Reklama

Reklama

Doktor Martin

(seriál)
  • Slovensko Doktor Martin
Trailer
Komedie / Rodinný / Drama
Česko / Slovensko, (2015–2016), 27 h 41 min (Minutáž: 51–53 min)

Režie:

Petr Zahrádka

Kamera:

Miloslav Holman

Hrají:

Miroslav Donutil, Jitka Čvančarová, Gabriela Marcinková, Jana Štěpánková, Norbert Lichý, Václav Kopta, Tomáš Měcháček, Tomáš Jeřábek, Emília Vášáryová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Do malé vesničky pod Beskydy přijíždí nový obvodní lékař. Jmenuje se Martin Elinger. Až do té doby pracoval jako špičkový chirurg na specializovaném pracovišti v Praze. Teď jej čeká praxe obvoďáka a venkov se všemi svými charakteristickými znaky. Mezi ně patří i to, že všichni se všemi komunikují většinou na hodně blízkou vzdálenost. A to je hlavní kámen úrazu. Arogantní a ironický doktor sice profesně zvládá i ty nejsložitější případy, v běžné komunikaci s lidmi je ale jako slon v porceláně. Mezi své nové spoluobčany nezapadne a často si svým přičiněním komplikuje i ty nejjednodušší životní situace. (Česká televize)

(více)

Recenze (239)

maara666 odpad!

všechny recenze uživatele

Doktor z hor dle anglického scénáře. Problém je, že nemáme Alpy a s Anglií toho také moc společného nemáme. Prostě toskánská vila se na Aljašku nehodí... ()

Jitomirka 

všechny recenze uživatele

Takové ničím zajímavé, postavy šablonovité, stereotypní předsudky o Pražácích a vesničanech, děj nepřinese nic nového. A komedie to tedy rozhodně není. ()

ABC1 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda a zase nuda...Donutil hraje stále to samé, každé gesto je předvídatelné...děj prakticky neexistuje, dialogy otravné, zdravotní sestra naprosto nevěrohodná, vtípky přitroublé...škoda času. ()

vrgulnik 

všechny recenze uživatele

To, že se jedná o britský remake jsem nevěděl, takže hodnotím pouze tuto verzi. Po shlédnutí pilotního dvojdílu hodnotím pozitivně - 3.5 hvězd. Uvidíme, jak to bude polračovat. ()

luga 

všechny recenze uživatele

Seriál by mohl mít ohromný potenciál, ale podle mne zůstal téměř zcela nevyužit. Přítomnost výborného herce pana Donutila a i dalších, ale ani líbivé, opakující se záběry krásné krajiny a naaranžované dřevěnice, ho nezachránily. Chybí kvalitní sevřený scénář s příběhy, které jsou kořeněny humorem s úrovní, na kterou je divák vychovaný CS produkcí šedesátých a sedmdesátých let, ale i některých pozdějších počinů, zvyklý. Pitomost má zřejmě upoutat co nejširší masu diváctva. Škoda. Co se částečně podařilo, je zobrazení mnoha nešvarů dnešní doby. Pochybné scény občas vystřídá lidsky silný motiv. To mne vedlo k přidání jedné hvězdičky. Bohužel, tyto světlejší momenty jsou zřejmě vykalkulované a na jedno brdo. Měly zřejmě za úkol rozšířit divácký okruh. Hudební doprovod přeplňuje prostor tam, kde by si divák třeba mohl oddechnout a po krátkém čase se stává až úmorný. Tento komediální seriál je pro mne celkově spíše tragédií. Globalizaci v televizní tvorbě s osvědčenými a licencovanými formáty obecně považuji za nešťastnou. Z tohoto pohledu považuji za mnohem zdařilejší cyklus "bakalářského střihu" 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem. Četné a nekonečné seriály mají výhodu pracovních příležitostí herců, ale kdo se má na to dívat? ()

durkes 

všechny recenze uživatele

Tešil som sa na tento seriál, mal som veľké očakávania i oči......žiaľ vyvinul sa z toho podpriemerný nezaujímavý seriál a nevytiahol ho z podpriemeru ani Miroslav Donuti. Veľké sklamanie. ()

