Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek pojednává o drsném příběhu s romantickou zápletkou, jehož hlavní hrdinka je dívka Il Young, kterou jako malé dítě našli odloženou v tašce v zavazadlové skříňce. Ujal se jí lichvářský gang vedený tvrdou ženou, přezdívanou MamaZ Il Young se stane výběrčí dluhů a tím si vybuduje pověst i postavení. Jenže pak se všechno začne bortit, když do jejího života vstoupí láska k sympatickému dlužníkovi. (ČSFD)

(více)

Recenze (18)

Fr 

všechny recenze uživatele

“POKUĎ BUDEŠ K NIČEMU, ZABIJU TĚ.“... /// Korejskej rodinnej film, ve kterým nemá smysl plakat nad umírajícím pejskem, páč slzy si je třeba šetřit pro lidi. To žila jedna paní, co byla skvělou matkou spoustě dětí. Nejvíc však Il Yuong. Ale znáte to. Parchanti nevděční! (To je v každý rodině stejný!) Místo aby bez keců odebrali mladíkovi orgány, tak se zamilujou! Naštěstí korejská matka ví, jak utužit rodinu… Žlutě fajnový krvavý vyprávění o nevlastní rodince ve který ubejvaj děti a matku to nesere. Spíš drama, než cokoliv jinýho, ve kterým se „mám tě rád“ říká s nožem v ruce (v hrudi). Dobře se na to dívá, nechyběj emoce, je to dostatečně originální… ale že bych to musel vidět 2x…? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Když jdu na rodinnou návštěvu, někdo umře. 2.) Našel jsem parchanta a nevím co s ním. 3.) Thx za titule „Tuaxik“ a „jives“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Drsný, smutný, ale poutavý příběh, kde malá holčička je nalezena u skříňky v metru a je vychována ženou, která je hlavou místního gangu loan shark. Jakmile je z ní teenejdžr je posílána na mise, ovšem vše se zvrtne jakmile se do jednoho mladého dlužníka zamiluje. Je silnější láska nebo rodina? Zde vítězí láska a hlavní hrdinka je úplně proti všem ( proti rodině i celému gangu) -Je to opravdu Thriller s velkým T, umírá zde spousta postav v nečekaným pořadí a poměrně drsným způsobem ( zřejmě proto také zařazení do Horror festivalu). Od druhé půlky slušivá a napínavá jízda. Slušné. 75% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

