Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Staré paní Retkové umřel nedávno manžel, někam se jí zaběhla kočka, má příšerný kašel a doktor Martin se jí do toho všeho pokouší zakázat její jedinou vášeň, která jí zbývá – cigarety. Vášni podléhá v ordinaci pomalu i Irena, jejíž zájem o hazardní hry začíná přerůstat únosnou mez. Stěhování paní Retkové do menšího způsobí Martinovi ale mnohem zásadnější vrásky na čele – do jejího domu se totiž místo ní nastěhuje rodina Maškových z Prahy, která je v mnoha směrech velmi alternativní. To se projevuje nejen jejich povýšeným chováním, ale hlavně způsobem, jakým se stavějí k výchově svého syna Sama, kterému prochází doslova všechno. V Protějově se mezitím začínají množit případy vandalství, které vytáčejí jeho obyvatele, a to včetně Marie i Martina. Možná ještě daleko větší emoce vzbuzuje ale laxnost, s jakou k incidentům přistupuje policista Topinka, který prakticky nevylézá ze své služebny. Nejen že se jeho stav po návratu z Prahy nelepší, ale teď to navíc vypadá, že se ještě zhoršuje. Je Tomáš Topinka ještě vůbec schopný vykonávat funkci policisty? Když se u Sama Maška navíc začnou projevovat podobné příznaky nemoci jako u paní Retkové, je na Martinovi, aby včas přišel celé věci na kloub a zjistil, co za jejich špatným zdravotním stavem stojí. (Česká televize)

(více)

Recenze (13)

waits 

všechny recenze uživatele

Díl jsem viděl náhodou, seriál jinak vůbec nesleduju, ale pobavil jsem se skutečně dosyta. Donutil takhle hraje asi díl za dílem, pořád stejně, ale pro jednou mě jeho lehce marvanovský přístup k okolí zlepšil náladu (Kouřící pacientka: Co by to tak třeba mohlo být? Doktor: Rakovina plic. On si každej kuřák mylí, že zrovna on bude žít do stovky.). Střet s frackem s jeho alternativními rodiči mohl klidně být drsnější, postřehy byly ale přesné (To jeho chování, to je touha po dialogu, ale místo otevené náruče tady nachází jen nepochopení). Možná zkusím ještě další díly. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V priebehu rokov 2015 a 2016 natočil režisér Petr Zahrádka rodinný seriál "Doktor Martin". Boli vyprodukované dve série, každá z nich obsahuje šestnásť epizód. Dej je situovaný do malebnej obce v moravsko-slezských Beskydách, kde si otvorí súkromnú ordináciu doktor Martin Elinger. Je to svojrázny medik. Dosť arogantný, poriadne ironický. Na druhej strane je to však skúsený odborník. Tretia epizóda z druhej série sa volá "O jazvecoch a ľuďoch". Učiteľka Lída Klasnová pozve doktora Martina Elingera ku nej domov na večeru. Príjemnú atmosféru im narušia mladí manželia, ktorý sa do Protějova prisťahovali z Prahy. Títo podivní Pražáci a ich nevychovaný syn Sam si nezískajú doktorove sympatie. ** ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběhy ve druhé sérii jsou trochu více mimo, přehnané až neuvěřitelné. Ale snad i o to více vtipné. Stejně jako v tomto dílu s bio Pražáky. Navíc Topinka už má až moc neduhů. Ale bavil jsem se a smál a díl si užil. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nadprůměrný díl především svým námětem. Vskutku otravná rodinka Přažáků přijíždí do Protivanova a jejich malý spratek vychovávaný volnou výchovou se začíná hned činit. Ale na každého jednou dojde. Zábavný, vtipný a vyloženě protipražácký díl. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tá pošahaná rodinka Maškových mi išla na nervy, takže mi trochu pokazili dojem z celej epizódy. Vlasne nič iné sa tam poriadne ani neriešilo. –––– Viděl jsem ho pouze jednou. Abych určil jeho zdravotní stav. Byl mrtvý. ()

MrGregor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až na přehnaně šílenou rodinu "pražáků", kterou mám problém rozdýchat pokaždé, co se objeví na obrazovce, jde o dobrou epizodu s poměrně velkým množstvím povedených vtipů. ()

Reklama

Reklama