Reklama

Reklama

Poslední nás zachrání

  • USA The Final Girls (více)
Trailer

VOD (1)

Mladá dívka jménem Max (Taissa Farmiga) jde se svými kamarády (např. Alexander Ludwig) do kina na hororovou klasiku 80. let. Připomíná si tak každoročně výročí smrti své matky, která zde hraje jednu z hlavních postav. Při požáru, který v kině vypukne, se všichni záhadně přenesou přímo do filmu, tedy k jezernímu kempu, kde má řezničina vypuknout. Nejprve si užívají pocit toho být ve filmu, potkávat postavy, které ještě nedávno znali jen z plátna a smát se všemu tomu klišé, které dnes tento horor připomíná. Zanedlouho však zjistí, že legrace musí stranou, protože tady jde skutečně o život. Spojením sil všech přátel i zdejších postav včetně Maxiny matky musí zabijáka porazit a dostat se z filmu pryč. (Bohnice05)

(více)

Recenze (181)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Docela fajn meta komedie hravě se otírající o starší nablblé kempové slashery, v níž překvapivě asi vůbec nejvíc funguje emocionální linka mezi Max a "Nancy". S humorem je to tak půl na půl, občas zabere, občas ne. Strach nebo gore tu pak samozřejmě nenajdete vůbec. Celkově jsou The Final Girls velmi příjemné pokoukání, ale zdá se mi, že na rok 2015 je tam "toho" příliš málo na to, aby film divákovi nějak výrazněji utkvěl - ať už se na něj dívá z jakéhokoli úhlu. Tohle je odvázanější alternativa. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Budoucí kultovní klasika, kterou si děti budou pouštět za 20 let místo Sleepaway Camp a Friday 13th. Film v každém ohledu vzdává hold starým camp slasherům velmi zábavnou a stylovou formou. Jediné větší mínus zaznamenávám v ratingu PG-13, při kterém jsme ochuzeni jak o gore tak o ňadra pěkných žen ( a že jich tu bylo), ale na druhou stranu starší slashery také nepřináší krvavé žně, takže to zde mohu v pohodě překousnout. Final Girls sbírá body jinde. Převažuje velmi příjemný humor o který se stará weird Thomas Middleditch, sympatický hororový cásting, velmi stylová forma ( zajímavé úhly a dopady kamer+ krásný slow motion) hezky si film pohrává s hororovým klišé, i ten barevný vizuál působí sympaticky. Hraje se zde i na city ve vztahu Matka/dcera, hlavní záporák v každém ohledu připomíná Jasona ( nesmrtelnost, macheta, chůze),scéna v kině dá zase zavzpomínat na nezvratný osud a nechybí i velmi nečekané rozuzlení. Příjemné pohlazení na srdci, při kterém jsem se fajnově bavil. Jeden z nejoriginálnějších slasherů vůbec. Highlight filmu byl Závěrečný fight mezi Final Girl a hlavním záporákem, který měl sakra koule. Story 7/10, Atmosféra 5/10, Gore 1/10, Vizuál 9/10, Akce 5/10, Zábavnost 7/10.75% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Takýto scenár by bol osviežujúci a originálny rok po Vreskote. Nie v roku 2015. Plusov nie je veľa, ale čosi by sa našlo - celkom pekná a šikovná Taissa Farmiga, niekoľké pôsobivé vizuálne nápady, 2 retro pesničky a pár vtipov (hlava v medvedej pasci, výbuch auta, prekračovanie písmen). Všetky ostatné postavy boli otravné, obsadené nie príliš talentovanými hercami a hlavná myšlienka o „matkách a ich dcérach“ na mňa pôsobila zaliečavo, tupo a neúprimne. Dojal ma len záverečný „tanec“. Dosť málo na hodinu a pol. A pozerať sa na 37-ročnú Švédku, hrajúcu panenskú tínedžerku, tiež nie je žiadny zázrak (navyše, Malin Ǻkerman vyzerá na 47). Pár bodov k dobru by si producenti u mňa získali, ak by sa dokázali vysporiadať s autorskými právami a nakrútili by to ako svojrázny, ale plnohodnotný diel Piatka trinásteho. Nevysporiadali a nenakrútili. Takže nezískali. A parodovať 16 rokov starý Matrix je už troška blbé, nemyslíte? ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tenhle "slasher na fetu" mi docela sednul, ale je fakt, že ten nápad nebude vonět každýmu. Ona totiž zdejší zápletka o pětici teenagerů, kteří se dostanou do filmu, je sama o sobě dost fantasy. Ano, takže něco jako Poslední akční hrdina; jen s rozdílem, že hrdinové se, bohužel pro ně, dostanou do hororu. A přesto zde převládá humor. Je totiž docela sranda s hrdiny zjistit, že film vás nepustí ven díky časovým smyčkám, vybrat s nimi vhodnou kandidátku na post tzv. Final Girl, komentovat zrovna probíhající flashbacky nebo slow motion záběry, měnit děj a tím pádem i žánrová pravidla (hlavně neprovozuj sex, nebo chcípneš!). Horší je to už se zajetými zvyklostmi správné tábornické vyvražďovačky. Žádný sex (!), žádný kozy (!!), žádné gore (!!!) a zabiják má poměrně trapnou masku. Ale celkově je to fajn experiment s hravou kamerou, pecka hláškami a v celku sympatickým obsazením. Závěr si samozřejmě zadělal na sequel, ale já bych se ho úplně nebál. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Skupina mladých kamarátov sa vyberie do kina na slasher, v ktorom hrá matka jedného dievčaťa z tejto skupiny. Počas nehody v kine sa však namiesto plánovaného úniku z budovy dostávajú do filmu, na ktorý sa ešte pred chvílou pozerali. Myslia si, že ich čaká zábava a môžu sa na vraždy zabijaka Billyho pozerať úplne zblízka, lenže po malej chvíli v kempe zistia, že sa práve stali Billyho novými obeťami. - Na tento horor som sa už dlhšie tešil, pretože slasherov v poslednej dobe ubúda a tohtoročný Lost After Dark sa mi až tak velmi nepáčil. Námet bol zaujímavý a to prenesenie sa do filmu sa mi vážne páčilo, pretože to do toho prinieslo úplne niečo nečakané a samozrejme som nevedel o čom to bude, takže ma to velmi prekvapilo. Takéto preskakovanie času v hororoch mi väčšinou vadí, ale tu to fungovalo velmi dobre. Dejovo bolo pre mňa všetko zaujímavé. Herecké obsadenie bolo velmi dobre zvolené, aj keď mi nie všetky postavy pasovali do slasherového konceptu. Prekvapila ma mladá Farmigová, ktorej výkon sa mi páčil, aj keď na staršiu sestru ešte ani zdaleka nemá, ale tak vo veku je medzi nimi velký rozdiel, takže dúfam, že zostane u hororu a v budúcnosti sa jej vyrovná. Ďalšou skvelou postavou je pre mňa Alexander Ludwig, ktorého som už tak trochu poznal, ale sem sa hodil dokonale a tiež dúfam, že ho ešte v nejakom horore uvidím. Musím spomenúť aj Chloe Bridges, ktorá si v tomto roku zahrala už v dvoch hororoch a je snáď jediná žena s "kačacími" perami, ktorá sa mi nehnusí. Taktiež musím pochváliť velmi dobrú hudbu a kvalitný vizuál, aj keď tú čiernobielu farbu si mohli odpustiť. Komediálne prvky fungujú tiež velmi dobre, čomu napomáhajú hlavne herci, ktorí sa dokážu tváriť ako hlupáci. Zrejme jediným negatívom boli pre mňa PC efekty, ktoré do slasheru absolútne nazapadajú a bolo ich tu pomerne dosť, čo mi dosť kazilo celkový dojem a preto musím dať o hviezdičku menej. Ale medzi slashermi posledných rokov ide o nadpriemer. + herečka z Nightlight + herečka z Halloween II + herec z Maggie + herečka z Life After Beth ()

choze 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná záležitost a zdaleka nejen proto, že mě odkojil PÁTEK TŘINÁCTÉHO. Hlavně nejde jen o nějakou přiblblou pubertální parodii, ale naopak vás tu zajímají hlavní postavy, které jsou sympatické a mají svůj funkční dramatický a dojemný oblouk, což je součástí konceptu konfrontování povrchních postav osmdesátkového slasheru se současnými "reálnými" hrdiny. Narozdíl od VŘÍSKOTU to sice samo o sobě nefunguje jako vyvražďovačka, ale je to svižně a efektně natočené, má to fakt pěkné baby (Farmiga, Akerman, Dobrev) a na soundtracku Bette Davis Eyes! ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Na "The Final Girls" som sa úprimne tešil, keďže 80´s camp slashery patria k mojim srdcovkám a zábavný meta náhľad z doby modernej pôsobil ako dobrý nápad. Výsledkom je však zase raz sklamanie a potvrdenie toho, že dnešné horory už z drvivej väčšiny za veľa nestoja. Nepáčilo sa mi detské spracovanie s nevhodne umelým a až gýčovito farbičkovým vizuálom, celé to bolo príliš rodinne ukecané, humor sa miešal s trápnosťou, hororovosť vlastne nefungovala a final girl bola zle obsadená – Taissa F. má so svojim životným výrazom božieho umučenia nižšiu hereckú abilitu než ľubovoľná 80tková béčkárka. Korunu všetkému nasadzuje ponižujúco trápna maska hlavného killera, čo vyzerá ako nejaká žaba po obrne a tým pádom degraduje každú nádejnú scénu. Nepoteší ani to, že film vlastne dosť vykráda málo známy "Camp Daze", ktorý prišiel s niečím podobným už pred 10 rokmi. A prečo napriek toľkej kritike aj tak dávam tie 3*? Pretože môžem. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Není lehké natočit dobrou hororovou komedii. Dílo zesměšňuje starší horory a tak se v něm vyskytují všemožná hororová klišé. Hodnotil bych ho proto jako lehký nadprůměr s funkčními vtipy a napětím. 60% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Měl jsem náladu si pustit nějakej shit, ale tak úplně se mi to nepovedlo. The Final Girls je sice papírově horor, jenže v krásně přesluněných lokacích, které až na jednu výjimkovou pasáž v noci nedokáže ničim polekat a spíš než v hororových prvcích to celé funguje jako parodie na slashery , kde jsem si liboval v absurdnosti chování jednotlivých postav. Celkově dobře zrežírované, obstojné zahrané a za ONU scénu jedna hvězdička navíc...7/10 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po troch rokoch od tragickej autonehody, kedy prišla mladá Max o svoju matku, prichádza spolu s priateľmi do kina, aby si spoločne odsledovaním hororu "Camp Bloodbath" pripomenuli jej pamiatku. V uvedenom slashery z 80' rokov totiž hrala jednu z hlavných úloh. Všetko prebieha podľa plánu až do momentu kedy nečakane vypukne požiar po ktorom sa skupinka mladých ocitá v dianí samotného snímku. Max tak dostáva skvelú príležitosť opätovne stretnúť milovanú matku. Ako to už ale býva zvykom, s plusmi prichádzajú aj mínusy. Netreba totiž zabúdať na poslednú postavu, ktorá hrá v tomto horore "prvé husle" - Billyho Murphyho a jeho mačetu! Slasher bez gore, krvi a cicikov??? Či veríte alebo nie, z tohto pohľadu sa nedočkáte ničoho. Jedine čo vás tak prekvapí je "strih" či odvrátenie kamery. "Najsilnejšou" stránkou sa tak stáva humor zakladajúci si na trápnote či absurdných situáciách. Kupodivu, nijak mimoriadne mi to pre tento krát až tak nevadilo, takže aspoň z tejto stránky som si "Final Girls" čiastočne "užil". Celkový dojem je však prahbiedny, pričom viacerými užívateľmi udelený honor, že je tento snímok poctou hororom z 80', mi príde úplne scestný - 45%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Päť mladých ľudí sa pri projekcii starého, béčkového, no kultového horroru "Camp Bloodbath" ocitne priamo v tomto snímku. V kinosále vypukne požiar a ich pohltí premietaný film. Stanú sa súčasťou deja. Ocitnú sa v letnom tábore Camp Blue Finch, stanú sa postavami vo vyvražďovacom horrore. Titul "Posledná nás zachráni" (The Final Girl) je vtipnou parafrázou na moju obľúbenú americkú slasher sériu "Piatok trinásteho" (Friday the 13th.). *** ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Možná, že si v tom ortodoxní milci horrorů najdou své chvilky potěšení, no já se jen ujistil, že preferuji milfky a umím z nudy vykrkat hrobaře. