Reklama

Reklama

Volání netvora: Příběh života

  • Česko Volání netvora (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Dvanáctiletý Conor O'Malley (Lewis MacDougall) se chystá uniknout do fantastického světa netvorů a pohádek. Vyrovnává se s nemocí své matky (Felicity Jones), kvůli které musí Conor trávit čas se svou nepříliš sympatickou babičkou (Sigourney Weaver). Navštěvuje jednu z britských škol, kde se každý den musí potýkat s akademickým nezájmem a šikanou za strany spolužáků. Protože Conorův otec (Toby Kebbell) se odstěhoval do tisíce mil vzdálené Ameriky, prahne chlapec po někom, kdo by ho vedl. (Vertical Entertainment)

(více)

Diskuze

realvyhul

realvyhul (hodnocení, recenze)

tak jo, natočíme příběh o rakovině a hned to bude Blockbuster shit tisíciletí, možná příště se chytne mozková obrna, lepra, syfilis, ebola, angina pectoris, cukrovka či aids (vlastně to už tady jednou bylo viz. Philadelphia).

MIMI.kry

MIMI.kry (hodnocení, recenze)

flanker.27

No to snad ne! Si už z nás dělají srandu, fakt. Většina filmů, které dávají v kinech jsou sračky a to málo na co se dá koukat, tak na to aby člověk čekal roky.

Uživatel MIMI.kry smazal svůj příspěvek.

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Dzusifruit

Neverím že nie. Je od minulého roka na trhu aj slovenský preklad knihy a čo viem, predáva sa slušne. Zodpovedný distribútor len zatiaľ spí.

na příspěvěk reagoval Dzusifruit

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

Sidonka

Já vím, že je :) jen jsem poukazoval na to, že byť je knížka psaná jako pohádka, tak neberu srovnání s tím, že je to dětinské. Ale je to individuální. Taky tomu vcelku věří, že se film povede.

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

Sidonka

Dle mého odborného názoru bude mít výsledná podoba snímku velmi blízko k Faunovu labyrintu, takže můžeme očekávat úchvatné propojení pohádkového příběhu a temného realistického dramatu. Na své si tedy přijdou vystrašení pubescenti i tisíci horory ostřílení mazáci. 

Sidonka

Sidonka (hodnocení, recenze)

movieband

Fantasy v knižní podobě je primárně určeno pro děti od 10 let. To je prostě skutečnost a cílová skupina, pro kterou se tento chytrý příběh psal. Můžou z toho udělat univerzální záležitost jak pro dospělé tak pro děti, nebo si vybrat jen jedno cílové publikum. Záleží na tvůrcích, zda to bude "moc dětské, ač ponuré" nebo to dopadne dobře jako kniha, která osloví i dospělého. Zprzněných knih už bylo dost, ale tady tomu věřím, že se vše i ve filmu podaří.

na příspěvěk reagoval Psychor, movieband

Uživatel Sidonka smazal svůj příspěvek.

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

Knihu jsem akorát dočetl... Prvně jsem se doslechl o filmu, v diskuzi zjistil, že je to dle předlohy. Knihu jsem koupil přítelkyni a ze zvědavosti jsem si ji přečetl, abych zároveň věděl, do čeho jdeme a nedával jí nějakou ptákovinu. Posléze taky, abych věděl, jak se podařila film. adaptace. A upřímně se na film relativně těším. Jak na zpracování čtyř příběhů, tak na samotné zpracování reality s monstrem (konfrontace Connora\Netvora s Harrym ve školní jídelně). Kniha je pěkně napsaná a čte se na jeden zátah. Komentáře knihy typu - moc dětské - neberu. Ta ponurost a smutek z toho táhne od prvního písmene. A film? Bayona se s tím tak vyhraje, že mu v kině bude řvát většina publika.

na příspěvěk reagoval Sidonka, Sidonka

Uživatel movieband smazal svůj příspěvek.

MIMI.kry

MIMI.kry (hodnocení, recenze)

Ta knížka (předloha) je tak krásná a působivá, že se snad nedá ani zfilmováním zkazit. Scénárista stejný jako autor knihy (P.Nes). U mě je návštěva kina jasná. Snad to nebude příliš dětinské a snad mu do toho producenti moc nekecali....

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

Jakožto hororový expert tento snímek rozhodně doporučuji, byť se nejedná o horor, jak by se třeba někdo mohl na základě zdejšího obsahu mylně domnívat. Vím to, jelikož jsem četl knižní předlohu.

na příspěvěk reagoval tomas.malo

Sidonka

Sidonka (hodnocení, recenze)

Tak jsem se právě dívala na stránky Cinema city a zjistila, že premiéru chystají pro změnu na 16.února 2017. Tak snad se přeci jen filmu v kinech dočkáme.

Sidonka

Sidonka (hodnocení, recenze)

Boha jeho! Říkala jsem si, že je to jeden z mála lehce infantilních filmů, na které může i dospělejší divák a oni si jen tak bez vysvětlení zruší premiéru. Asi před 3 týdny přitom šly upoutávky na film v ČR kinech! Prý 15. října ve vašich kinech. Ach jo. Vždyť už tak se nedá skoro na nic jít! Datum ČR premiéry není psaná už ani na příští rok, pouze v USA 6.1. To sou mi věci!!!

na příspěvěk reagoval flanker.27

GodKnows

GodKnows (hodnocení, recenze)

tom88

Na IMDB je dátum 20.októbra ale nejak sa mi to nezdá. Podľa všetkého bola premiéra odložená...

tom88

tom88 (hodnocení, recenze)

Zaujimalo by ma kedy bude mat film premieru na Slovensku. Zatial tu nieje napisana. Neviete niekto ? 

na příspěvěk reagoval GodKnows

Beckett51

Beckett51 (hodnocení, recenze)

Ripley

Není zač :) Já jsem ho viděl taky 2x a je to jeden z mých TOP filmů vůbec. :)  na soundtracku ujíždím pořád :33

Uživatel Ripley smazal svůj příspěvek.

Ripley

Ripley (hodnocení, recenze)

V traileru hraje hudba z nějakého jiného filmu.Znám to,ale nemůžu si vzpomenout.Neví někdo z čeho ta melodie je?

na příspěvěk reagoval Beckett51

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Svým způsobem to k příběhu sedne, ale stejně bych raději, aby podobné kreativity ubylo.

Beckett51

Beckett51 (hodnocení, recenze)

Zatím to vypadá lépe, než jsem si mohl představovat.  Navíc při čtení knížky před pár rokama jsem si v "roli" babičky představoval Sigourney, takže taková příjemná náhoda, že jí bude hrát doopravdy ona :)

Čejkyn

Čejkyn (hodnocení, recenze)

Tak jsem včera dočetl knížku, a ta má hodně silnej příběh. Snad se to povede přenést do filmu.

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Co jsem napsal o předloze (http://www.databazeknih.cz/knihy/volani-netvora-127534?c=all):

Žánr: Pro děti a mládež - Dívčí romány. Hmm, dnešní dívky jsou asi otrlé, protože já, dospělý chlap, jsem měl co dělat, abych na poslední stránce nebulel jako želva. Kniha je tak emotivní ne proto, že by byla lacinou ždímačkou povrchních citů, ale proto, že je poměrně syrovým (i když prostřednictvím Netvora a jeho příběhů poeticky podaným) a věrohodným popisem psychiky malého kluka, který si příliš tvrdě musí uvědomit, jak moc pro něj znamená jeho vlastní maminka.

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

teaser - Knihu jsem četl a z teaseru mám dobrý pocit, Bayona na to jde dobře přes srdíčko a vzhledem k tomu jak s náma zamával v prvních dvou filmech, tak myslím, že je šance na pořádnej rodinnej doják příští podzim.

Eloush98

Eloush98 (hodnocení, recenze)

Purity1711

Příběh o velké odvaze malého kluka, který se postavil svému největšímu strachu.

Třináctiletému Conorovi se do snů vkrádají noční můry. A jakpak by taky ne – jeho maminka je vážně nemocná, táta žije kdesi za mořem v Americe, babička ho pořád jen peskuje a spolužáci jsou tak trochu tyrani. Pak se rozhádá se svou nejlepší kamarádkou a zůstane na všechno sám.

Tedy, skoro sám. V noci, vždycky chvíli po půlnoci, ho totiž navštěvuje netvor – obrovitánský chodící a mluvící starý strom, který roste na kopci za domem. Postupně Conorovi vypráví tři starobylé příběhy a učí jej, že věci často nejsou takové, jakými se na první pohled zdají. A že naším největším nepřítelem je náš vlastní strach. Netvor chlapce ponouká, aby povyprávěl čtvrtý, poslední, příběh sám. Vlastně po něm chce tu vůbec nejtěžší věc – podívat se děsivé pravdě do očí. Dokáže to Conor?

 

Ten příběh je krásný, podmanivý a dokonale temný. Velkou a podstatnou součástí knihy jsou i ilustrace, takže jsem hodně zvědavá i na vizuální stránku filmu. Doporučuji přečíst knihu - je nádherná a není dlouhá (a navíc je tam opravdu hodně těch ilustrací), takže to je záležitost na jedno posezení :).

na příspěvěk reagoval movieband

Eloush98

Eloush98 (hodnocení, recenze)

Dnes jsem dočetla knihu. Umělecké dílo po všech stránkách. Miluji filmová zpracování knih, ale jestli mi tohle někdo pokazí, budu řádit!

na příspěvěk reagoval Purity1711

Související novinky

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

01.08.2017

Na šestém ročníku setkání filmových fanoušků již tento víkend nejen, že poběží největší filmové pecky roku jako Dunkirk, Strážci Galaxie Vol. 2 nebo sexy novinka Atomic Blonde, ale taky se bude… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Jurský svět 2 má režiséra

Jurský svět 2 má režiséra

19.04.2016

Tržby Jurského světa zůstávají asi největší filmovou záhadou loňského roku. 1,67 miliardy dolarů nečekali ani ti největší optimisté, studio Universal každopádně nezaváhalo a prakticky ihned oznámilo… (více)

Co čeká Liama Neesona?

Co čeká Liama Neesona?

22.09.2015

Jak jste se mohli dočíst včera, televizní verze 96 hodin se obejde bez Liama Neesona. Třiašedesátiletého drsňáka ale budou plná kina, nedávno totiž dotočil drama Silence Martina Scorseseho (Vlk z… (více)

Reklama

Reklama