Reklama

Reklama

Doktor Martin

(seriál)
  • Slovensko Doktor Martin
Trailer
Komedie / Rodinný / Drama
Česko / Slovensko, (2015–2016), 27 h 41 min (Minutáž: 51–53 min)

Režie:

Petr Zahrádka

Kamera:

Miloslav Holman

Hrají:

Miroslav Donutil, Jitka Čvančarová, Gabriela Marcinková, Jana Štěpánková, Norbert Lichý, Václav Kopta, Tomáš Měcháček, Tomáš Jeřábek, Emília Vášáryová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Do malé vesničky pod Beskydy přijíždí nový obvodní lékař. Jmenuje se Martin Elinger. Až do té doby pracoval jako špičkový chirurg na specializovaném pracovišti v Praze. Teď jej čeká praxe obvoďáka a venkov se všemi svými charakteristickými znaky. Mezi ně patří i to, že všichni se všemi komunikují většinou na hodně blízkou vzdálenost. A to je hlavní kámen úrazu. Arogantní a ironický doktor sice profesně zvládá i ty nejsložitější případy, v běžné komunikaci s lidmi je ale jako slon v porceláně. Mezi své nové spoluobčany nezapadne a často si svým přičiněním komplikuje i ty nejjednodušší životní situace. (Česká televize)

(více)

Recenze (239)

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Na české poměry relativně nadprůměrný seriál, který není pouze komediální- i když na vtipech a gazích staví...Doktor Martin je takovou komickou figurkou, i když herecké ztvárnění Miroslavem Donutilem se okouká a po čase nepůsobí moc sympaticky. Co nechápu, jsou vzájemné naschvály obyvatel Protějova a Elingera navzájem, ale i tak...(originál jsem neviděl) ...60% ()

Maryinka 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za snahu a za to, že mohlo být mnohem hůř (viz Ordinace a další tucet podobných hrůz, pro které mám vyhrazeno hodnocení odpad!). Každopádně Doktora Martina sledovat nehodlám... P. S. To vážně nejsme schopni vymyslet originální scénář a musíme přebírat náměty ze zahraničí (a zpracovat je mnohem hůř)? Asi bych se měla smířit s tím, že od ČT bych poslední dobou raději neměla očekávat příliš. Trend kvality jeho tvorby je totiž dlouhodobě klesající a žádný důvod doufat v nějakou brzkou změnu bohužel neznám. ()

Vlkys 

všechny recenze uživatele

Hvězdička maskérovi, kterej dokázal na Čvančarovou umístit takový množství sádla a stejně to vypadá jako pravý! ()

husokachna odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A já si furt říkal, že je to jak kdyby někdo nakoukal zahraniční kvalitnější kolegy, snažil se jim přiblížit a moc mu to nešlo. Většinu viny dávám scénáristům, protože doktor Marťa šustí papírem, jak sběrný suroviny. Celkově nějak nechápu trend seriálové tvorby na ČT - Rudy, Martin, Kancl. To je jak kdyby si někdo uvědomil, že prostě naše originální tvorba stojí za hovno, tak vezmeme dobrou předlohu, zprasíme to po našem a výsledek musí být zákonitě průměr, takže něco, co už nestojí tak moc za hovno. Bohužel to ale nefunguje. EDIT: Klesající kvalita a stoupající demence mě donutily ne k smíchu, ale ke snížení hodnocení. DALŠÍ EDIT: jdu na odpad, protože to je odpad. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se povedlo. Znám britskou verzi a naše česká se jí naprosto vyrovná. U tohoto seroše je důležité obsazení a naše je sqělé. Vždy se na něj ráda podívám. Za mě 95% ()

Erinien 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat, britové komedie umí a jejich styl humoru je blízký českému publiku a tak má doktor Martin u mě stoupající tendence hodnocení. A protože se seriál opravdu drží britského scénáře (stačí se podívat na youtube na některé scény ze seriálu Doc Martin, které jsou dvojčetem těch co vidíte na ČT) , a protože Doc Martin je v Británii tak oblíbený, že má několik sérií, očekávám velké věci. Po dlouhé době je Doktor Martin seriál, který mě donutí zapnout televizi. ()

Mlle 

všechny recenze uživatele

K čemu jsou autorská práva, když současný stav umožňuje (byť i se zpoplatněním) původní, svým způsobem povedený kus, postavený na svérázu a výjimečnosti hlavního charakteru a šarmu britských venkovských postaviček, skartovat v hromadu pilin, z nichž pak může kdokoli půlku vysypat a poslepovat v ten nejhnusnější kus provinčního tyátru skupinky protivných, pošahaných lidí, kteří si jen vzájemně závidějí, a to vše navíc bez špetky fantazie? V tematických odlišnostech, které jsou ovšem řádu drobností, se projevuje rozdíl mezi českou a britskou povahou: kde je v Británii místo pro hrdost, je v Česku místo pro nabubřelost, kde v Británii narazíme na nemilosrdnou sounáležitost, najdeme v Čechách závist a pomluvy, kde si Britové jeden druhého s nadsázkou dobírají, v Čechách se vzájemně urážejí a ponižují – tyto rozdíly ilustruje český scénář výmluvně, stejně tak jako produkce setrvalou absenci stylu v české kotlině. Víc než pár dílů pro představu je těžké vydržet. Ani komicky potěmkinovskou snahu vykreslit typickou moravskou ves coby útulné, idylické seskupení několika pečlivě udržovaných roubenek, nemohu ocenit. ()

