Reklama

Reklama

Přeludy

  • USA Visions
Trailer 2

Poté, co se těhotná Eveleigh přestěhuje se svým manželem na vinici, aby začali nový život, začíná mít halucinace a v jejím životě se objevují přeludy. (Indigo Film)

Recenze (74)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Představte si, že čekáte dítě, máte vidiny, jste přesvědčeni, že v domě straší a Vaše okolí si myslí, že jste přecitlivělý blázen.... Tak tohle se stalo hlavní postavě v novém horroru "VISIONS" Co je docela zvláštní, že v horroru si zahrály i takové seriálové hvězdy jako Eva Longoria (Zoufalé manželky) nebo Jim Parsons (Teorie velkého třesku). Docela to ušlo. Hodnotím 50%. Kdo viděl horror Uvnitř z roku 2007, tak Visions je na podobné téma, ale v hóóóooodně slabší verzi... ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Toto nebolo až také dobré, že by som to dával niekedy do kín, ale nevadí. Vlastne je to väčšinu stopáže taký typický haunted house hororík, v ktorom jedna tehotná ženská vidí kraviny a nikto jej tradične neverí. 3/4 filmu sú skôr podpriemerné, pretože aj keď je to slušne nakrútené aj zahrané (dokonca s celkom sympatickými postavami), ľakať ani nejako desiť sa asi nebude nikto. V záverečných minútach dôjde k twistu a vcelku uspokojivému vypointovaniu toho celého, čo síce hodnotím pozitívne, ale suma sumárum som tam nenašiel nič také svetoborné, prečo by som mal ísť s hodnotením vyššie. Scenár OK, ale hororová stránka ma nepresvedčila. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ojoj, tak toto bolo veľmi slabé. Je pravda, že vinohradníckych hororov nie je na svete veľa, ale to, že sa nejaký raz za sto rokov objaví, ešte neznamená, že si ho treba vážiť. Dvojnásobne, keď má takúto rutinnú réžiu, úplne nezaujímavý scenár plný očakávaných klišé a mdlý kasting, v ktorom je najlepší Jim Parsons a aj on je dosť slabý. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Přesně ten typ horůrku, kterej mě vůbec netankuje. Těhotná bábovka se s manželem přestěhuje do baráku s podivnou minulostí (?), kde samozřejmě začne mít vidiny a okolí ji považuje za blázna. To, že je zakopanej pudl někde jinde, je vlastně jedinym světlem v temnym tunelu, směřující do hororové žumpy. Naštěstí to má rozumnou stopáž a i přes slabý bubu lekačky to úplně nenudí. Každopádně na Greuterta už zvědavej fakt nejsem. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Mladá žena sa ešte stále spamätáva z tragickej autonehody, pri ktorej zavinila smrť dieťaťa. So svojím mužom sa presťahuje do vinárskeho sídla v nádhernej oblasti a podarí sa jej otehotnieť. S príchodom do nového domu však začne mať desivé vízie, ktoré jej začnú ruinovať celý život. - Český preklad zase nesklamal a prezradil celú pointu filmu. V podstate mu znemožnil urobiť na mňa nejaký strašidelný dojem, pretože keď má niečo názov Přeludy a začne sa diať niečo strašidelné, musí byť aj tomu najväčšiemu idiotovi jasné, že sa v reále nič nedeje. Neprekvapil ma perfektný vizuál, ktorý som bral ako samozrejmosť, keďže viem, že Jason Blum by do svojej produkcie nepustil len tak niečo. Hudba je tiež celkom príjemná, čo môže u hororu vyznieť trochu hlúpo, ale keďže je celý o tehotnej mamičke, úplne sa sem hodila. Námet je dobrý a dokonca sa dobre vydaril aj záver, čo sa u takýchto hororov často nestáva. Postavy boli tiež príjemné a hodili sa k tomuto hororu. Páčilo sa mi nádherné vinárske prostredie a považujem za škodu to, že sa neodohrávalo viacero scén v exteriéroch, veď Přeludy nemusela mať len vnútri domu. Nebudem už vypisovať čo všetko bolo príjemné. Proste je to pre mňa klasický 3* horor ideálny pre dlhý zimný večer s celkom pokojnou a príjemnou atmosférou. + herec z I Spit on Your Grave ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Potom čo je Eveleigh priamou účastníčkou ťažkej autonehody pri ktorom zomiera malé dieťa, nadobúda jen manžel David presvedčenie, že v jej počiatočnom stave tehotenstva, bude