Reklama

Reklama

VOD (1)

Don Verdean (Sam Rockwell) je samozvaný "biblický archeológ", ktorý svoj život zasvätil hľadaniu relikvií a telesných pozostatkov biblických hrdinov. Po získaní publicity na prelome 80. a 90. rokov využil svoju slávu, aby viedol ľudí k viere. V súčasnosti zmizol z verejného života,  čo mu však nevadí, pretože je to skromný a veriaci muž, ktorý sa nestará o svetskú slávu, majetok ani peniaze. Jeho kariéra však dostane nový impulz, keď ho najme ambiciózny malomestský pastor Tony Lazarus (Danny McBride), ktorý spolu so svojimi asistentmi Boazom (Jemaine Clement) a Carol Jensenovou (Amy Ryanová) hľadajú v Svätej zemi biblické relikvie. Donovi Verdeanovi sa však nedarí a musí utajiť svoje zlyhanie. Keď nenájde pozostatky bájneho siláka Goliáša, ukradne lebku nedávno zosnulého wrestlera a vydáva ju za historický objav vzácnej biblickej relikvie. Čoskoro jeho podvod nadobudne nepredstaviteľné rozmery a prinesie desivé dôsledky. Gigantická lož totiž začne žiť svojím vlastným životom! (TV JOJ)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (13)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zda sa, ze s Hessom to ide dolu vodou a toci cim dalej tym nudnejsie filmy. Zapletka o nabozenskom archeologovi z ktoreho sa vykluje podvodnik nie je prilis zaujimava a ani prevedenie filmu nie je natolko divne, aby bolo vtipne. Vlastne to vyzera skoro uplne normalne. Sam Rockwell to tiez nedokazal zachranit, kedze mu scenar nedal poriadnu prilezitost sa predviest. Jediny, kto na chvilu zaujme je Jemaine Clement ako extra divny chlapik, ale prilis skoro prestane bavit aj on. Ani ako nejaka kritika ten film prilis nefunguje. Az na par scen je to velka nuda. 4/10, ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ostatky a biblické artefakty se falšovaly odedávna a světové relikviáře padělky doslova přetékají a pro mě je záhadou, že se do tohoto tématu vlastně žádný filmař ještě pořádně nepustil. Z tohoto pohledu je námět super. Zpracování už je ale o poznání horší. Verdeanova motivace mi sice přijde fajn, ale tím to hasne. Jinak je to prostě nuda. Tvůrci se zaměřili vlastně jen na dvě relikvie, což je škoda, protože ten prostor byl mnohem větší a pro šílené postupy, které hlavní postava předváděla, tu existovala celá škála možností. Místo toho nevýrazný Rockwell nakecal tunu bezvýznamných žvástů a nějaký ten gag aby člověk pohledal. Pokud došlo na samotné hledání a falšování, byla to docela zábava, ale to dostalo jen minimum prostoru. Vtip tak obstarával především Jemaine Clement ve vedlejší roli Verdeanova nohsleda Boaze a ten to sám utáhnout nemohl. Pevně doufám, že se v budoucnu k tomuto tématu ještě někdo vrátí. 25% ()

Reklama

Triple H 

všechny recenze uživatele

Nedotiahnuté. Neviem o čo Hessovi išlo. Ak chcel crazy komédiu, mal film tak štýlovo poňať a rovnako mali aj herci viac tlačiť na pílu. Ak chcel subtilnejší, sofistikovanejší humor, chcelo to prepracovanejší scenár. Pár dobrých okamihov, ale toť vsjo. Trestuhodne nevyužité obsadenie a Rockwell vyslovene sklamal. Viac znudený už ani nemohol byť. ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

Jsem zjistil, že Jared Hess toho od dob legendárního Napoleon Dynamita natočil celkem dost. Bohužel to vypadá, že Napoleona už asi nepřekoná. Tohle je celkem příjemnej odpočinkovej film, problém je trochu v žánrové rozpolcenosti, kdy není uplně jasný, jestli to chce být víc komedie, nebo víc vážnej film. Děj se točí kolem Sam Rockwella, kterej hledá biblický vykopávky, později na zakázku pro jednoho kazatele, film ale nečekaně svou vtipností zachraňuje Jermaine Clement (What We Do In The Shadows), jakožto jeho izraelskej podržtaška, kterej se po přesunu do států utrhne z řetězu...ty Hessovy filmy mě vždycky připomenou dokumenty Louise Therouxe, očividně mají fascinaci stejnýma reáliema - trailer parky, televangelisté, white trash atp... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Přál jsem si, aby to bylo ještě divnější, anebo ještě vtipnější, ale nedočkal jsem se. Také jsem si trochu přál, aby tam některé postavy byly více, protože byly skvělé, hlavně Boaz, i když ten měl prostoru dost. Jenže po skončení snímku jsem se nemohlo zbavit jednoho pocitu. A to pocitu, že to vlastně bylo o hovnu. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Mnoho lidí z komparzu nedokázalo poznat, že roli Dona Verdeana hraje Sam Rockwell (z důvodu změny vizáže kvůli roli), dokud jim to neřekli členové štábu. (Dio_Padre)

Reklama

Reklama