Reklama

Reklama

Volání netvora: Příběh života

  • Česko Volání netvora (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Dvanáctiletý Conor O'Malley (Lewis MacDougall) se chystá uniknout do fantastického světa netvorů a pohádek. Vyrovnává se s nemocí své matky (Felicity Jones), kvůli které musí Conor trávit čas se svou nepříliš sympatickou babičkou (Sigourney Weaver). Navštěvuje jednu z britských škol, kde se každý den musí potýkat s akademickým nezájmem a šikanou za strany spolužáků. Protože Conorův otec (Toby Kebbell) se odstěhoval do tisíce mil vzdálené Ameriky, prahne chlapec po někom, kdo by ho vedl. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (18)

Trailer 4

Recenze (323)

vurhor 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná fantasy? Ani náhodou! Jedná se o vcelku smutné drama, které se, navzdory názvu a prvnímu dojmu, potýká s realitou života a lidských pocitů. Byť se může zdát, že se zde divák dočká nějaké nadpřirozené podívané, ve skutečnosti ho čeká dost realistický snímek, ve kterém ony fantasy prvky slouží pouze jako taková pomocná šablona pro hlavního dětskýho protagonistu, který zde byl btw vynikající. Někomu to může připomínat del Torův Faunův labyrint, přičemž by vlastně nebyl daleko od pravdy. Kdyby se film někdy tolik netáhl a ještě víc by přitlačil s emocemi na pilu (stupeň patosu je zde totiž naštěstí malý), jednalo by se o skvělou podívanou. Pokud nemáte rádi fantasy, za prvé si mě smažte z přátel a za druhé tomu určitě šanci dejte, nedávejte na první pohled. Slabší 4* ()

POMO 

všechny recenze uživatele

V Arrivali sa lúčila matka s dcérou, tu lúči syn s matkou. Vážnejší, temnejší a myšlienkovo hlbší film než Spielbergov hravý The BFG, s ktorým sa núka porovnanie. A Monster Calls je vlastne ďaleko viac smutnou drámou, než fantasy dobrodružstvom. Všetko v ňom sa točí okolo rodinných vzťahov a fantasy prvky sú iba prostriedok, ako príbeh priblížiť deťom. Neviem ale, či by som svoje deti chcel zaťažovať tak smutnou témou. Na pripomenutie si niektorých hodnôt je to ideálne skôr pre dospievajúcich. Tí ale dajú prednosť odtieňom šedej. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Prekvitajúce množstvo nápadov. Režisér sa hrá, komponuje a mieša. Emočne úprimné a zasahujúce presne tie miesta, ktoré to zasiahnuť má. Zároveň je to do určitej miery čarokrásne. Hlas Liama Neesona v úlohe monštra je nádherne povznášajúci. Viacej ako o charaktery, ktoré sú nositeľmi veľmi jednoduchých pocitov a emócií je pre režiséra dôležitá atmosféra a významovosť, ktorej úlohou je uľahčiť vnímanie smrti. Animované príbehy sa nesú v tejto nálade, rovnako ako atmosféra dedinky v ktorej sa príbeh odohráva. A Monster Calls je taký magický realizmus, ktorý netlačí na pílu a zostáva vo svojej negatívnej tématike nadmieru pozitívny. Také pohladenie na dušu. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Od filmu jsem čekal naprosto jiného. Asi nejemotivnější fantasy s duší které jsem kdy viděl. Někdo srovnává se Spielbergovým Obrem Dobrem, který byl více pohádka, ale na toto rozhodně malé děti neberte. Výborně namluvený netvor Liamem Neesonem a stejně dobře zahrané od všech herců. Ale...., něco tomu stejně chybělo a emoce to rozhodně nebyly: za 70%. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Nevěděl jsem, že rejža předtím natočil jen 2 filmy, ale za to moje oblíbené a to horor Sirotčinec a skvělý katastrofický film Nic nás nerozdělí. Tenhle fantasy doják nedosahuje kvalit těch předchozích, ale rozhodně má co divákovi nabídnout. Od skvělé kamery, zajímavých kreslených příběhů až po dojemný konec. Škoda, že hlavní postava Connor je dost nesympatický a myslím, že z toho šlo vytáhnout víc. Nicméně mírný nadprůměr a pro lidi, kteří si prošli rakovinou v rodině možná i něco navíc. 65% ()

Galerie (97)

Zajímavosti (19)

  • Tu sa uvádza, že tis dokáže vyliečiť takmer každú chorobu. V skutočnosti je väčšina stromov dosť toxická pre ľudí a iné cicavce. Táto toxicita sa však používa v niektorých liekoch používaných na chemoterapiu. (Pat.Ko)

Související novinky

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

01.08.2017

Na šestém ročníku setkání filmových fanoušků již tento víkend nejen, že poběží největší filmové pecky roku jako Dunkirk, Strážci Galaxie Vol. 2 nebo sexy novinka Atomic Blonde, ale taky se bude… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Jurský svět 2 má režiséra

Jurský svět 2 má režiséra

19.04.2016

Tržby Jurského světa zůstávají asi největší filmovou záhadou loňského roku. 1,67 miliardy dolarů nečekali ani ti největší optimisté, studio Universal každopádně nezaváhalo a prakticky ihned oznámilo… (více)

Co čeká Liama Neesona?

Co čeká Liama Neesona?

22.09.2015

Jak jste se mohli dočíst včera, televizní verze 96 hodin se obejde bez Liama Neesona. Třiašedesátiletého drsňáka ale budou plná kina, nedávno totiž dotočil drama Silence Martina Scorseseho (Vlk z… (více)

Reklama

Reklama