Reklama

Reklama

Extrémní sběrači aut

(pořad)
  • USA Lords of the Car Hoards (více)

Obsahy(1)

Chuck Palumbo je bývalý zápasník, který hledá novou kariéru. Rick Dore je uznávaný guru na hotrody, jenž pátrá po zdroji starožitných vozů. Spolu si založí SLAM – autodílnu zaměřenou na pátrání po klasických amerických vozech v těch největších zapadákovech. Na dvorcích za domy a soukromých pozemcích lidí, kteří hromadí harampádí, hledají klasické vozy, od Corvette po Camaro. Chuck a Rick nabízejí výbornou příležitost: rezivějící auta odtáhnou, prodají, co půjde, a vydělané peníze použijí na rekonstrukci jednoho z vozů na výstavní exemplář. SLAM si ponechá zbývající zisk a majitel, který auta nechal ležet ladem, dostane parádní vůz a šanci na skvělý nový začátek. Rozhodně jde o nevídaný obchod. Chuck a Rick si ale brzy uvědomí, že uzavření obchodu znamená rovněž pomoc danému člověku, aby se postavil své hromadící obsesi. Rekonstrukce aut i životů lidí představuje pro Chucka a Ricka náročný úkol, který vždy otestuje jejich podnik, pověst i zdravý rozum. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Další z perfektních reality shows, která propojuje jedinou dobrou věc z trapného seriálu Hoarders a stavbu perfektních automobilů po vzoru Fast n' Loud nebo Counting Cars. Ve zkratce jde o to, že Chuck hledá nenapravitelné bordeláře a sběratele automobilových vraků a harampádí. Těmto "hoarderům" poté nabídne, že jejich pozemek zbaví autovraků (slušná auta prodá v celku, ostatní rozprodá na díly, zbytek do šrotu) a za vydělaná peníze jim postaví jedno jejich vysněné auto (dotyční vyberou jeden automobil z harampádí, ke kterému mají největší vztah). Cena přestaveb se pohybuje kolem 50 000 $ a většinou to +- přesně vyjde. Častěji na tom však Chuck tratí (v průměru 5 000$). Je zajímavé sledovat, jak se majitelé jen nelehko zbavují pro nás zbytečného smetí a šrotu, pro ně desítek let života. Výsledné výtvory však nemají konkurenci a to především díky návrhům Ricka Doreho. Lepší auta jsem neviděl ani ve FnL ani v CC. Bude to asi především proto, že Rick se zaměřuje spíše na vizuální stránku automobilu, než na výkonnostní. Toť ke kladům. Co se týče záporů, vadí mi tam jediná věc. Je dost vidět, že Chuck je prostě v tomto byznysu nový a ještě se moc nevyzná, ty dlouhé prostřihy na řešení blbostí v garáži a vymejšlení co a jak zbytečně natahují stopáž a jsou nudné, ale holt to už k reality tv patří. Každopádně další perfektní kousek do mé sbírky nevšedních reality shows. Automobilovým nadšencům, kteří zbožňují americkou klasiku vřele doporučuji! ()

Mufuck 

všechny recenze uživatele

Výborná reality show. I pro diváka který se nepohybuje ve světě aut je to lehce koukatelné. Hlavně zde není tolik emočních výbuchů a infantilních hádek, která jsou jinde na denním pořádku a v podstatě základem pořadů formátu reality TV. A když k rozepři dochází, tak brzy končí rozumnou domluvou a kompromisem. Chuck a Rick jsou vcelku sehraná dvojice a díky nim a kolektivu opravdu šikovných mechaniků a svým způsobem umělců Extreme Car Hoarders fakt šlape a minutáž utíká raz dva. Baví mě i odhalování různých skládek, je fascinující kolik toho lidé dokážou posbírat, i za cenu ztráty rodiny. A těmto lidem se borci ze Slamu snaží pomoct a sami na tom něco trocha dolarů vydělat ... ()

Reklama

Galerie (3)

Reklama

Reklama