Reklama

Reklama

Možná život

(festivalový název)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Identita nebo tělesnost jsou témata rozvíjená v neobyčejném snímku Manie Akbariové a Marka Cousinse, dvou filmařů, které spojuje jiskřivý intelekt, osvěžující přirozenost a láska ke kinematografii. Tvůrci spolu komunikují prostřednictvím „filmovaných dopisů", sdílených komplexních audiovizuálních zpovědí mimořádné intenzity. „Je to staromódní dílo v dopisech jako romány Nebezpečné známosti nebo Pamela od Samuela Richardsona, ovšem radikálně přizpůsobené digitálnímu věku s moderními tématy jako nahota, Írán nebo exil," říká Cousins. Mania Akbariová dodává: „Jde o jakýsi film- -happening, který je výsledkem setkání dvou přístupů k formě, příběhu, rytmu, zvuku a pohybu." Možná život skýtá zážitek čistého potěšení při sledování inspirativního střetu intelektu s intuicí, který obohacuje přímočará upřímnost při sdílení hluboce intimních prožitků a myšlenek. Svůj prostor – mezi řádky a záběry – má i vzrušující čekání na odpověď. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (2)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Videodopisy: 1. Dlouhý záběr skotské přírody doprovozený komentářem Marka Cousinse o filmech Manie Akbari (dvakrát přirovnání k filmům Martina Scorseseho: Mafiáni a Taxikář!). 2. Obrazová odpověď o emigraci z Íránu a osudech umělkyně v exilu (Mania Akbari přesídlila z Teheránu do Londýna). 3. Zatímco Mark Cousins se v další odpovědi obnažil nejen duševně, ale i fyzicky... 4. Mania Akbari si ve své odpovědi velmi dobře pohrává s erotikou (včetně závěrečného milostného vzdychání – za tohle by ji doma možná ukamenovali). Na závěr koláž různých obrazů. Ať už na to koukám jakkoliv, tak minimálně kvůli těm dvěma částem natočených Íránkou to opravdu stálo za to! ()

Hafran 

všechny recenze uživatele

Netradiční forma video dopisů mezi dvěma režiséry sice zaujme, ale bohužel postrádá nějaký náboj, který by ji ospravedlnil. Ať už jiskření mezi autory, nezávaznou formu či nosné téma. Takhle je to příliš chtěné či osobní, aby se to pouštělo na veřejnosti. ()

Reklama

Reklama