Reklama

Reklama

Karel Gott: Trezor

(hudební videoklip)
všechny plakáty
Hudební / Krátkometrážní
Československo, 1965, 3 min

Hrají:

Karel Gott

Obsahy(1)

Záznam studiové písně. Z doby, kdy se zpěváci na obrazovce téměř nehýbali a zpívali sladkobolné pomalé písně, přišel Karel Gott s první nahrávkou rokenrolu v Československé televizi v dynamické choreografii, kterou do té doby nebylo možné spatřit. Autoři písně jsou Ladislav Štaidl a Karel Gott, původní text napsal Rostislav Černý. (sator)

(více)

Recenze (13)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Njn, dnes už klasika, píseň vstoupila do podvědomí lidí (především mladších ročníků) i díky Pelíškům, ale jinak Goťák ač náš nepochybně nejlepší zpěvák, tak mě osobně nikdy moc nebral. On byl jistě mistr hlasu, ale ne mistrem tance :-)))))) No schválně pusťte si to bez zvuku, to je snad ještě větší úlet, jak z nějakého panoptika bláznů. Navíc, prominte Mistře (ale vypadal jste tady trochu jako Kačer Donald nebo Hurvínek)! ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Rowan Atkinson uvedl, že právě taneční kreace Karla Gotta v klipu Trezor posloužily jako jeden ze zdrojů inspirace pro vytvoření postavy Mr. Beana. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Karel Gott je vynikající tanečník a před dírou ve zdi to rozjel tak, jak se mu to již nikdy nepovedlo. Písnička je to prostě skvělá a obraz na minimální ploše přináší neskutečnou zábavu. Jen ta drobná pochybnost, že to zběsilé poskakování bylo původně míněno vážně, mne nutí jednu hvězdu ubrat. Pokud mi však Karel napíše, že se nejednalo o seriózní výkon, tak pátou hvězdu klidně přidám. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Mladý Karel Gott se v prvních letech kariéry učil zacházet s hlasem i obchodem podívanou (showbyznysem). A učila se i Československá televize. V dobových souvislostech víc než úspěšně a s patrnými pokroky. Tato filmová písnička je toho zřejmým důkazem. (Podobně jako např. Zdvořilý Woody). ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

No poteš, ale verím, že pri sledovaní tohto štúdiového záznamu, nejednej behala hlávka z prava do ľava. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Z doby kdy to mistr uměl rozbalit, podle mě jedna z nejpovedenějších pop českých písní. Záznam studiové písně. Z doby kdy se zpěváci na obrazovce téměř nehýbali a zpívali sladkobolné pomalé písně, přišel Karel Gott s první nahrávkou rokenrolu v Československé televizi v dynamické choreografii kterou do té doby nebylo možné spatřit. Autoři písně jsou: Ladislav Štaidl a  Karel Gott, původní text: Rostislav Černý. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Melodická písnička, jedna z nejhezčích písniček Karla Gotta. Poslouchat se dá i po více jak 50 letech. O to víc mrzí ten klip, který je hodně slabý. Gott tam hopsá jak nějakej Hurvínek na krátkém malém mole a zpívá. Ještě mi trošku připomíná českého Honzu bez rance buchet. Ten klip je prostě katastrofa! [196. hodnocení, 9. komentář, 68%] ()

Reklama

Reklama