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Další zábavný filmík, který mě svým námětem velice nadchnul. Oceňuji nápad tvůrců, oceňuji i zpracování. Bylo to natočeno vtipně, mělo to šmrnc a nechyběla tomu ani pointa. Za mě velký plus. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No sláva! Poslední možnej film zachránil aspoň částečně letošní opravdu extrémně mizernej hororovej rok. Na tohle jsem se opravdu těšil a jsem rád, že jsem se tentokrát nespálil. Upřímná pocta osmdesátkovým slasherům se všemi pravidly naprosto typickými pro tento subžánr. Pravda možná to někdy až moc tlačí na komediální notu, ale já se upřímně bavil. Zabiják je nepokrytě inspirovanej Jasonem, jenom škoda tý trapný masky. Nevím proč už nemohl mít rovnou hokejovou, když je jinak v jeho postavě nespočet Jasonovských trademarků, akorát, že se tentokrát jmenuje Billy. Jinak final girl je neskutečně luxusní holčička a bejt s ní v tom filmu, tak jí hned odpaním, ale to by bylo vlastně na hovno, protože podle pravidel bych pak musel chcípnout a ona by nemohla eliminovat toho tupce z mačetou. Jo jo nedá se svítit sex, kozy, chlast a jointy rovnají se smrt. Fakt škoda, že takhle nemohl vypadat ultra trapnej remake Pátku třináctýho. Sice je tohle možná víc komedie než horor, ale nevadí já se letos konečně v žánru pobavil a můžu dát z čistým svědomím víc než 3* a dávám 75% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Urobilo mi to celkom radost. Nevyuziva to sice ten obrovsky potencial, ale fajn sa na to pozera, su tam cool napady a prekvapivo to funguje aj emocne. Myslim, ze by to bol idealny film na festivalove polnocky. Dvojke sa nebranim, akurat by to chcelo nabuduce viac brutality, koz a podvratnosti. Slabsich 7/10 ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Vždycky mě mrzí, když se ve filmu sejdou dva zajímavé (neříkám originální, sakra) nápady, z nichž pořádně nefunguje ani jeden. Posledním holkám jsem moc nežral ani parodii béčkových slasherů, ani fantasy drama o znovushledání s jakože maminkou. Každopádně bavilo to, uteklo to, všechno dobrý. Taissa je fajn žába, Farmigojc to maj v rodině. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Milá připomínka krvavých letních táborů z především 80.let s Jasonem a jeho mačetou v čele. Film ve filmu není samozřejmě nic nového, jen nevím, proč jako první se mi vybavili Dva nosáči a video... Nebyla to úplně špatná parodie, jen jí chybělo více šťávy. Zbrojní pasy neodkryté, o sexu se stále jen kecá (dobře, to se dá odpustit) a gore? kde byly gejzíry krve? (to se odpustit nedá). Za větší masakr bych šel s hodnocením nahoru. Ale potěšila mě muzika, z níž musím vyzdvihnout ,,Bette Davis Eyes" od K.Carnes a ,,Mickey" od T.Basil. Jo a Bananaramu... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Naprosto boží! Nemám slov, neskutečný zážitek, který se při mém sledování filmů opakuje jen málokdy. Husí kůže, výbuchy smíchu, úžas, těšení na to, co přijde v další scéně... Film, který se stoprocentně řadí k těm nej v žánru komedie/horor. Výborně zpracovaný po všech stránkách. Utahování si ze slasherů z osmdesátek, herci, barvitost, hudba, kamera, střih, zpomalené záběry... Lépe se to natočit nemohlo, ahhh. :-* ()

Reklama

Reklama