To byla ale hodná ženuška, která se ujala těch malých sirotků a všechny je vychovala k obrazu svému. No neposlouchejte jí pak na slovo. Jen nesmí přijít do cesty žádné emoce, jak se to stalo II Young. Laskavost, co je to za vlastnost, že jí na tom kuchtíkovi tak přitahovala a tudíž nebyla schopná poslechnout maminu. No byl to nářez a já si občas říkala, že horory jsou vlastně jen pohádky, tak proč se jim tolik vyhýbám. Ještě, že tam neukazovali práci s drtičkou kostí. Ono stačilo, jak mamka jen brnkla někomu, co si říkal doktor, ať si přijede pro to oko. Jak říkám, byla to sekaná a cisterny s krvavě červenou barvou jim snad ani nestačily. Jelo to jak po horské dráze, akorát konec jsem si představovala jinak, ale tenhle byl asi jediný možný. Prostě JK filmy jdou na tyhle typy filmy s velkou vervou, zrovna tak, jako umí podat ty s romantickou strunou.......naplno. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Slušný juhokórejský thriller, ale aby sa mohol porovnávať s tými skutočne vydarenými vo svojej kategórii, musel by svoj potenciál využiť o niečo lepšie. Prvá hodina mi až na pár detailov prišla úplne ideálna, prostredie gangu je atraktívne, pôsobí to správne surovo, dá sa tu nájsť viacero postáv, ku ktorým sa dá vytvoriť vzťah, aj keď práve samotná hlavná postava mohla byť aj zaujímavejšia, ale aj tak mi celkom sedela a páčil sa mi aj vzťah s mladíkom, ktorý mi síce neprišiel moc dôveryhodný, ale film to príjemne osviežilo a ideálne pripravil základy pre očakávaný zvyšok filmu. Ten ale už svoj potenciál využíva podstatne menej, než som čakal. Stále ma to bavilo, je to dynamické, surové a celý ten štýl, pri ktorom sa musí postava postaviť proti ľuďom, ktorých pozná od malička mi vyhovoval, takže sa mi na to dobre pozeralo až do konca, ale predsa len potenciál bol podstatne väčší, táto cesta pomsty mi neprišla až tak atraktívna, ako som si už v juhokórejských thrilleroch zvykol a tým nemyslím nutne len akciu, ale od hlavnej hrdinky som očakával trochu vyššiu aktivitu a ani záver mi neprišiel úplne uspokojivý. Po akčnej stránke sa tu síce nenájde nič výnimočné, na čo by sa dalo dlhšie spomínať, o nejakých choreograficky zaujímavých súbojoch tu nemôže byť ani reči, ale aspoň to pôsobí celkom živelne, občas poteší nejaká drsnejšia likvidácia a vizuálne je to zvládnuté úplne ideálne. Čo sa týka obsadenia, ako som spomínal, hlavná postava mohla byť obsadená aj lepšie, ale nesklame, vedľajšie postavy mi až na nevychovaného mladíka, ktorý mi dosť vadil, aj keď aspoň nedostal moc priestoru prišli úplne ideálne, no najväčším plusom je rozhodne charizmatická Kim Hye-Soo ako šéfka gangu, tá ma veľmi bavila. A technicky sa tomu nedá nič vytknúť, kvalitne zvládnutý thriller. Takže China Town sa juhokórejskou žánrovou klasikou určite nestane, ale nebudem hodnotiť horšie, potenciál sa síce nenaplnil, no nemá to žiadnu výraznejšiu slabinou a hlavne ma to dosť bavilo. 72% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Tradične kvalitná kórejská práca. Film má zaujímavý príbeh a ešte zaujímavejšiu hlavnú postavu, ktorú ako dieťa nájdu v kufri na stanici. Kórejci sú známi miešaním žánrov a aj tu film začína ako gangsterský film s akčnými scénami , neskôr z toho máme solídnu drámu s veľmi dobrou pointou v závere. Film je fajn, ale celý čas som mal pocit, že ten film mohol byť ešte lepší. Stačilo občas spomaliť, hlbšie rozobrať vzťahy v "rodine", hlavne s matkou. Love story s dobrosrdečným kuchárom bola pekná, škoda, že jej nevenovali viac času a ešte viac zamrzí jeho osud. Mohli to vyriešiť inak. Obchod s ľudskými orgánmi bol iba naznačený, priestor nedostal, čo je trochu chyba, zvlášť keď už poznáme "cenník" ľudských orgánov. Záverečná scéna a pointa zároveň mohla zaúčinkovať ešte silnejšie, keby vyriešili spomínané nedostatky. Film jednoducho mal naviac, ale i tak slušné 4*. 80%. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Namet je presne to, com mam rad. Film o drsnej clenke gangu, ktora sa zamiluje do nevinneho chlapika, ale osud im nepraje. Prva polovica je super. Je nabita emociami a romanticka linia funguje na jednotku. K tomu tu mame dobre vykreslene drsne prostredie gangu uzernikov, ktori sa s nicim neseru. Lenze akonahle hlavnej hrdinke odkragluju jej mileho a ma zacat jej nekompromisna cesta za pomstou, tak filmu dôjde dych. Cela ta pomsta je taka nezazivna, bez nejakej gradacie. Vyzera to jak keby dochadzalo k nahodnym likvidaciam a finale ma dost sklamalo. Od polovice filmu som si hovoril, ze to snad nedopadne tak ako to dopadlo a boha jeho, fakt to tak blbo dopadlo a kruh sa uzavrel. Ale aspon ma ten koniec nasral, lebo inak by druha polovica filmu vo mne ziadne emocie nevyvolala. Tak slaba bola. Kto sa tesi na klasicky korejsky revenge film plny bohovskych bitiek, tak nech hlada inde. Je tu iba par bitiek, su kratke a su podane civilne, bez nejakych choreografickych vychytavok. Jak keby sa bili normalni ludia, ktori sa nevedia bit. Akurat krv strieka plnym prudom. Varovanie pre psickarov. Je tu jedno hnusne usmrtenie psa. 6/10. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem si myslel, že to bude jen o tom, jak se holka, co jí vychovával gang korejských Číňanů, ocitne v klinči, protože miluje kluka, kterého má zabít, ale tohle se děje jen v jedné části. Následuje něco, co je docela dobrá cesta za pomstou, která je podána docela lidsky, uměřeně a velmi dobře. Korejci mě začínají bavit víc a víc. ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Dost váhám nad plnou palbou. Kdo viděl Genetickou operu Repo, už ví, že půjčovat si se rozhodně nevyplácí, ale tenhle korejský pohled skrze drsnou, běžných emocí takřka zbavenou "dámskou" gangsterku vás nenechá jen tak v klidu sedět. A navíc, kámen není jen kámen. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

