Reklama

Reklama

Doktor Martin

(seriál)
  • Slovensko Doktor Martin
Trailer
Komedie / Rodinný / Drama
Česko / Slovensko, (2015–2016), 27 h 41 min (Minutáž: 51–53 min)

Režie:

Petr Zahrádka

Kamera:

Miloslav Holman

Hrají:

Miroslav Donutil, Jitka Čvančarová, Gabriela Marcinková, Jana Štěpánková, Norbert Lichý, Václav Kopta, Tomáš Měcháček, Tomáš Jeřábek, Emília Vášáryová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Do malé vesničky pod Beskydy přijíždí nový obvodní lékař. Jmenuje se Martin Elinger. Až do té doby pracoval jako špičkový chirurg na specializovaném pracovišti v Praze. Teď jej čeká praxe obvoďáka a venkov se všemi svými charakteristickými znaky. Mezi ně patří i to, že všichni se všemi komunikují většinou na hodně blízkou vzdálenost. A to je hlavní kámen úrazu. Arogantní a ironický doktor sice profesně zvládá i ty nejsložitější případy, v běžné komunikaci s lidmi je ale jako slon v porceláně. Mezi své nové spoluobčany nezapadne a často si svým přičiněním komplikuje i ty nejjednodušší životní situace. (Česká televize)

(více)

Recenze (239)

Jan00 odpad!

všechny recenze uživatele

...odpočinková ptákovina. Nebýt Donutila bylo by to tzv. o ničem. Na druhou stranu je to zase něco jiného, než stále se opakující agenti CIA a drogoví dealeři... Tento názor musím změnit po zhlédnutí 12. dílu. Scénárista, režisér a vedení ČT (podílela se na financování seriálu) si snad myslí, že divák je úplný debil a pustili seriál do éteru. Něco tak strašného bych očekával u amerického sitcomu a ne od českého seriálu. Seriál hodnotím jako odpad českých seriálů. Ani Donutil to nezachránil a překvapuje mne, že se podílí na takových hrůzách, nemá to zapotřebí nebo snad ano?. ()

Konev 

všechny recenze uživatele

Konečně seriál, který je tak nějak ze života. Humorný, oddechový, skvělé herecké výkony a hezký pocit na konci dílu. Díly na sebe nenavazují, takže se lze dívat na kterýkoliv díl samostatně bez toho, že byste nevěděli, o čem je děj. A také jedna velká přednost: nevtíravá hudba. Všem doporučuju! ()

PORTER44 

všechny recenze uživatele

Nechá s na to koukat a to ze dvou důvodů první M.Donutil a druhý J.Čvančarová.M.Donutil pro svůj herecký výkon a občas dobré hlášky a J.Čvančarová proto že jí to sluší a je na co se podívat,sice po několika dílech už to trochu nudí ale tihle dva seriál drží. ()

kreyson13 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za krásnou přírodu. Jinak opět seriál, kde 90% venkovanů jsou retardovaný mentálové. Vydržel jsem asi 3 náhodně vybraný a protrpěný díly. A jak napsal někdo níže, na kdysi neuvěřitelně sexy Čvančarovou se nedá koukat. Za chvíli se nevejde na obrazovku. ()

fyluta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

o seriálu mně řekl známí, kterému jsem se vysmál, já totiž na kraviny nekoukám.. Ale zkusil jsem a docela mě to chytlo a překvapilo.. Je to seriál na uklidnění po práci , člověk u toho nemusí přemýšlet, občas se zasměje. ps: je to komedie, nechápu tedy některé, kteří píšou, že lidi chodí za doktorem s kravinami a diví se, že to řeší po svém. Nehledejte realitu ()

avatarak393 

všechny recenze uživatele

Už ve škole nám říkali, že věc potažmo seriál, aby byl kvalitní tak musí jeho kvalita stoupat. U tohoto seriálu to je ovšem jako na horské dráze jednou super a pak hrůza. Ale k hodnocení, příběh je zajímavý, dalo by se říci, že těmi nápady je až střelený. Ovšem krajina a město, kde se to natáčí jsou naprosto úžasné a hlavně scény v zimě byly naprostý skvost. Postavy byly všelijaké, některé vám přímo lezly krkem a některé jste si zamilovaly. Ovšem scénaristé to dali tak, že ty které vám lezou krkem se tam budou objevovat častěji. Nejlepší z celého pořadu byla poslední epizoda a to ještě kvůli nepředvídatelné postavě Jonáše, která dělala úžasné blbosti jako třeba přepadení doktorovy ordinace, či pozdější vybouchnutí auta s líhem. ()

