Reklama

Reklama

Mládí vůdce

(festivalový název)
  • Velká Británie The Childhood of a Leader (více)
Trailer 1

Film vypráví příběh o mladém americkém chlapci žijícím ve Francii v roce 1918, v období vzestupu fašismu, jehož otec pracuje pro americkou vládu a snaží se vytvořit Versailleskou smlouvu. To, čeho je chlapec svědkem, ho utvrdí v jeho přesvědčení - a my jsme svědky zrození děsivého ega. (Ajjinka)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (16)

Morholt 

všechny recenze uživatele

".........- a my jsme svědky zrození děsivého ega." To je právě to. Já jsem svědkem žádného zrození nebyl. Viděl jsem jen protivného spratka, který hloupě manipuluje s ještě hloupějším okolím, což pak vyústí do konce, který nemá vůbec žádné zdůvodnění a působí spíš směšně. Všechno dobré, co na filmu je, tedy skvělá atmosféra, slušná kamera a výborné obsazení, díky scénáristicko-režisérské onanii přichází zcela vniveč. Ale možná jsem to jen nepochopil. 30% ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

A New Era... Coming-of-age z odvrátenej strany. Znepokojivé. Krásne znepokojivé. Bohaté na interpretácie. Náznaky. Úžasná hudba, kamera a herci. Horor nečakajte. Toto bude ešte dlho dozrievať. Mrazivá alegória, ktorá vyvolá mnoho otázok, odpovede si však budete musieť nájsť sami. Tak to mám rád. (Hodnotenie na csfd veselo ignorujte. Snáď sa film dostane k divákom, ktorí ho dokážu oceniť, bola by veľká škoda, keby zapadol prachom). ()

Reklama

kori_kori 

všechny recenze uživatele

po přečtení obsahu na csfd (sakra čeho je chlapec svědkem a o jakém děsivém egu tu je řeč-???) a po shlédnutí ukázky jsem se nemohla dočkat, až se na film podívám ... a teď jsem zklamaná ... úplně to ve mně vře, protože si říkám, že to mohlo být o kus lepší, ta látka je dobrá ... za výkon chlapce dávám hvězdu, za hudbu, která jediná v tom dávala punc "vyšší divnosti, napětí a pocitu teď to bude velký" dávám druhou a ještě přidám třetí za to, že to ve mně vyvolalo emoci a dohnalo k přemýšlení ... ano, je to neposlušnej fracek, kterej vzdoruje a já úplně chápu proč, a kromě toho, že potřeboval pevnou ruku, potřeboval taky lásku, a jedinej, kdo mu ji dal, byl odejit ... a tak si ji vybudoval jinde (anebo jsem to vůbec nepochopila :-)), ale tím se nebudu zalamovat, vždyť mně taky nevadí, že jsem se nekoukala na horor a něco mysteriozního ... jen opravdová škoda, že psychologie postav byla málo propracovaná, do těch 115 minut by se to i vešlo ()

molcan2 odpad!

všechny recenze uživatele

Okázalá hlúposť. Z tohto filmu som bol najviac sklamaný za poslednú dobu, keď som si prečítal chválive recenzie. Hudba je bombastická, zábery neskutočné dlhé a psychológia typu "zo zneužitého dieťaťa vyrástol bastard". Nečítal som Sartreho originál, ale pochybujem, že bol tak nudný. Niektorý z vedľajších hercov boli dobrý, ale Liam Cunningham, najmä, vyzeral veľmi nepohodlne v jeho letmej úlohe. Postava Roberta Pattinsona bola obzvlášť mätúca: Kto to bol? Čo tam robil? Prečo hral dospelého Prescotta? ()

Baldrick 

všechny recenze uživatele

No ovšem toto... Hysterická cella, pozérské rozdělení na kapitoly (již jen název poslední mnohé rozesmál), redundantní dobové záběry, komatické finále labilního ega. Škoda, protože vše mezi (většinová náplň) mělo smysl pro atmosféru, barvy, světla a stíny (zkrátka výtvarné pojetí), vedení herců. Bohužel ale zvítězily hormony. A bezradnost. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (3)

  • Film se z velké části natáčel v Maďarsku. (Ajjinka)

Reklama

Reklama