Reklama

Reklama

Doktor Martin

(seriál)
  • Slovensko Doktor Martin
Trailer
Komedie / Rodinný / Drama
Česko / Slovensko, (2015–2016), 27 h 41 min (Minutáž: 51–53 min)

Režie:

Petr Zahrádka

Kamera:

Miloslav Holman

Hrají:

Miroslav Donutil, Jitka Čvančarová, Gabriela Marcinková, Jana Štěpánková, Norbert Lichý, Václav Kopta, Tomáš Měcháček, Tomáš Jeřábek, Emília Vášáryová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Do malé vesničky pod Beskydy přijíždí nový obvodní lékař. Jmenuje se Martin Elinger. Až do té doby pracoval jako špičkový chirurg na specializovaném pracovišti v Praze. Teď jej čeká praxe obvoďáka a venkov se všemi svými charakteristickými znaky. Mezi ně patří i to, že všichni se všemi komunikují většinou na hodně blízkou vzdálenost. A to je hlavní kámen úrazu. Arogantní a ironický doktor sice profesně zvládá i ty nejsložitější případy, v běžné komunikaci s lidmi je ale jako slon v porceláně. Mezi své nové spoluobčany nezapadne a často si svým přičiněním komplikuje i ty nejjednodušší životní situace. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele MrGregor k tomuto seriálu (4)

Pražák (2015) (S01E01) 

Překvapivě příjemný úvodní dvojdíl k oddechovému seriálu. Dění na venkově je možná vykresleno až přehnaně hloupě a lidé přehnaně nesnesitelně, ale je zjevné, že jde o nadsázku, aby ještě více vynikl příjezd Pražáka do nového světa. České televizi se při tvorbě tohoto seriálu povedlo přejmout alespoň něco z klidného a nenuceného humoru z původního seriálu, a tak má prozatím jediná výtka míří na pana Donutila, protože si nejsem jistý, zda přeci jen nemá již o nějaký ten rok navíc na to, aby hrál postavu doktora Martina. ()

Hemofóbie (2015) (S01E06) 

Až na dění na samotném konci (pořád mám Donutila za poněkud starého pro tuto roli) jde zatím o nejlepší díl seriálu. Zpracování zranění i cesty do nemocnice je dle mého názoru na - v českých seriálech nevídaně - kvalitní úrovni. ()

Ospalá díra (2016) (S02E01) 

hop hop hej hej, čaaau, jedeeem ... ach, ti dětští herci ... ()

O jezevcích a lidech (2016) (S02E03) 

Až na přehnaně šílenou rodinu "pražáků", kterou mám problém rozdýchat pokaždé, co se objeví na obrazovce, jde o dobrou epizodu s poměrně velkým množstvím povedených vtipů. ()

Související novinky

Zemřel herec Norbert Lichý

Zemřel herec Norbert Lichý

18.01.2024

Ve věku pouhých 59 let dnes zemřel velký sympaťák, rodák z Ostravy, filmový a divadelní herec Norbert Lichý. Zprávu potvrdila jeho rodina i Divadlo Petra Bezruče, s nímž je herec celý život úzce… (více)

Reklama

Reklama