Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doktor Martin Elinger zjistí, že byl jmenován do komise pro výběrové řízení na nového ředitele školy, kam se přihlásila i Lída. Mezi dětmi v místní protějovské škole se mezitím šíří ekzém. Paní Krásová si popálí ruku a musí do nemocnice. Její krámek s bramboráky si vezme na starost Antonín Brázda. Protože ale bramboráky smažit neumí, přijde s velmi netradičním řešením, jak tento problém vyřešit. Bezprizorního Péťu hodlá Martin na pár dní umístit k Lídě, ale Péťa chce bydlet u něj. Martin je tedy donucen se o chlapce starat, než se jeho matka vrátí z nemocnice. Problémy s ekzémem u školáků klade Martin za vinu Lídě, která dovolila postiženým dětem chodit do školy. Jenže skutečný původce ekzému je překvapením i pro samotného Martina. Lídu zase překvapí výsledek výběrového řízení na nového ředitele prostějovské základní školy. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dětičky se nakazily jakousi kožní chorobou a jejich karanténa je ústředním sporem mezi doktorem a Lídou. Do toho přichází nutnost postarat se o Péťu, jehož maminka je v nemocnici a příprava Lídy na výběrové řízení na ředitelku školy. Kvalitativně průměrný díl nevybočující ze série. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V priebehu rokov 2015 a 2016 natočil režisér Petr Zahrádka rodinný televízny seriál "Doktor Martin". Boli vyprodukované dve série, každá z nich obsahuje šestnásť epizód. Dej je situovaný do malebnej obce Protějov v moravsko-slezských Beskydách, kde si otvorí súkromnú ordináciu doktor Martin Elinger, ktorý tam prišiel z Prahy. Je to svojrázny medik. Hodne arogantný, poriadne ironický. Na druhej strane je to však skúsený odborník, ktorého len tak niečo nezaskočí. V poradí ôsma epizóda z prvej série nesie názov "Výberové konanie". V Protějove sa začne medzi deťmi šíriť kožný exzém, ktorý sa javí ako impetigo. Vysvitne však, že sa jedná o zoonózu. Učiteľka Lída Klasnová vyhrá výberové konanie a stane sa riaditeľkou základnej školy. Inštalatér Antonín Brázda prvýkrát pričuchne ku prevádzkovaniu gastronomickej prevádzky. *** ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chudák doktor ani v této epizodě to nemá lehké a snadné... Lída se stala ředitelkou školy, ale to bylo jasné při pohledu na ty ostatní... Za to z Brázdy se stal samaritán ()

JohnnyV

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když doktorovi volají z laborky ohledně výsledků infekce kůže, mluví o stafylokokové nákaze a vzápětí zmíní původce jako Erysipelotrix rhusiopathie, což není kok ale tyčinka. ()

Reklama

Reklama