najlepším riešením zmena prostredia. Z mnoha možnosti, ktoré sa manželom naskytli, padá voľba na krásny dom uprostred viníc. Keď už sa zdá, že Eveleigh opätovne nadobúda stratenú sebadôveru, nastáva v jej živote k ďalšej traumatizujúcej skúsenosti. Počas noci ale i dňa ju začínajú prenasledovať rôzne hrôzostrašné vidiny vďaka ktorým stráca prehľad o tom, čo je realita a čo sen. Ako tu už ale býva zvykom. Všetko má svoje príčiny. Nikdy som nebol a nikdy ani nebudem nadšený zo snímkov, ktoré sa čisto spoliehajú na efekt "zvuku". Síce vás občas mikne, no faktom ostáva, že je to lacná náhrada toho, čo divák od snímku naozaj očakáva. V podstate by sa dalo povedať, že samotný tvorcovia šetria na tom, čo má horor obsahovať. Proste a jednoducho povedané - OJEB. No a presne takýto je "Visions". Za veľa peňazí Vám aj tak nič nepredvedie. Ja osobne sa môžem z vysoka vysrať na herecké obsadenie, myšlienku, prostredie či pekný dom, keď nedostanem to, čo od hororu očakávam najviac. Nie, že by sa občas nepohli nejaké stoličky, ale pre mňa je to žalostne málo. Záver bez prekvapenia síce ponúka celkom vydarené "DeJavu", ktoré kadečo vysvetlí, no aj tak to nezmení môj názor, že tento mysteriózny thriller v žiadnom prípade nie je hororom, a už vôbec si nezaslúži vyššie hodnotenie ako je - 50% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Bubufilm o neklidném domě se v závěru změní v boj o život. Tři čtvrtiny jsou velmi průměrnou béčkovou duchařinou, kde nefunguje ani atmosféra, ani napětí, ani efekty - lekačky typu třísk, bum, prásk nemusím (tohle bych v kině vidět nechtěl - vyhozené peníze). Celou dobu jsem se rozhodoval mezi odpadem a jednou hvězdou, jelikož pošahané blbky, kterým nikdo nevěří, mi pijou krev. Speciální efekty k smíchu, to by zvládl i největší amatér. Herecké výkony mizerné, postavy nesympatické. Hudba (krom třískání) dobrá, kamera obstojná, leč jen konec mě přinutil přihodit hvězdu navrch. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říci, že v tomto hororu si zahrála hvězdná herecká sestava ze známých seriálů. Vidět pohromadě Sheldona Coopera (Jim Parsons; Teorie velkého třesku), Brittu (Gillian Jacobs; Community), Cullena Bohannona (Anson Mount; Hell on Wheels) a Gabrielle Solis (Eva Longoria; Zoufalé manželky) samo o sobě potěší. Osobně se mi líbil i samotný příběh. Očekával jsem při pohledu na zdejší hodnocení spíše podprůměrnou záležitost, avšak námět stavějící na přeludech, resp. (SPOILER) vizi budoucnosti, je značně chytlavý, zvlášť, když převážnou část snímku máte pocit, že půjde o duchařskou tématiku. Příjemné překvapení za 4*. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Hlavná pointa v spojitosti s autonehodou a samotným názvom filmu bola síce jasná už veľmi skoro, ale film ma prekvapil príjemnou mrazivou atmosférou, pár ľakačkami, ktoré som nečakal a fajn hereckými výkonmi. Priemerný jednohubkový hororový thriller o tehotnej žienke, obligátne neveriacom manželovi a o ich pokuse o rodinné šťastie, ktoré hľadajú v novom domove. Tak akurát na jedno upršané popoludnie. 60/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film sám o sobě ani téma mě vůbec netáhlo. To co změnilo můj názor a zároveň bylo impulsem pro jeho puštění bylo jméno Jim Parsons. Sheldon v hororu ? To mi ho vyndej. No ikdyž tam hrál všehovšudy 3 minuty stále jsem čekal jeho Bazinga. Od filmu jsem nic nečekal, spíš jsem ho viděl na podprůměrnej hororovej biják. Musím ale uznat že byl dobře zvolenej výběr lokace, kamera byla taky slušná a i zvuková stránka filmu nebyla špatná. Ale vadilo mi pomalý tempo vypravění. Který i přes 83 mínutovou stopáž bylo místy ubíjející. Sem tam se vyskytla nějaká ta vydařenější scéna, ale určitě jich mohlo být víc. Sledujeme duchařinu ? Halucinace ? Či jiný vidiny hlavní hrdinky ? Nebo snad odevšeho trochu ? Na tohle chtěl Greutert diváky utáhnout. Myslím si, že pointa je celkem průhledná ( už tady byla a rozhodně krvavější ), ale její obhájení bylo promyšlený a já musím smeknout. Jako není to nic extra, ale rozhodně mě to neurazilo. Ba naopak jsem celkem překvapenej. Čekal jsem to daleko horší. Solidní průměr. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Naprcaná a vyděšená. Obojí postihne sympaťandu Islu Fisher v hororu, který možná dorazí i do našich kin. Jestli se tak ale stane, bude to překvapení, vzhledem ke komornímu zabarvení tohoto snímku. Filmu by možná rovnou slušel formát dvd. Ale pozor, to neznamená, že nemá svoje kvality. Rozhodně je má. Hrdinka Eveleigh se odstěhuje do Prdelákova, kde se se svým manželem věnuje vinici, a je těhotná. Najednou je ve svém domě svědkem paranormálních jevů, které mají stoupající tendenci. A jestlipak víte, co asi tak vidí? Můžu vás ujistit, že nevidí sadu negerských pér v řadě za sebou, nevidí ani Moniku Štikovou, jak si s jinou ženou lížou frndy, dokonce ani nevidí pokus udělat z Leoše Mareše heterosexuála. Vidí postavu v kápi a věci v jejím domě žijí svým vlastním životem. Halušky jsou přisuzovány hormonální nerovnováze a také se může jednat o následky posttraumatického syndromu. Je to totiž už rok, co byla přímou účastnicí autonehody, při které zemřelo cizí dítě. A právě její nevysvětlitelné přeludy mohou mít úzkou spojitost s touto tragickou událostí. Bylo mně jasné, že film nebude žádná velká drasťárna. A tak bylo nutné do hlavní role nasadit herečku, která bude dobře hrát, bude se na ní pěkně koukat a myšlenkově bude několikrát za film divákem opíchána. A tohle všechno Isla Fisher v pohodě splňuje. Hlavní roli v hororu ještě nehrála. Do dalších rolích byli vybráni také snesitelní herci. Anson Mount jako její manžel zmužněl od dob zavrhovaného karaoke s Britney Spears, Eva Longoria v roli kámošky má ve filmu jen pár sekvencí, ale na obličej bych jí nakydal zkrášlující a lepší krém, než ten, který pořád v reklamách propaguje, nepřehlédnutelná je i zajímavá sexice Gillian Jacobs, příznivci seriálu Teorie Velkého třesku uvítají účast Jima Parsonse v roli gynekologa, je k vidění v jiné roli, než ve které dosud působil. Největší herecký prostor měla Isla, která prakticky nesleze ze scény. Film z větší části příjemně a lehounce vyvolává strašeníčko i mrazeníčko v zádech. Divák snadno podlehne, že se jedná o prokletý dům plný zlých a temných sil. Říkal jsem si, že Kevin Greutert přece jen není typem režiséra, který by si vystačil s prokletým domem a duchy. A taky že ne. Celou dobu diváka uvádí v omyl a připravuje jej na pointu, kterou sice (možná) prokouknete z její části, ale úplně celou hned tak ne. Vyvrcholení filmu je vynikající a sofistikované. Bavilo mě, jak ta skládačka, se kterou si dal scénář práci, do sebe pěkně zapadla. Režisér v závěru přece jen přitvrdí a drastičtější rozměr se dostaví. Horůrky z produkce Jasona Bluma mě baví. Greutert si udělal i střih filmu, hororová kamera hororového specialisty Michaela Fimognariho se film od filmu lepší. Jediným problémem zůstává, jestli tenhle "malý" film může obstát v kině. Jestliže ale pičoidní distributor posílá do kin polské a bulharské dokumenty, které navštíví leda tak uvaděč, nevidím překážku, proč by kino podzim nemohl být právě ve znamení tohoto kvalitně vymyšleného i natočeného hororu, byť s nenápadným rozměrem. 90% () (méně) (více)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Tak slepo som sa tešil z obsadenia, až som zabudol čeknúť režiséra. Autor Jessabelle. Podobne originálne a stále tri kroky za divákom. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Nechcem tvrdiť, že všetko na filme "Visions" bolo zlé, ale na druhú stranu je to pre mňa projekt s maximálne promrhaným potenciálom, ktorý mohol niečo dosiahnuť. Úvod je ale na mňa strašne nudný a vyvrcholenie a jednanie hlavného záporáka filmu je tak strelené, že človek to len ťažko dokáže brať seriózne. Motivácia je dobrá, no prevedenie podľa mňa nič moc. Na druhú stranu je ale prostredie pekné a film má aj pár zaujímavých momentov. Ale keď sa nad tým človek zamyslí, skutočne dokázal niekto predpovedať udalosť, ktorá sa mala udiať až o minimálne 100 rokov? To sú veci, ktoré ma rušia, plus neskutočná monotónnosť filmu v prvej polovici. Celkovo je to pre mňa slabé. Nie hrozné, ale dosť slabé. Jediné, čo okrem exteriérov podľa mňa vyniká je Isla Fisher v role hlavnej hrdinky. Ostatné je podľa mňa slabé a utopené v nie najlepšie napísanom scenári. Potenciál bol, no prevednie ma neberie. Ešte však pridám jedno. Keď som sa viac pozrel na režisérske počiny pána režiséra, človeku veľa vecí dôjde a pre mňa platí, že jeho jediný dobrý film ostane Saw VI a všetko ostatné potom padlo do hlbín. A preto je trošku príjemne prekvapivé, že "Visions" nie je tak frustrujúco nudné a klišé na klišé ako Jessabelle. Takže aspoň toto ešte ocením. Hodnotenie: D+ ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Pokud by ste měli říct jméno momentálně nejprůměrnějšího tvůrce hororů posledních let, je jím bez pochyb Kevin Greutert.Příběh sice nahání hrůzu, atmosféra je slušná a lekaček je dost, ale celý je to předvídatelný jako prase a strašně unyle odehraný i zrežírovaný.Nadpřirozený filmy sice občas nemusí dávat smysl, ale tenhle děj byl při finální pointě v celku ichtilní.Předchozí režisérův počin Jessabelle mě bavil mnohem, mnohem víc.Přesto si Visions dokážou pořád udržet průměrnou laťku.Až dostane Greutert víc peněz, dobrou lokaci a nasranýho ducha, bude to bomba.50%. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Kompilace zavrženíhodných hororových postupů, tvůrčí i produkční bezradnosti, katastrofálního herectví a neschopnosti vyvolat alespoň elementární zájem o to, co se děje na plátně. Navíc je to celé prosáklé jakousi oslizlou esoterikou, která v kombinaci s gravidní protagonistkou (jejíž těhotenství vlastně stojí za vnímáním nadpřirozena) jasně určuje, pro koho je tento horor vlastně určen. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Určitě nejsem sám, koho na tenhle biják nalákalo jméno Jima Parsonse na druhém místě hereckého seznamu... Což je ovšem nestydatá blamáž, neb "Sheldon" se v něm mihne jen parkrát, a navíc v nevýznamné roličce. A i jinak je ovšem Visions ztráta času. Jestli znáte ten pocit, kdy už po pár prvních minutách filmu jistojistě VÍTE, že tohle celé bude beznadějně špatně, tak Visions je prosím přesně ten druh filmu. Od začátku mi lezla na nervy i krkem nyvě čumící vizionářská těhulka, její steroidově opuchlý manžel, její kamarádka, otřesně jalové a šablonovité plky všech se všemi, sterilní a banální příběh s lehce předvídatelnou zápletkou, i režie ve stylu béčkového kanadského televizního filmu (pardon všem Kanaďanům). Ale docela to napraví konec, nejdřív nenápadnou narážkou na Rosemary's Baby a vzápětí nato slušnou finálovou zabijačkou. Ale za ten podfuk se Sheldonem to na víc jak na dvě nevidím. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Greutert si i tady udržel sebou nastavenou laťku a ani v tomto případě mě jeho film nijak neurážel a občas i bavil. Strašení tu místy funguje, párkrát jsem se lekl, byť jsem věděl, že to přijde, a potěšilo i rozuzlení, které jsem nečekal. Vyvedl se i casting na čele se sympatickou Islou Fisher a i když táhla jiná jména, především Jim Parsons či Eva Longoria, ani v tomto ohledu zklamán nejsem. Sice snadno zapomenutelný, ale i tak sympatický malý horor. 65% ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Mladý pár začíná nový život, v novém domě..... klasická duchařina, žena trpí stavy, vidinami a její přeludy ji nikdo nevěří. Celé je to velmi povedeně natočené, jen mi vadilo trošičku málo nápadů a větší vyhrání si s psycho stavy. Lekačky také ujdou, ale pořád jsem měl pocit, že tomu něco chybí. Závěr jsem však nečekal a stojí rozhodně za to, celé to zapadá do detailu. Docela příkladný horor, kdy je škoda, že se nedostal do kin.....6/10 ()

Reklama

Reklama