Reklama

Reklama

Zdravotní sestry

(pořad)
  • Velká Británie Nurses
Dokumentární / Reality-TV
Velká Británie, 2001, 23 min

Kamera:

Brett Wiley

Účinkují:

Lucy Briers

Obsahy(1)

Každá epizoda skvělého seriálu Zdravotní sestry přináší nečekané zvraty odehrávající se ve svižném tempu. Seriál poodhaluje práci zdravotního personálu v hektickém prostředí nemocnic a péči o zdejší pacienty.
Řada 1 začíná epizodou v níž se setkáme s Gavin de Vineovou, vrchní sestrou na noční směně, která si musí poradit s takovými výzvami, jako ošetření násilně napadeného muže nebo s případem pokusu o sebevraždu. Dále uvidíme, že na přijímacím oddělení je opravdu rušno a někdy je potřeba poradit si zde i s takovými problémy, jako je nedostatek volných lůžek. Porodní asistentka Jo Arkwrightová pomůže přivést na svět roztomilé děťátko kypící zdravím a sálová sestra Denise Taylorová si bude muset pořádně vydrhnout ruce, než začne asistovat při operacích pacientů.
V rámci druhé řady budeme svědky hrůzostrašné události na porodním oddělení. Jedno z dětí je pohřešováno. Nakonec však vyjde najevo, že jde o pouhý nácvik krizové situace, který se každoročně koná v bristolské nemocnici Southmead, v jednom z nejbezpečnějších zdravotních zařízení v celém Spojeném království. Dále uvidíme, jak tříletý Theo Smith, který je téměř od narození hluchý, získá díky kochleárnímu implantátu opět schopnost slyšet a vnímat zvuky, a zdravotník Mike Peters se po dlouhém období pracovní neschopnosti opět vrátí na oddělení pohotovosti. (oficiální text distributora)

(více)

Reklama

Reklama