Reklama

Reklama

Doktor Martin

(seriál)
  • Slovensko Doktor Martin
Trailer
Komedie / Rodinný / Drama
Česko / Slovensko, (2015–2016), 27 h 41 min (Minutáž: 51–53 min)

Režie:

Petr Zahrádka

Kamera:

Miloslav Holman

Hrají:

Miroslav Donutil, Jitka Čvančarová, Gabriela Marcinková, Jana Štěpánková, Norbert Lichý, Václav Kopta, Tomáš Měcháček, Tomáš Jeřábek, Emília Vášáryová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Do malé vesničky pod Beskydy přijíždí nový obvodní lékař. Jmenuje se Martin Elinger. Až do té doby pracoval jako špičkový chirurg na specializovaném pracovišti v Praze. Teď jej čeká praxe obvoďáka a venkov se všemi svými charakteristickými znaky. Mezi ně patří i to, že všichni se všemi komunikují většinou na hodně blízkou vzdálenost. A to je hlavní kámen úrazu. Arogantní a ironický doktor sice profesně zvládá i ty nejsložitější případy, v běžné komunikaci s lidmi je ale jako slon v porceláně. Mezi své nové spoluobčany nezapadne a často si svým přičiněním komplikuje i ty nejjednodušší životní situace. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (239)

