Reklama

Reklama

Poslední nás zachrání

  • USA The Final Girls (více)
Trailer

VOD (1)

Mladá dívka jménem Max (Taissa Farmiga) jde se svými kamarády (např. Alexander Ludwig) do kina na hororovou klasiku 80. let. Připomíná si tak každoročně výročí smrti své matky, která zde hraje jednu z hlavních postav. Při požáru, který v kině vypukne, se všichni záhadně přenesou přímo do filmu, tedy k jezernímu kempu, kde má řezničina vypuknout. Nejprve si užívají pocit toho být ve filmu, potkávat postavy, které ještě nedávno znali jen z plátna a smát se všemu tomu klišé, které dnes tento horor připomíná. Zanedlouho však zjistí, že legrace musí stranou, protože tady jde skutečně o život. Spojením sil všech přátel i zdejších postav včetně Maxiny matky musí zabijáka porazit a dostat se z filmu pryč. (Bohnice05)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (181)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Päť mladých ľudí sa pri projekcii starého, béčkového, no kultového horroru "Camp Bloodbath" ocitne priamo v tomto snímku. V kinosále vypukne požiar a ich pohltí premietaný film. Stanú sa súčasťou deja. Ocitnú sa v letnom tábore Camp Blue Finch, stanú sa postavami vo vyvražďovacom horrore. Titul "Posledná nás zachráni" (The Final Girl) je vtipnou parafrázou na moju obľúbenú americkú slasher sériu "Piatok trinásteho" (Friday the 13th.). *** ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Sympatická (de)konstrukce hororového subžánru, jenom škoda potenciálu (takhle šťavnaté hrátky s filmovým médiem a pravidly žánru tu byly naposledy s Cabin in The Woods či o několik dekád zpětně Scream), z kterého se především v zúčtovací a závěrečné části dalo vytřískat mnohem více. ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Neskutočná kravina! Ale je to možné vyčítať filmu, ktorý je zámernou kravinou, ktorá si uťahuje, no zároveň vzdáva hold slasherom z osemdesiatich rokov? Len ťažko! The Final Girls si jednoducho berú na paškál všetky prihlúple pravidlá tohto subžánru (kto sexuje alebo ukáže kozy umrie, panna musí prežiť do záverečných titulkov) a hravým meta spôsobom, keď sa postavy z dneška dostanú do filmu, sa s nimi pohráva. Nie je to síce komédia pri ktorej by sa divák smial na plné hrdlo, popravde vtípky vychádzajú iba tak z polovice, ale pre tých – výhradne hororových fanúšikoch - ktorí vyrástli na všetkých Halloweenoch, Piatkoch Trinásteho (hlavý záporák je Jasonom jednoznačne inšpirovaný) a iných B-éčkových vyvražďovačkách svojím spôsobom neskutočné zábavné a nápadité parodovanie ich pravidiel. Pri takých scénach ako slow motion, flashback alebo záverečné titulky som mal neustále úsmev na tvári, nehovoriac o záverečnej scéne v nemocnici, ktorá akoby vypadla zo všetkých tých slasherových sequelov (ako prvý určite napadne Halloween 2). Navyše je to veľmi štýlovo natočené, s výbornou kamerou, sympatickým obsadením a i ten zámerne farebný vizuál sa k tomu výborne hodí. Plus vo filme bez problémov funguje aj tá línia matka versus dcéra, ktorá napodiv nepôsobí tak debilne ako sa na prvý pohľad javí. Kto toho nemá z daného slasher subžánru veľmi nepozerané, hlavne z osemdesiatkovej tvorby, tomu pravdepodobne prídu The Final Girls iba trápne. Oni sú však zámerne trápne a vo výsledku je to celkom fajn meta horor/komédia, ktorý/á pohladí srdce nejedného hororového fanúšika. Ja som sa počas filmu síce vyslovene nesmial, ale po celý čas veľmi príjemne bavil tým pohrávaním si s pravidlami a tou meta zložkou, takže nevidím dôvod byť prehnane prísny. CELKOVO: 3,5* (7/10) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Docela fajn meta komedie hravě se otírající o starší nablblé kempové slashery, v níž překvapivě asi vůbec nejvíc funguje emocionální linka mezi Max a "Nancy". S humorem je to tak půl na půl, občas zabere, občas ne. Strach nebo gore tu pak samozřejmě nenajdete vůbec. Celkově jsou The Final Girls velmi příjemné pokoukání, ale zdá se mi, že na rok 2015 je tam "toho" příliš málo na to, aby film divákovi nějak výrazněji utkvěl - ať už se na něj dívá z jakéhokoli úhlu. Tohle je odvázanější alternativa. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Urobilo mi to celkom radost. Nevyuziva to sice ten obrovsky potencial, ale fajn sa na to pozera, su tam cool napady a prekvapivo to funguje aj emocne. Myslim, ze by to bol idealny film na festivalove polnocky. Dvojke sa nebranim, akurat by to chcelo nabuduce viac brutality, koz a podvratnosti. Slabsich 7/10 ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Vicky (Nina Dobrev) navrhne a později zrealizuje výrobu dřevěných kolíků, které jsou známou zbraní proti upírům. Jedná se o odkaz na nejznámější roli herečky, postavu Eleny v Upířích denících (od r. 2009). (hansel97)
  • Když Tina (Angela Trimbur) přivolává Billyho svým tancem, tančí na píseň "Cherry Pie" od skupiny Warrant. Tato píseň vyšla až v září 1990, film se však odehrává v roce 1986. (ČSFD)

Reklama

Reklama