

Šťastné údolí

(seriál)
  • Velká Británie Happy Valley
Trailer
Velká Británie, (2014–2023), 17 h 52 min (Minutáž: 57–60 min)

Scénář:

Sally Wainwright

Hudba:

Ben Foster

Hrají:

Sarah Lancashire, Siobhan Finneran, Shane Zaza, Charlie Murphy, James Norton, Ishia Bennison, George Costigan, Joe Armstrong, Steve Pemberton, Adam Long (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(18)

Britský seriál s poněkud ironickým názvem Šťastné údolí, oceněný v roce 2015 prestižní cenou BAFTA, v sobě kombinuje žánr procedurálního krimithrilleru s vypjatým vztahovým dramatem. Děj se odehrává v malebném Calder Valley v Západním Yorkshiru, jehož neutěšená sociální realita je s krásou okolní krajiny v příkrém kontrastu. Tady slouží Catherine Cawoodová, sedmačtyřicetiletá policejní seržantka, která se stále vyrovnává se sebevraždou osmnáctileté dcery Becky. A když už se zdá, že trauma překonala a pomalu začíná opět žít svůj život, dozvídá se, že se z vězení vrátil Tommy Lee Royce – muž, odpovědný za Beckyinu tragickou smrt. Catherine má teď jediný cíl. Potrestat násilníka, který toho má však na svědomí mnohem víc, než policistka tuší. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele kocik1 k tomuto seriálu (8)

Šťastné údolí (2014) 

Ve Šťastném údolí nežijí zrovna šťastní lidé. Ale co se týče scénáře, mělo právě Šťastné údolí šťastnou ruku. ()

Série 1 (2014) (S01) 

Nápaditý scénář, který si ale přesto dokázal zachovat jistou civilnost a nevykalkulovanost a kromě detektivky nabízí divákům i přesah do soukromí. Těším se na další sérii. ()

Epizoda 1 (2014) (S01E01) 

Taková Julie Lescaut z Velké Británie, to bylo první, co mě napadlo, když jsem slyšela televizní dabing..:-)) Zdá se ovšem, že Catherine Cawoodová je propracovanější a výrazně zajímavější. Uvidíme.... ()

Epizoda 3 (2014) (S01E03) 

Pro mě zatím nejlepší díl seriálu. A co se týče Kevina, který zodpovědnost za svůj díl viny přehodil srabácky na svou ženu, tak doufám, že mu scénáristé připravili podobně šťavnatý osud jako nebohé Ann. ()

Epizoda 4 (2014) (S01E04) 

Catherine jsem měla za zlé, že kolegům nenahlásila, kde je. Anně jsem měla za zlé, že tedy hned nezavolala aspoň ona, no a Tommymu Lee jsem měla za zlé, že vůbec existuje. Prostě je to pořád zlý. ()

Epizoda 5 (2014) (S01E05) 

Lewis evidentně ztratil zbytek pudu zebezáchovy, když vršil jednu chybu za druhou a přizdisráč Kevin dostal to, co si zasloužil. Jako minus beru to, že i jen průměrnému diváku detektivek muselo být na začátku dílu jasné, na koho, co si Tommy bude brousit zuby na konci. ()

Epizoda 6 (2014) (S01E06) 

V posledním díle scénáristovi trošku došel dech, ale co už... do cíle doběhl i tak. ()

Epizoda 6 (2016) (S02E06) 

Nejsilnější díl série. Mimo jiné i díky tomu, že Catherine na paralele příběhu Alison a jejího syna začíná chápat, že ani ona není ve vztahu k Ryanovi bez chyby. ()

Reklama

Reklama