Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doktor Martin Elinger zjistí, že byl jmenován do komise pro výběrové řízení na nového ředitele školy, kam se přihlásila i Lída. Mezi dětmi v místní protějovské škole se mezitím šíří ekzém. Paní Krásová si popálí ruku a musí do nemocnice. Její krámek s bramboráky si vezme na starost Antonín Brázda. Protože ale bramboráky smažit neumí, přijde s velmi netradičním řešením, jak tento problém vyřešit. Bezprizorního Péťu hodlá Martin na pár dní umístit k Lídě, ale Péťa chce bydlet u něj. Martin je tedy donucen se o chlapce starat, než se jeho matka vrátí z nemocnice. Problémy s ekzémem u školáků klade Martin za vinu Lídě, která dovolila postiženým dětem chodit do školy. Jenže skutečný původce ekzému je překvapením i pro samotného Martina. Lídu zase překvapí výsledek výběrového řízení na nového ředitele prostějovské základní školy. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V priebehu rokov 2015 a 2016 natočil režisér Petr Zahrádka rodinný televízny seriál "Doktor Martin". Boli vyprodukované dve série, každá z nich obsahuje šestnásť epizód. Dej je situovaný do malebnej obce Protějov v moravsko-slezských Beskydách, kde si otvorí súkromnú ordináciu doktor Martin Elinger, ktorý tam prišiel z Prahy. Je to svojrázny medik. Hodne arogantný, poriadne ironický. Na druhej strane je to však skúsený odborník, ktorého len tak niečo nezaskočí. V poradí ôsma epizóda z prvej série nesie názov "Výberové konanie". V Protějove sa začne medzi deťmi šíriť kožný exzém, ktorý sa javí ako impetigo. Vysvitne však, že sa jedná o zoonózu. Učiteľka Lída Klasnová vyhrá výberové konanie a stane sa riaditeľkou základnej školy. Inštalatér Antonín Brázda prvýkrát pričuchne ku prevádzkovaniu gastronomickej prevádzky. *** ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dětičky se nakazily jakousi kožní chorobou a jejich karanténa je ústředním sporem mezi doktorem a Lídou. Do toho přichází nutnost postarat se o Péťu, jehož maminka je v nemocnici a příprava Lídy na výběrové řízení na ředitelku školy. Kvalitativně průměrný díl nevybočující ze série. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chudák doktor ani v této epizodě to nemá lehké a snadné... Lída se stala ředitelkou školy, ale to bylo jasné při pohledu na ty ostatní... Za to z Brázdy se stal samaritán ()

JohnnyV

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když doktorovi volají z laborky ohledně výsledků infekce kůže, mluví o stafylokokové nákaze a vzápětí zmíní původce jako Erysipelotrix rhusiopathie, což není kok ale tyčinka. ()

Reklama

Reklama