Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martinovi během domácí návštěvy u Heleny Prokopové pacientka umře. Rozčílený manžel Bohumil doktora obviňuje, že jeho ženu zabil. Sousedkou Prokopových je Martinova teta Marie. Z úmrtí své přítelkyně je zničená, ale od synovce se jí dostane prachbídné útěchy. Mezi rozhněvaným Prokopem a tetou Marií se rozzuří spor. Začne tím, že Prokop postříká pesticidy její pozemek. Pokud by testy odhalily přítomnost pesticidů v zelenině, Marie by přišla o svou licenci biofarmářky. Prokop odmítá jakoukoliv debatu s Marií a zakáže jí dokonce přijít na manželčin pohřeb. Martin se pokusí spor urovnat a vysvětlit panu Prokopovi, nač přesně jeho žena zemřela. Ten to ale odmítá poslouchat a tvrdí, že Martin se jen snaží zakrýt vlastní pochybení. Za nějaký čas se ale Prokopovi na farmě přihodí hrozivá nehoda – Marie ho najde uvězněného pod traktorem a hrozí mu vykrvácení. Martin dorazí na farmu spolu s Milošem Brázdou, který mu pomůže Prokopa vyprostit. Zatímco čekají na sanitku, stanou se všichni svědky velkého překvapení. Irena je mezitím odhodlaná splnit si svůj sen a stát se členkou místních dobrovolných hasičů. Poté, co splní základní testy, ji pohledný člen místních požárníků Roman přichází informovat, že bude přijata na zkušební dobu, což ale vzbudí u Miloše žárlivost. Zdá se, že aspoň policistovi Tomášovi se začíná v dobývání půvabné Julie blýskat na lepší časy. Nové učitelce na základní škole, Tereze Šnajdrové, se udělají na ruce krvavé rány. Lída na ni naléhá, aby zašla za doktorem, ale Tereza se návštěvě lékaře vyhýbá. Doktor Martin si brzy uvědomí, proč se Tereza tak brání některým věcem ve svém životě, a co způsobuje její skutečné zdravotní potíže. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další z průměrných dílů, ve kterém zaujme především nabručený Bohumil a jeho "přátelský" vztah netýkající se jeho zesnulé ženy. Jinak Martin sem tam skutečně zaperlí svou lidskou natvrdlostí a neomaleností. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V priebehu rokov 2015 a 2016 natočil režisér Petr Zahrádka rodinný televízny seriál "Doktor Martin". Boli vyprodukované dve série, každá z nich obsahuje šestnásť epizód. Dej je situovaný do malebnej obce Protějov v moravsko-slezských Beskydách, kde si otvorí súkromnú ordináciu doktor Martin Elinger, ktorý tam prišiel z Prahy. Je to svojrázny medik. Hodne arogantný, poriadne ironický. Na druhej strane je to však skúsený odborník, ktorého len tak niečo nezaskočí. V poradí jedenásta epizóda z prvej série nesie názov "Láska až na krv". Bohumil Prokop viní doktora Martina Elingera z toho, že je zodpovedný za smrť jeho manželky. Svoju zlosť voči nemu začne upriamovať na doktorovu tetu Mariu Loukotovou, ktorá je jeho susedka. Všetko sa zmení potom, čo sa Prokopovi stane nehoda a utrpí vážny úraz. Elingerova zdravotná sestra Irena Bezáková sa stane členkou zboru dobrovoľných hasičov. Strážmajster Tomáš Topinka sa zblíži s Juliou Sehnalovou. ** ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mně ten morous, na rozdíl od paní ředitelky, začal bavit. Několik scén bylo opravdu vtipných, na druhou stranu paní učitelka až moc zasáhla do děje. Ale aspoň Topinka (snad) ke štěstí přišel. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak Doktor opět neměl štěstí a to se Lída tak snažila.... Jinak ať žije Topinka konečně se dočkal, ale řekl bych že to nebude taková výhra... Hurá Irena je hasička.... ()

Reklama

Reklama