Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ked' Lee (Rosemarie DeWitt) dostane od svojho zámožného klienta jogy jeho luxusný dom na voľné použitie počas niekoľkých víkendov, spolu so svojím manželom Timom (Jake Johnson) a trojročným synom Judom sa rozhodnú, že si nakrátko výrazne spríjemnia život. Vidinu príjemnej a pokojnej dovolenky však naštrbí Timov nečakaný nález... (sochoking)

(více)

Recenze (21)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Swanbergovina, čekal někdo něco jiného? Opět soubor známých indie tváří od tohoto režiséra a od Duplassů (Rosemarie DeWitt, Melanie Lynskey). Příjemný, krátký, pitvající se ve vztazích třicátníků, celkem rychle zapomenutelný. Vyhejtované Happy Christmas mi bylo o něco bližší. Pokud vás tady něco strhne, tak je to hudba Dana Romera. Když k tomu přičtu jak tenhle skladatel čaroval v Divokých stvořeních jižních krajin, tak se nemůžu dočkat co nám předvede ve Fukunagově Beasts Of No Nation. ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

Začíná být zjevné, že Drinking Buddies opravdu vznikli jako taková haluz s jedinečnou konstelací přesně vybraných herců, mezi kterými neuvěřitelně dobře fungovala chemie (Olivia Wilde - Jake Johnson), vybalancovaným poměrem improvizace a scénáře (bylo tam drama, ale působilo hrozně realisticky) a vůbec dokonalou souhrou hudby, kamery, střihu. Digging For Fire je evidentně Swanbergův pokus tento úspěch zopakovat, potažmo látku dál posunout (předmanželské debaty střídá manželská krize stereotypu), ale právě tu těžko podchytitelnou "magii", o níž režisér v rozhovorech mluví, se mu tady vykřesat nedaří. Ve volně plynoucím, místy až epizodickém vyprávění bezkrevně defilují hvězdy americké indie scény (Brie Larson, Sam Rockwell...), z nichž Legolas se zralou vráskou u oka nakonec překvapivě vychází nejlíp. Titulní metafora je trochu krkolomná a prostříhávání mezi dvěma liniemi funguje tak nějak z povinnosti. Do toho hudba, která nepochopitelně zní jako deset let starý trance, zbytečně na sebe strhává pozornost a dle mého tady nemá co dělat. Když občas zazní nějaká ta kytarovka, je to jak vysvobození. Při pohledu na Swanbergovu kariéru je ale rozhodně fascinující, jak v každém libovolném bodě kopíruje jeho vlastní životní situaci nebo rozpoložení. Nejdřív točil sexuálně explicitní digitální metafilmy o tom, jak režiséři souloží s vlastními herečkami, protože totéž praktikoval taky. Časem se trochu umoudřil a začal dělat o něco chytřejší charakterové studie, kde spolu partneři v dlouhodobějších vztazích řešili společnou budoucnost. A když pak sám skončil v chomoutu a pořídil si děcko, začal svoje mimino (kromě sebe) obsazovat přímo ve filmech a stavět okolo něj i zápletku (hlavně v Happy Christmas, částečně i tady). Poslední filmy jsou sice zralejší než výstřelky typu Autoerotic, ale zároveň usazenější. Třeba ještě přijde nějaký zlom, ale zlatou éru kolem All the Light in the Sky a Drinking Buddies bude Swanberg překonávat jen těžko. P.S.: Prokletí do češtiny přeložených názvů pokračuje. Kámoši až na dno lahve byl sice celkem vtipný překlad, ale míjel se s tónem filmu a Hledači ohně jsou jednak krkolomní a druhak naprosto ignorují tu původní metaforu (křesání jiskry v letitém vztahu). ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Vidím, že zo Swanbergovho krpca sa stáva iba ďaľší z protekčných smradov. Už ho pchá všade! A Kendricková by už konečne mohla ukázať kozy! ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Veľmi zvláštny film, s veľmi dobrým hereckým obsadením. Keď sa človek sústredí na príbeh, tak to nie je zrovna jednoduché sledovať, lebo človek má dokopy pocit, že sa nedíva na nič, no film nie je o tom. Na čom záleží sú skôr metaforické zobrazenia jednotlivých situácií, ktoré veľa odhaľujú o našich hlavných hrdinoch, ktorí prežívajú presne to isté, len úplne iným spôsobom. A myslím si, že sú tam zaujímavé myšlienky, ktoré stoja za to si film pozrieť aspoň raz. Nemyslím si, že je to film, ktorý by som si pustil niekedy znovu, ale to neznamená nič zlé. Určite to nie je pre ľudí, ktorí majú ľahké filmy, a ktorí čakajú od toho drinking komédiu. V takom prípade poriadne narazia. Film má podľa mňa veľmi dobré myšlienky o manželstve, láske a najmä o tom, aby vo vzťahu pár nestratil jeden druhého. To som si z toho vzal aspoň ja. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Ten film je jednoduše fajn. A tím taky končím ve výčtu k něm vhodných adjektiv. Ne, prostě mi nevadil, ale ani mě nenadchnul, on si prostě tak krátce pomalu plyne a končí jednoduše. Ústřední dvojice je fajn a herecky je to naprostá lahoda, což to tady dost tahá z kaše... ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