Jan_Hybern 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jen první díl... ale i to mi stačilo k přesvědčení, že tudy seriálová cesta nevede... A tak trochu nechápu, komu se toto může líbit. Jednak je to nudné a jednak tomu chybí inteligentní humor. Jako by se ČT podbízela divákům konkurenčních kanálů. Škoda. Protože tento boj rozhodně nemůže vyhrát (aspoň doufám). ()

xx66xx 

všechny recenze uživatele

Velice povedeny serial z překrásných Karlovic .Česká televize konečně začíná točit kvalitní tvorbu ,Miroslav Donutil sve herecké schopnosti obhájil a tato role mu byla ušitá na míru. Snad se dočkám pokračovaní. ()

adaben 

všechny recenze uživatele

Nejprve jsem al tři hvězdičky, s postupem dílů musel snížit na dvě, ale pak se mi to zase začalo líbit skoro na čtyři hvězdičky. Má to tedy velmi proměnlivou úroveň po mnoha stránkách a to by mi nevadily bláznivé zápletky. Herci se snaží citlivě hrát / v čele s Donutilem a i jiní/, scénář by nebyl tak špatný, zápletky jsou docela dobré, jenže to někdy nějak nefunguje, gagy jsou nedotažené nebo promarněné, vyznění takřka žádné. Kde je chyba? Buď nedostatek nápaditosti přímo na place, anebo nejspíš i ČT točí už rychle, co nejvíc scén za den a na výsledku je to vidět. Někdy i osvědčení herci první kategorie jako Norbert Lichý či Jana Štěpánková se zdá, že některé scény zahrají emoce, gesta hlavně rychle a na první dobrou. Až někdy i přehrávají a pak jsou zase v jiných dílech výborní. ()

pupidup 

všechny recenze uživatele

Zhruba od poloviny první série začalo opadávat mě prvotní nadšení. Ale jeste to tak nějak šlo...ale druhá série.. Působí to na mě,že scenárista každý čtvrtý list kopíruje scénář. Opakující se klišé a slabota zápletek mě zacaly nudit. Bohužel.... ()

tuzemsky_um odpad!

všechny recenze uživatele

Český scénář vypadá jako od Pata a Mata. Podělá se i nepodělatelné. Posledních pár dílů už bez Mata. K tomu režisér asi zakázal jakoukoliv mimiku Donutilovi. Být Valachem, šahám po valašce. Tohle si určitě nezaslouží. ()

jarmar 

všechny recenze uživatele

"Arogantní a ironický" Donutil je docela sympatická a uvěřitelná postava. Vše ostatní kolem mi přijde divné až trapné - tak to na vesnici nechodí. ()

Generi odpad!

všechny recenze uživatele

Tak takhle ne, pane Donutile!!! Ani na sekundu jsem neuvěřila, že to je nějaký doktůrek, pořád vidím Donutila v různých toporných situacích a nejtopornější jsou ty vztahové. Možná jsou autoři panu Donutilovi něčím zavázání a rozhodli se mu nějak revanšovat a napsali mu i roli tokajícího samce, ale proboha, proč sa my na to máme dívat??? ()

P_Soar odpad!

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že tu seriál bude atakovat rekordy v nízkém hodnocení. 56%..to snad ani nemůže být pravda! To mě opravdu vyděsilo. Jediné vysvětlení, které mě pro tento úlet napadá, je úcta k lékařskému povolání jako takovému. ()

melis 

všechny recenze uživatele

První epizoda sice předčila všechny ostatní, ale i tak 4 hvězdičky za skvěle obsazenou hlavní roli. 70 % ()

zuzam 

všechny recenze uživatele

Některé díy jsou slabší, ale celkově seriál hodnotím kladně. Nás pobavil a je vizuálně velmi příjemný. Role je pro Donutila jako šitá na tělo. A česká verze seriálu je mnohonásobně lepší než původní verze. ()

Maskati 

všechny recenze uživatele

Jednim slovem: hruza! Předvídatelný neurotický Donutil a stále kypřejší Čvančara, bezva.....Straslive scenare bez jiskry, gradace a bez napadu. Zlatý Dietl! ( jdu si pustit Nemocnici...) ()

Indio 

všechny recenze uživatele

Viděli jste v poslední době něco z české serialové tvorby? Martin je ve srovnání se slabou seriálovou konkurencí na tom dobře. Ve všední dny u sporáku je příjemnej parták. ()

Související novinky

Zemřel herec Norbert Lichý

Zemřel herec Norbert Lichý

18.01.2024

Ve věku pouhých 59 let dnes zemřel velký sympaťák, rodák z Ostravy, filmový a divadelní herec Norbert Lichý. Zprávu potvrdila jeho rodina i Divadlo Petra Bezruče, s nímž je herec celý život úzce… (více)

Reklama

Reklama