Mantis 

všechny recenze uživatele

Jde o adaptaci britského seriálu. Chvíli jsem přemýšlel zda je výsledné forma spíš vinou adaptace nebo zda je špatná předloha.... Adaptace ostrovní komediální romance do beskydských podmínek není vůbec špatná ... tak mi to přijde po shlédnutí několika dílů originálu... Na vině je předloha a rozhodnutí seriál adaptovat (celý stojí na černobílých klišé a schématičnosti). Když si člověk obuje důchodky, uvaří meltu a cmrdne do ní mléko ze sáčku tak se to dá koukat :). ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Musel jsem se smát. Tedy ne že by mě pobavila nějaká donutilovská komediálnost nebo co, ale smál jsem se spíš kouzlu nechtěného tohoto nebývale nepovedeného seriálu. Už v úvodu, když arogantní doktor přijíždí do malebné beskydské vesničky, vystavěné ze dřeva zřejmě někde ve skanzenu (z důvodu její náležité malebnosti), jsem zaúpěl. A ty postavy, ach, ty postavy. Čvančarová se opět o něco víc vyžrala a opět hraje femme fatale, což nikdy nepochopím. Donutil marně bojuje se svojí sestřičkou, neuvěřitelně blbou, drzou, nekompetentní a věčně otrávenou Slověnou a když jí po zásluze kopne do prdele, vzbouří se proti němu veškeré veřejné mínění. Žijou tam v tý vesnici samý dementi? Mimochodem, za zmínku stojí i Slověnin otec, což je podivný knírač v džísce, jenž se krutě zamiloval do jakési hysterické natupírované krávy, která otřesným způsobem přehrává, když blbečkuje na svýho mrňavýho pejska v tašce. Ale dál. Dál tu máme nějaký dva dělňase, ti se naprosto nepochopitelným způsobem pokouší Donutila zavraždit pokaždý, když ho potkají na silnici. WTF? Když je Donutil opravdu v koncích, dojede se nechat utěšit od tetičky Jany Štěpánkový, která je nějakým ztělesněním laskavé životní moudrosti nebo co a k téhle postavě jsem cítil opravdový odpor. Donutil má coby doktor ovšem dost smůlu, protože pokaždé, když se pokouší někoho léčit, tak dotyčný se na něj strašlivě nasere. To je třeba případ věčně nasraného Václava Kopty, který hraje postavu bývalého kantora, a těžce nese, že mu Čvančarová pokazila jeho kariéru učitele... WTF? Scénárista neví, že místo učitele není žádná kariéra, že je to jen špatně placený způsob trýznění pro masochisty a když vás někde vykopnou, snadno nastoupíte jinde? Ale dál. Do panoptika těchto podivných postaviček výborně zapadá zcela neuvěřitelná postava starý brécy, jinak fořtovo manželky, která se zaplete s místním mladistvým idiotem; idiot jí na veřejnosti naprosto bizarně vyznává lásku a dělá scény jako z šestákovýho románu. Ještě se tam potácí jakýsi podivný policajt, jenž jedná, jak kdyby byl po lobotomii a také neuvěřitelně neschopný instalatér Norbert Lichý, ten ovšem bohužel ani svým neobyčejným hereckým talentem nedokázal prolomit debilitu scénáře. No a mezi těmito kokoty se nešťastně motá Donutil, kterého jeho osvědčená arogance rychle opouští, protože zřejmě rychle pozná, že v takovém pohádkovém prostředí plném psychopatů a autistů mu zjevně není nic platná. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V priebehu rokov 2015 a 2016 natočil český režisér Petr Zahrádka rodinný seriál "Doktor Martin". Boli vyprodukované dve série, každá z nich obsahuje šestnásť epizód. Takže dohromady bolo natočených tridsaťdva častí. Dej je situovaný do malebnej obce v Beskydách, kde si otvorí súkromnú ordináciu doktor Martin Elinger, ktorý tam prišiel z Prahy. Je to svojrázny medik. Dosť arogantný, poriadne ironický. Na druhej strane je to však skúsený odborník, ktorého len tak niečo nezaskočí. Trvalo mi trocha dlhšie pokiaľ som si na tento seriál zvykol, ale po zhliadnutí niekoľkých epizód sa mi to celkom zapáčilo. Krásne prostredie moravskosleských Beskyd ma očarilo a Miroslav Donutil v titulnej úlohe mi zapasoval. *** ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vskutku nenáročný výkvět české seriálové tvorby, který nemůže zaskočit ani toho, kdo si myslí, že: „Rožni světlo!“ znamená napíchnout lustr na grilovací jehlici.. Mám několik otázek k obsahu. Protějov je postaven na skládce toxického odpadu? Proč je tam za den v průměru více úrazů než v čínském uhelném dole? Pokud je ten komplex budov nějaké sanatorium pro duševně choré, kde je oplocení? Stejně si myslím, že na úplném začátku prvního dílu vystřihli tragickou autonehodu Elingera, když přijížděl z Prahy a všechno to celé je jeho Silent Hill.. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Miroslav Donutil je prostě pan herec. Pamatuju si ho z hlavních rolí jen v komediích a pak jako inspektora Klubíčka, ten mu ale moc nesedl. V těch komediálních rolích ale nikdy neměl takovou postavu, jako tady. Tichý, chladný a nekomunikativní doktor Elinger je v jeho podání skvělej, nedovedu si představit nikoho jinýho, kdo by ho zahrál s takovou noblesou a nadhledem jako právě Donutil. Seriál samotnej je jinak celkem cypovina, taková pohádka pro dospělý, ale díky Donutilovi se to dá v pohodě vydržet a jenom on drží tenhle seriál v těch číslech, v jakejch je. ()

Galerie (383)

Zajímavosti (6)

  • Pri nakrúcaní v Beskydách zažili všetky ročné obdobia. Pre Miroslava Donutila bolo najťažšie zmieriť sa s tým, že doktor Martin sa stále pohybuje v obleku, či je vonku 35 stupňov alebo mínus 15. (krasomama)
  • Miroslav Donutil hral zatiaľ iba v dvoch seriáloch, a to Hotel Herbich (od r. 1999) a Četnické humoresky (od r. 1997). Producent mu povedal: „Mám možnosť kúpiť práva k anglickému seriálu, ktorý je v Európe úspešný, a kúpim ich len vtedy, ak budete hrať hlavnú rolu.“ Scenár sa Donutilovi zapáčil, tak súhlasil. (krasomama)

Související novinky

Zemřel herec Norbert Lichý

Zemřel herec Norbert Lichý

18.01.2024

Ve věku pouhých 59 let dnes zemřel velký sympaťák, rodák z Ostravy, filmový a divadelní herec Norbert Lichý. Zprávu potvrdila jeho rodina i Divadlo Petra Bezruče, s nímž je herec celý život úzce… (více)

Reklama

Reklama