*SPOILER (prázdnoty)* Sabbatical uplně o ničem. Hlavní hrdinové spolu sdílí prostor před kamerou jen na začátku a na konci, pokaždý v totálně odlišnym rozpoložení - a to i přesto, že se mezitim nestane v podstatě zhola nic. Takovou roli pro Sama Rockwella jsem shledal obyčejnou urážkou. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tuhle se někdo opovážil znevážit Annu Kendrick, tak jsem si hned musel zklidnit náladu nějakým jejím filmem. A zajímavé je, že ona (ač se zde objevila jen na chvíli) a její kamarádka, byly nejnormálnějšími postavami z filmu. Jinak mi takřka všichni, s ústřední manželkou dvojicí v čele, byli docela nesympatičtí a často mleli hrozné kraviny. Paradoxem pak je, že mi to nějak zvlášť nezkazilo film, který mi nakonec nepřipadá nijak špatný. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Tenhle film o vyváženém manželském vztahu a jeho paralely ke vztahům, které, ehm, poněkud nevyšly (bota, šperk a cestovatelka? Vážně?), pojídá sám sebe. Hraje si na to, jak analyzuje manželské vazby, ale přitom je to film o ničem. Všichni jen chlastaj, fetujou a přemýšlej o tom, kudy dál. Pro mě je to nepochopitelné, zavádějící a nebýt skvělých herců, Hledače ohně (strašný překlad) bych nedokoukala. ()

Aljak odpad!

všechny recenze uživatele

Nú-Dá! Ale že totálna. Ak by sa ma niekto spýtal, že o čom bol tento film, asi by som nemal ani čo k tomu povedať. Bol proste O NIČOM. A pritom to zo začiatku malo celkom dobrý nábeh na nejaký zaujímavý film, hlavne som si robil veľké nádeje pri pohľade na to výborné herecké obsadenie. Ale napokon totálne sklamanie... Fakt, nehorázna nuda, nič iné. P.S. Jediným pozitívom bolo azda to, že raz za čas sa pred kamerou mihla Anna Kendrick. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Bída. Takovýhle filmy o ničem jdou uplně mimo mě. Jediný pozitivum je snad to, že snímek netrvá ani hodinu a půl, protože tady to nezachraňuje ani Annička. 20 % Oblíbená část- Saturn ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Jediné, čo sa na to hodí je veta Od nikud nikam. Niečo sa začne, zmotá sa to, sem tam žúrka ale končí to presne tak, ako na začiatku. Postavy sa vraj poučili zo svojho konania a začali si vážiť, to čo majú, ale aj tak to bolo celé absurdné. Len preto, že to bolo aspoň trochu zaujímavé, malo to fajn hercov a rozumnú minutáž dávam 2 z 5 ()

Lukyn007 

všechny recenze uživatele

Další pecka od Swanberga. A tentokrát s opravdu hvězdným obsazením. Prostě parádní sonda do duší dospělých, kteří se ještě dospělými necítí, anebo cítit nechtějí. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Tradiční Swanbergovina, ve které ještě režisér naplno nevyužil svůj potenciál. Hledači ohně načrtnou zajímavou premisu i postavy, ale následně se utápí v mělkém tempu a prázdných rozhovorech, které příliš nikam nesměřují a neposouvají děj ani postavy nikam dál. Díky sympatickým hercům jde nakonec o celkem příjemné povídání s pohodovou atmosférou, kterým zabijete 85 minut, ale ničeho extra se nedočkáte a po chvíli zapomenete o čem to celé vlastně bylo. ()

tom.nosek 

všechny recenze uživatele

Režisérovi Drinking Buddies byli fajn. Sice se tam toho moc nedělo, ale bylo to takové příjemné a celkem ze života. Tohle je možná sice taky celkem ze života, ale naprosto brutálně nudné. 85 minut má tento film a 85 se v něm nic neděje. Plus za camea tolika herců a hereček (Anna Kendrick, Brie Larson, Sam Rockwell). ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Hledače ohně jsem měl hodně dlouho ve watchlistu, protože Swanberg a Johnson a luxusní obsazení. Ale zatímco Drinking Buddies mi sedli fakt parádně, tohleto kopání je dost zvláštní. A hlavně tomu chybí ten životní nadhled. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Fantastická parta hercov a herečiek vo filme, ktorý nemá poriadnu hlavu a patu. Slabá réžia a slabý scenár. Škoda, veľká škoda! Osobné hodnotenie: 50% (*) ()

AMINIA odpad!

všechny recenze uživatele

Při shlédnutí tohoto filmu jsem doslova usínala. Příběh o ničem, nemá to hlavu ani patu. Celý film jsem čekala, co Tim nakonec teda vykope a už při polovině filmu jsem zjistila, že to nebude nic, co by film udělalo zajímavým. Never more. ()

Reklama

Reklama