marek.kral 

všechny recenze uživatele

Je to takové hezky české. Po celém týdnu stresu v práci chce člověk vypnout. Předvídatelná dějová linka a šablonovitost postav divákovi zaručí klid. Nemusí o tom, na co se kouká, sáhodlouze přemýšlet. Tento seriál si dle mého názoru neklade vyšší ambice. Já to mám rád. Rád si pustím klasické seriály nad nimiž není třeba přemýšlet a touto cestou relaxuji. Stejně jako první série vinařů to vytváří idylickou, kýčovitou, ale krásnou představu o moravské vesnici. ()

lubica1995 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľmi sa mi to páči. Pri dnešnej možnosti výberu s toho množstva seriálov a filmov a žánrov a zápletiek ma celkom milo prekvapil práve tento nízko hodnotený seriál a stále sa mi potvrdzuje, že nemám veriť recenziám, ale dať na vlastný úsudok a intuíciu. Veľmi dobre natočený seriál a výborne vybrané postavy. Má to pomalý spád, nikam sa príbehy neponáhľajú a veľa sa nasmejem. Predošlé zahraničné spracovanie som nevidela a tak neviem posúdiť, či je to prekopírované alebo nie, ale toto mi stačí. Príjemný relax, ktorých by mohlo byť natočených viac a mohli by nahradiť všetky tie úžasné novodobé české a slovenské seriály o "ničom", kde sa herci a režisér stále držia stále svojich postáv a nevedia, kedy treba odísť a tak stále vymýšľajú nové zápletky, vzťahy a po prezretí všetkých (alebo aspoň doposiaľ natočených) dielov vlastne zistíme, že sú to len obyčajné prostitútky. Za mňa 5. ()

Tumbik 

všechny recenze uživatele

Kdyby zde nehrál excelentní Donutil, stálo by to za starou bačkoru... Většina příběhů je hodně přitažená za vlasy, scénář a příběh celkově se mi moc nezdá, rozhodně to tvůrci mohli zvládnout lépe... ()

Peabody

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli je i druhá série přesně podle britské předlohy, ale zdá se mi o třídu horší, vtipnosti ubylo, absolutních úchylů přibylo, jak mne první sada občas k psaní pobavila, druhou sledovat bylo utrpení, které jsem nedotáhl. a opakovaně to vzdával. ()

Pokri 

všechny recenze uživatele

Neurazí, nenadchne, ale z času na čas fajn na zabitie času. Samozrejme, za predpokladu, že od toho neočakávate brutálnu kadenciu vtipov a že máte radi Donutila. Plus je aj netradične nastajlovaná, no stále pôvabná Marcinková. ()

mlucak 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem viděl v televizi první dvojdíl a k mému překvapení jsem ho shlédl až do konce. Moje překvapení vzrostlo poté, co jsem musel koukat na další a další díly a po pár dnech mě pomalu čeká konec seriálu. Lehce primitivní humor a nádech seriózního příběhu podtrhává perfektní herecký výkon Miroslava Donutila, který svoji roli ztvárnil na výbornou. ()

pindruche 

všechny recenze uživatele

Anglický originál znám. Slušná pohodovka. Čekala jsem jak se povede česká kopie. A dobrý. Trochu mám problém s věkem hlavní postavy, podle mě by měl být o generaci mladší. Takhle ho měla Věruška Křesadlů v sedmi letech. Ale zase, kdo by to tak hezky hnusně zahrál. ()

De Large 

všechny recenze uživatele

Príjemný seriál. Zábava môže byť aj bez nadávok, jemný humor, zaujímavé vzťahy, vynikajúce herecké výkony, nádherné prostredie. ()

Související novinky

Zemřel herec Norbert Lichý

Zemřel herec Norbert Lichý

18.01.2024

Ve věku pouhých 59 let dnes zemřel velký sympaťák, rodák z Ostravy, filmový a divadelní herec Norbert Lichý. Zprávu potvrdila jeho rodina i Divadlo Petra Bezruče, s nímž je herec celý život úzce… (více)

Reklama

Reklama