"POKUD MÁŠ TĚŽKÉ ČASY, JE JEDNODUŠŠÍ SE SMÁT." Dobrá rada nad zlato od starostlivé paní máti pro svou nejoblíbenější dcerušku Il Young. Však to děvče korejské se za celý film snad ani jednou neusmálo a dobrý časy rozhodně nemělo. Hooooodně hustá rodinná dráma vpravdě antických rozměrů kterou jsem si náramně užil. A jsem šokován, že to tu není v červené. Korejci dokázali rozehrát pro ně tak typickou směsici emocí, explicitního násilí a skvělého vykreslení charakteru každé jedné postavy tak bravurně, až to bralo dech. Vážně dokonalé dílko, něco takového nedokážou natočit nikde jinde. Kurva fakt v modré a někdo tři a míň hvězd za tuhle dokonalost? Že vám polechtám vaše krční tepny, aby jste se vzpamatovali :-) ()

Automaniak 

všechny recenze uživatele

Že je to drsnější ohledně zvířat než jsme zde na západě zvyklí? a co jako? nedokážeš se na to dívat? tak se nedívej a nech bejt. Opravdu pěkné provedení postav, každou postavu z rodiny si oblíbíte, viz. Bárbí Ssong, škoda jen toho jednoho bratra, který nebyl moc nápadný. Poslední scéna s tutově nabouchaným soundtrackem je opravdu dechberoucí. 85% Díky za titulky Tuax. PS: Můj třicátý korejský snímek. ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Korejci tento druh filmů opravdu ovládají.Po shlédnutí je vám tak nějak divně a chvíli se přistihnete jak přemýšlíte ........a to je dobře,jelikož film vám něco právě zdělil. ()

Solverino 

všechny recenze uživatele

Hodně dobré. Zajímavá sonda do asijské (korejské) mentality. I když mám "gangsterka" hodně peněz tak nejezdí ani mercedesem, ale relativně sociálním autem. Nikdo nemá extra hustý oblečení a žerou furt jen ty nějaký Kimovy speciality ze psů a koček. Život nemá prakticky žádnou cenu (vyjma člověka na součástky). Je zajímavý na to koukat očima bílého evropana. Velice poučné (obdobně jako filmy z arabského prostředí - asijská ani arabská kultura nelze kombinovat s evropskou = IMHO je multikulti absolutní nesmysl, kultury pouze mohou vedle sebe koexistovat, mix není možný). ()

viaEYE 

všechny recenze uživatele

Co mám děti, jsem na ta evidentní traumátka z nevýchovy a nerodičů nějak citlivější, nemluvě o hrubém zacházení. Tento film s mámou šéfkou není pravě ani o to měkčí, naopak, potvrzuju, že holky mohou být daleko větší svině než kdejaký testosteronový bossák. A to pak taková Láska ve filmu vysvitne jako paprsek slunce nad temně pustou a zmrzlou krajinou a v několika okamžicích se mi nad tim vším chce slzet i oko. Protože oni to všichni prostě hrajou tak uvěřitelně, že nemam důvod hledat výtky. ()

Reklama

Reklama