Reklama

Reklama

Jacqueline Kennedyová

(TV film)
  • Kanada Jacqueline Kennedy - Jackie: Power and Style (více)
všechny plakáty
TV spot
Kanada, 1999, 52 min

Hrají:

Jacqueline Kennedy (a.z.), John F. Kennedy (a.z.), Aristotle Onassis (a.z.)

Obsahy(1)

Právě dvě desetiletí uplynula od smrti legendární první dámy Spojených států, jejíž charisma zasáhlo celý svět. Pohnutý osud manželky prezidenta Spojených států Johna Kennedyho, která dokázala překonat všechny životní strasti včetně Johnovy tragické smrti s nevídanou noblesou a stala se miláčkem a ikonou Američanů. Její charizma, důstojnost a přístup k životu i své roli uznával celý svět. Za všech okolností stála věrně po boku svého muže, zavedla do Bílého domu nový styl bydlení, oblékání i stolování a snažila se jít příkladem široké veřejnosti. Po celý svůj život zůstala „velkou dámou" a jedinou skutečnou princeznou, kterou kdy Amerika měla. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (5)

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Poměrně povrchní dokument, který bohužel nejde do hloubky. Neřekne jak si mohla jacqueline dovolit studovat ve Francii, když otec promrhal spousty peněz v hazardu, jak se dostala k práci fotografky v novinách atd. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Tradičně vedený životopisný dokument, který zcela nebulvárně zachycuje život Jackie Kennedyové od malička až do smrti. Jde o střihový dokument s autentickými záběry a fotkami, které se prolínají s rozhovory s žijícími osobami, které se s J. K. dříve setkali. Myslím, že český divák neznalý až tolik obrazového materiálu o J. K., bude překvapen spoustou autentických záběrů dokumentujících její život. Podařený dokument. Hudba: Christopher Dedrick ()

Stegman 

všechny recenze uživatele

Když přetrpíte / vynecháte první čtvrthodinu (prázdnou kolovrátkovou ódu na výjimečnost Jackie), tak se dozvíte PROČ VLASTNĚ byla pro Američany tak výjimečná. Mně osobně k tomu poznání (jak nečekaně hodně se "Power and Style" vzájemně potřebují a doplňují) dopomohlo i nedávné zhlédnutí filmu Královský víkend. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama