Reklama

Reklama

Kufr na slunci

  • Francie La Valise
Trailer

Obsahy(1)

Francouzský agent Augier dostane za úkol vyvézt židovského špiona majora Blocha z Blízkého východu. Aby to bylo možné provést, je naložen do obrovského kufru a označen jako diplomatické zavazadlo. Jenže nic nejde tak, jak si naplánovali a proto musí začít improvizovat. Když se navíc oba zamilují do půvabné Françoise, roztočí se série dalších komických situací. (borsalino)

(více)

Recenze (16)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Typickej francouzskej blázinec, kterej si dělá prdel ze židů, arabů i francouzů, proloží to záběry na krásnou Mireille Darc, jejíž sex apeal zejména v druhé půli dostává poměrně dost prostoru. První půlka hýří mnoha vtipnejma situacema, zejména pokud se JPM ocitá v kufru, vybíhá z něj a následně do něj zase zabíhá. Líbí se mě jak frantíci dokážou zevtipnit i tak bánalní věc, jako je dělení jídla. Z dialogů je jasně cítit podpis mistra dialogovýho humoru Francise Vebera. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ten kufr kýchnul." Aby taky nekýchal, když je v něm izraelský major, kterého táhne francouzský kapitán za pomoci dalšího egyptského důstojníka a asi v tom nezůstanou sami. Já se přitom královsky bavil, také jsem se postavil do dlouhého zástupů obdivovatelů úžasné Françoise a hlavně jsem se rozhodl, že pokud jednou bude šance a já budu nějakou tajnou službou požádán o spolupráci, že se jim na to ... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Nechal jsem se nalákat spíš na jména Jean Lefebvre a Michel Galabru, takže mě trochu překvapilo, že zmiňovaný herci se ve filmu ukázali dohromady asi tak na 5 minut. Ale nebylo to vyloženě na škodu, protože jsem zase viděl aspoň nějaký pro mě né tak známý herce. Jinak první polovina filmu, ve který jsou nuceni Michel Constantin a Jean-Pierre Marielle bydlet spolu v hotelovym pokoji, mě bavila hodně. Po opuštění hotelu dostává víc prostoru Mireille Darc, která sice stojí za pohled, ale nějak se všechny ty situace pořád opakujou dokola a nakonec nepřijde ani žádný rozuzlení a celej příběh končí tak nějak na půl cesty. První polovina za 4 hvězdy, druhá polovina za 2. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Ač se to nezdá, tak Michel Constantin byl herec s velkým komediálním talentem, který v Kufru na slunci naplno uplatňuje. Interakce mezi jeho a Mariellovou postavou, především v první polovině filmu, kdy se vyprávění omezuje především na prostor hotelového pokoje, je zábavná, typicky francouzsky střelená a jeden situační gag střídá druhý. Druhá polovina, kam se mezi oba agenty vklíní femme fatale Mireille Darc, je už více rozmělněná a společné putování už trochu postrádá počáteční jiskru. Slabší 4*. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nenápadná komedie ozdobená výtečnými výkony herců v hlavních ale i vedlejších rolích (Galabru háže neuvěřitelný tlamy), s velmi povedeným českým dabingem.(Smrček Productions, v českém znění: Marie Drahokoupilová, Ladislav Županič, Soběslav Sejk, Bedřich Šetena a další). "Kdyby si moje sestra chtěla vzít Žida, tak bych jí řekl: Klidně si vezmi toho Žida. Já jsem jedináček." ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv se přidávám k těm, kteří první polovinu z ryze hotelového prostředí považují za zdařilejší, než tu druhou akčnější, musím říct, že jsem se u této situační a konverzační komedie na pozadí dobrodružných událostí stejně hodně nasmál po celou dobu až do konce. Asi by to nebyl Lautner, kdyby se uspokojil s jedním stylem a žánrem napříč celým filmem, i když já bych se nezlobil... ale za zlé mu to nemám, neboť umí nejen natočit i dobrou akci, ale i decentně jí neustále obohacovat humorem. Hodně mu samozřejmě vedle herců pomáhají svěží dialogy z pera proslulého Francise Vebera. Exotické prostředí arabské krajiny a zejména pouště přineslo do francouzské komedie příjemné ozvláštnění a rovněž netradiční spojení Michela Constantina s Jeanem-Pierrem Mariellem do ústřední komediální dvojice se ukázalo býti povedeným tahem. Pánové ukazují, že spolehlivě odtáhnou snad jakýkoliv žánr, skvěle se doplňují, narozdíl od svých postav se nesnaží si v žádném směru vzájemně konkurovat a já si je tady oba nesmírně užil, stejně jako celý film. [85%] ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná komedie, ve které hlavní roli hraje obrovský kufr se špionem, kterého je třeba tajně vyvézt z Blízkého východu do Francie. Nápad sám je dost legrační a to je teprve začátek. Ocenil jsem, kolik významných herců si v této komedii zahrálo a bylo to moc fajn. Dost mě pobavila role Françoise (Mireille Darc), která svými půvaby zachraňovala situaci vždy tam, kdy se elitní agenti dostali do úzkých. Zástup potenciálních amantů se proto začal neobyčejně rychle rozrůstat... ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Constantin ani Marielle mě moc neoslovují, nesmyslný a za vlasy přitažený se mi zdál i příběh, takže hlavně to zachránila jako vždy půvabná Mireille Darc. Několik vtipných momentů, například udávání směru v široširé poušti ("Jeďte pořád rovně."). Pointa jen lehce úsměvná, ale dost o ničem. Od Lautnera znám rozhodně lepší filmy. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Dalo se na to podívat díky kvalitním hercům a promiskuitní Darcové, celkem neotřelému nápadu převozu v kufru (ten měl i Velký šéf), sem tam nějaký povedený vtípek, ale podruhé už na to koukat nebudu. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

"Je to skutečně vzrušující život. Včera v Paříži, dneska v Libyi." - "Jo a odpoledne v kufru." Méně známá a méně vtipná komedie, přesto se tu pár scén a dialogů, které vyčnívaly, našlo. ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Méně známá francouzská komedie, která potěší originálním a neskutečně vtipným příběhem o jednom chlápkovi, kterého se snaží jeho špionský kolega propašovat přes hranice, což spustí kolotoč nečekaných událostí, při kterých se moje bránice otřásala v základech. Krásný příklad toho že sedmdesátá léta minulého století byla zlatým věkem francouzské komedie a bylo prakticky jedno, jestli v nich pobíhá Louis De Funés či v tu dobu takřka neznámí komici, jakož tomu je v tomto případě, přestože se ve filmu na kratičkou dobu mihnou Michel Galabru a Jean Lefebvre. Moje hodnocení 75%. ()

TomKey 

všechny recenze uživatele

Výborná francouzská komedie, která se sice rozjíždí pomalu, ale nabírá neuvěřitelné obrátky. Příjemný humor a nadsázka, vtipné hlášky (Francis Veber je zde typický!) a to vše zasazené do afrického koloritu. Tomuhle se říká inteligentní zábava! ()

Reklama

Reklama