piranha 

všechny recenze uživatele

Jak byla první řada vtipná, břitká a osvěžující s nadějnými vyhlídkami, tak oproti tomu druhá řada už radši neměla vzniknout. Stokrát opakovaný vtip už není vtipem a pocit vtažení do děje zmizel. ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Bez debat nadprůměrný seriál vyčnívající mezi ostatními z té doby (Pustinu nepočítám se svým rozpočtem, který měla...). Donutil to jednoznačně drží na úrovni a musíme to uznat ať už ho sebevíc nesnášíme, zde se holt jeho povaha vyloženě hodí....Není nutné tento seriál zavrhovat a zbytečně hanit. Splňuje totiž většinu aspektů kvalitní zábavy pro českého diváka. *prostředí *zápletky *Donutil a jeho protivná, namyšlená povaha + občas se blýsknou i ostatní herci.... ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na súčasnú produkciu našich verejno- i neverejnoprávnych televízií tento seriál celkom obstojí. Minimálne Miroslav Donutil, ktorý sa svojej úlohy zhostil na jednotku a vďaka jeho sympaticky nevtieravému hereckému prejavu človek prekusne nemotornosť mnohých jeho spoluhráčov. ;) ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Opět jedna česká "kopírka" - naštěstí je to ze začátku docela vtipné, hlavně díky Donutilovi - přece jen patří mezi česká herecká esa - ne jako dnešní nová (de)generace, ale kdyby nechali Donutila alespoň trochu zasáhnout do scénáře, věřím, že je to mnohem lepší a dočkáme se více gagů a vtipných momentů. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Tak tento serial sa fakt vydaril na jednotku,nedam na neho dopustit,Miroslav Donutil je spickovy herec,nech si vsetci beru priklad,u mna je to za plny pocet...:-) ()

Harry_ 

všechny recenze uživatele

Není to tak špatné, jak někteří píší, ale je fakt, že je to poněkud pomalejší a některé fóry jsou okatou recyklací české klasiky a la Kamenak. Prostě průměr. ()

Rockerman

všechny recenze uživatele

Není to žádný zázrak a scénář je průhledný, jak sklo, ale pro mne je to příjemné překvapení a když to srovnám s hrůzostrašným "Přístavem" na Primě, tak mi vychází stárnoucí doktor Martin, jako jednoznačný vítěz. Na rozdíl od "primáckého" seriálu jsem se několikrát od srdce zasmál. Vtipy a humorné scény jsou povětšinou založeny na trapasech a nedorozuměních a i špetka humoru černého se objevila. Určitě se nebudu dívat na každý díl, ale občas, když se budu chtít nenáročně a neurážlivě pobavit, tak si Míru Donutila pustím. ()

Torpid 

všechny recenze uživatele

Komentář po pilotu. Od absolutního průšvihu to zachraňuje Donutil. Nekvalitně napsané postavy a vlastně celý scénář mi připomenul Troškův Kameňák. Hlavní linie příběhu bude asi o asociálním doktorovi, který si nakonec ten mikrosvět bizardních beskydských postaviček zamiluje. Je to prokládáno desetiminutovými anekdotami, o kterých si tvůrci myslí, že herci musí křečovitě přehrávat, aby byla legrace. Oddanému divákovi ČT se to asi bude líbit. Pro ty, kteří si vybírají ze současné světové produkce je toto dílo ztrátou času. Po 4. dílu ubírám jednu hvězdu a definitivně končím s tímhle křečovitým průšvihem. Pan Petr Zahrádka by měl odejít někam do neznáma a už se nevrátit. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Reálie přenesené z britského prostředí do Beskyd (hlavně ta sousedská pospolitost) působí uměle. Po pár dílech se to z komedie mění na frašku. To by tolik nevadilo, pokud by to scénáristé nepřekombinovávali a hlavně, kdyby to bylo zvládnuté herecky. V seriálu vedle sebe hrají jak špičkoví herci, tak druhá či třetí liga, což působí dost nevyrovnaným dojmem. Přibližně v polovině série snižuji ze tří hvězdiček na dvě a doufám, že ČT buď zvedne laťku kvality, nebo od točení další série upustí. || Neupustilo. Nezvednulo. Nuda Beskydech na pokračování. ()

Související novinky

Zemřel herec Norbert Lichý

Zemřel herec Norbert Lichý

18.01.2024

Ve věku pouhých 59 let dnes zemřel velký sympaťák, rodák z Ostravy, filmový a divadelní herec Norbert Lichý. Zprávu potvrdila jeho rodina i Divadlo Petra Bezruče, s nímž je herec celý život úzce… (více)

Reklama

Reklama