Reklama

Reklama

Bakuman.

Trailer

Obsahy(1)

Maširó měl strýčka, který kreslil mangu a miloval to tak, že se upracoval k smrti. Nechce dopadnout jako on, kreslení ho sice baví, ale předpokládá, že až vystuduje, tak půjde pracovat do nějaké firmy a tím to hasne. Jenomže když zjistí, že jeho milovaná spolužačka Miho se chce stát hlasovou herečkou a když slíbí Maširóovi, že se vezmou, pokud si oba dva splní sen, vlije mu to žil novou krev a rozhodne se jako jeho strýc stát kreslířem mangy. Dá to dohromady se spolužákem Takagim, který má talent na tvorbu příběhů. Mohou se stát uznávanými tvůrci? Podaří se Miho stát hlasovou herečkou? A co je nejdůležitější, vezmou se Miho a Maširó? (Zíza)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

loveless 

všechny recenze uživatele

Sato Takeru patří mé oblíbence, i Kamiki Ryunosuke je celkem sympaťák, navíc miluju Bakumaní anime. Takže mě film opravdu hodně zklamal, dokonce jsem se i nudila a byla značně otrávená, že je to tak dlouhé. Ne, že by to bylo vyloženě špatné, ale vůbec z toho na mě nedýchla ta energie, náročnost práce, Saiko přeci není takový hlupák aby všude padal, Hattori je skvělý muž a ne tohle, Kawaguchi Tarou má být cool, ach jo... A sice chápu, že vzhledem k délce filmu a ději mangy museli vyškrtat postavy a změnit děj, ale proč takhle... probůh. Navíc by mě docela zajímalo, kam se poděl Ashirogi Muto... ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Nic moc jsem od toho nečekala, ale překvapivě mi tenhle film hodně padl do noty. Komiksovou předlohu ani anime neznám, ale tohle life action se podle mého názoru povedlo. Je to film o následování svého snu a nevzdávání se i přes velké těžkosti. Zároveň je to taky film o tvoření přátelství. Sice se v příběhu dost odráží japonská snaha o perfekcionismus, která může být až nezdravá a působit sebedestruktivně, ale to docela pěkně vyrovnává nadšení a radost pro věc. (Viděno na palubě letadla společnosti Delta.) ~(4,2)~ ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Moc pěkné nahlédnutí do světa, kde se kreslí a maluje manga, spousta mravenčí práce, obrovská konkurence, mít jen talent nestačí.. Snímek má příjemnou atmosféru, ze které je cítit, s jakou láskou a obdivem k tomuto japonskému kultu byl přiveden na svět.. Kluci mi padli do oka, Rjúnosuke Kamiki a Takeru Sató byli jako studenti skvělí, no a za to ohromné nasazení a houževnatost jsem jim úspěch ze srdce přála.. ()

midget 

všechny recenze uživatele

Manga Bakuman je záležitost založená na hodně prudkých kontrastech. Hlavní hrdinové nechtějí zapadnout do průměru upracovaných japonských salarymanů, a tak se rozhodnou pro kariéru komiksových autorů, do které se ale vrhnou se stejně psychopatickým pracovním nasazením. Na jednu stranu manga ukazuje fungování japonského komiksového průmyslu, na druhou ji idealizuje a přibarvuje. Film je vlastně zjednodušená a celkem slušně natočená verze mangy. Namísto imperativu upracuj se k smrti ve prospěch korporace hlásá heslo upracuj se k smrti ve prospěch vlastního snu. ()

Magnomous 

všechny recenze uživatele

Z anime som videl asi iba 5 casti, prislo mi to nudne. Film nebol az tak nudny, bolo pekne vidiet, ze aj kreslenie mang je tvrdy biznis. Po dejovej stranke to bolo celkom fajn, aj ked to bol trochu dlhsi film, mozem povedat, ze nenudil. Bolo tam ale aj viacero scen, za ktore som musel znizit hodnotenie - asi hlavne tie, kde vrieskali o zivot ako opice. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama