Reklama

Reklama

Forever

(seriál)
  • Slovensko Nesmrteľný
Trailer
Drama / Krimi / Fantasy / Mysteriózní / Sci-Fi
USA, (2014–2015), 15 h 45 min (Minutáž: 42–44 min)

Tvůrci:

Matthew Miller

Hrají:

Ioan Gruffudd, Judd Hirsch, Alana De La Garza, Lorraine Toussaint, Joel David Moore, Donnie Keshawarz, Barbara Eve Harris, MacKenzie Mauzy, Janice Picconi (více)
(další profese)

Epizody(22)

Doktor Henry Morgan (Ioan Gruffudd) je hviezdou vo svojom obore patológie. Henry má však jedno tajomstvo – má 200 rokov. Keď mal 35, zomrel po prvýkrát. Kedykoľvek však zomrie, znovu sa narodí ako 35-ročný bez toho, aby akokoľvek zostarol. Morbídnymi experimentami sa snaží prísť svojej nesmrteľnosti na kĺb. Byť nesmrteľný má svoje výhody. Henry videl každý kút sveta, naučil sa veľa jazykov, vyšplhal sa na Mount Everest a miloval mnoho žien. Zažil však tiež mnoho zlomených sŕdc - prežil lásku svojho života, Abigail. Pre Henryho už teraz nesmrteľnosť nie je požehnanie, ale skôr prekliatie. (TV Doma)

(více)

Recenze (104)

KevSpa

všechny recenze uživatele

Pilot zaujme od začátku, což je do značné míry zásluha okouzlujícího Ioana Gruffudda. Zatím se mi to velice zamlouvá i přesto, že ono vlakové neštěstí na začátku až nápadně připomíná snímek Unbreakable, a hlavní hrdina svými dedukčními schopnostmi nápadně připomíná Sherlocka. Pilot - 80% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Forever je jeden z těch seriálů, s kterými je vám prostě jen moc fajn. Kde nehledáte, jak je oblečený, jestli má vyleštěné boty, utržený knoflík a jiná negativa. Dáte si s ním rádi kávu a budete se třeba usmívat jen nad faktem, když uvidíte jak syn mluví se svým otcem, to je přece kouzelný. A ta Sherlockovina je jen příjemné zpestření, které mně ani náhodou nevadí a neruší tu skvělou atmošku, protože to všechno ještě navíc překrývá ta moc sympatická postava, která vám sice před očima neustále umírá, ale vždycky se k vám zase vrátí. No nemilujte Ioana, to přece nejde:-) ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Ač se to jeví jako velice atraktivní, přinejmenším s obrovským potenciálem pro příběh, s každým dílem to spadá do šedého průměru, téměř s touhou na ten prapůvodní námět zapomenout. Jde totiž o to, že zde máme unikátní bytost, která se neustále reinkarnuje do stejného těla a to se stávající pamětí, tedy muž s dost dobrou superschopností. Navíc (SPOILER) není sám. Kdosi mu často volá, že zná jeho tajemství. No, a bohužel u toho to končí. Každý další díl řeší aktuální vraždy, kde soudní lékař Morgan funguje spíše jako chodící Wikipedie, nic víc. Jo, občas si vzpomene na něco z dávné doby a ob jeden díl mu zavolá tajemný hlas, který se pouze připomene. Vážně, nic víc. Ani vztahy mezi postavami se nijak výrazně nerozvíjí. Jde skutečně jen o cílenou epizodnost děje. Což je samozřejmě škoda. Nakonec se z toho vykreslil klasický kriminální seriál na odpoledne, jehož jedinou devizou je abnormálně geniální detektiv... který vlastně ani není detektiv. Pitomé to však úplně není. Občas je to i mírně humorné a napínavé. Pořád čekám, kdy odhalí, že je to "Bůh", kterého nejde zabít. Hodnoceno po 10 díle první řady. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Matt Miller | Hudba: John Debney | Distribúcia: Warner Bros. TV Distribution | Štúdio: Warner Bros. TV | Ocenenia: - || Zaujímavý nápad, ktorý ale po pár epizódach opúšťam, nakoľko ja žiť naveky nebudem, a tak si musím poriadne rozmyslieť, s čím svôj čas strávim. Forever je medzi dnešnou konkurenciou len priemerom, a tak i napriek slušnému spracovaniu ma nevedel zaujať. 50% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Původně se mi do toho nechtělo, protože když jsem se obeznámil s nástinem děje, tak jsem usoudil, že jsem poslední dobou všech těch Mentalistů, Sherlocků a podobných intelektuálů už poměrně přesycen a když jsem viděl i pilot nového seriálu Scorpion, kde se to intelektuály doslova hemží a který byl u mě občas skoro na hranici snesitelnosti, bál jsem se, že tohle bude dost podobné a že mě to nechytne, navíc měl být hlavní hrdina i nesmrtelný, což už samo o sobě budilo nedůvěru (říkal jsem si :"Prosím, jen ne další upír..."). Navíc když jsem si chtěl před shlédnutím doplnit informace a podíval se sem, nalezl jsem pouze dav žen obdivně pějících chválu na hlavního protagonistu, kterého jsem já znal pouze z Fantastické čtyřky, kde patřil co se herců týká pro mě k tomu lepšímu, ale nějak jsem nechápal, co na něm sakra je... Ale neodradilo mě to a dal jsem se do koukání a zjistil jsem, že ačkoli se moje obavy naplnili a do jisté míry se to podobá Sherlockovi a i tomu Mentalistovi, prakticky v momentě kdy Henry pronesl první věty s tím neskutečně působivým přízvukem mě to začalo bavit a v momentě, kdy se poprvé ozval hlavní padouch mě to začalo dokonce bavit velmi. Ano i já se musím přidat k ódě na Ioana Gruffudda, protože je to prakticky jeho výkon a podání hlavního hrdiny co u mě posouvá tento seriál nad hranice průměru (a který mě donutil zjistit si o herci víc a tak jsem třeba shlédl celou sérii o Hornblowerovi). Z kladů bych ještě přidal zajímavou zápletku, občas i velmi slušné případy a také zajímavý vztah mezi hlavním hrdinou a jeho, jak to správně nazvat, "synem" Abrahamem, který občas i dokáže potěšit srdce diváka. Co se týká záporů, tak tím největším je zde bohužel Henryho "parťačka", to děvče je pro mě naprosto nevýrazné až je to na hlavní postavu skoro děsivé a občas ve mě budí i dojem, jak někdo takový může být policistkou a zda by byla schopná sama něco vyřešit... Jinak je to samozřejmě seriál a tak má některé díly slabší, ale to se dalo čekat... Když to shrnu, seriál mě baví a i když vidím, že je to podobné některým seriálům, které jsem už viděl, důležité je, že provedení je nadprůměrně a tak je pro mě nadprůměrné i celkové hodnocení. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný a pohodový seriálik, na ktorý sa dobre pozerá. A to aj napriek tomu, že spracovanie a celková vizáž pôsobili, ako keby vyšli z Hallmarkovskej produkcie. Ku koncu som aj ľutoval, že to už končí. Prečo nebola ďalšia séria? Skončilo to práve v tom najzaujímavejšom, najmä čo sa týka vývoja vzťahu tých dvoch. Škoda. Ale aj tak nadpriemer. 75/100 ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Neni tohle tak trošku rip-off New Amsterdam, který byl zrušen před lety po šesti epizodách? Zábavné je to stejně, ale Coster-Waldaua jsem měl o něco raději. ()

Chickenka 

všechny recenze uživatele

Zatím musím říct, že mě to baví, hlavně tedy přízvuk Ioana Gruffudda! :) A seriálu dávám šanci, doufám jen, že se to časem nevyčerpá a nespadne to do stereotypnosti krimi seriálů. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

S1, teda asi komplet: Nejde o vynimocny pocin, ale sledoval sa velmi prijemne a nenastvalo ani finale. Fajn. // Tak títo sa skutočne poistili na všetkých frontoch. Nesmrteľný a nebojácny fešácky doktor Sherlock obťažovaný tajomnými telefonátmi a spomienkami na veľkú lásku začne spolupracovať s policajtkou. Už mu snáď chýbajú len vízie z budúcnosti a zvierací kamarát a mal by naozaj všetko, čo si len divák môže vymyslieť. Natočené je to ale skôr ako seriál na víkendové poobedie, jednoducho neurazí. ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Příjemný seriál na víkendové odpoledne. Je fakt, že se jedná už o několikátý seriál s podobným rozvržením hlavních postav (Castle, Mentalista...), ale přesto je to pořád zábava. Navíc Ioan Gruffudd je opravdu sympaťák a zápletka s nesmrtelností mě zatím baví (pokud nebude umírat úplně v každém díle). Po prvních dvou částech hodnotím na 75 %, časem se ještě uvidí. P.S. Co se týče těch poznámek, že Henry nápadně připomíná Sherlocka Holmese, tak by mě nepřekvapilo, kdyby Sherlockem Holmesem skutečně v 19. stol. byl. Edit. Po celé sérii hodnotím na 80 %, případy byly zajímavé, postavy si člověk oblíbil. Ale jsem hodně zklamaný, že po tom cliffhangeru na konci už nebude pokračování. Bohužel další povedený seriál skončil v propadlišti dějin. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Forever až nepříjemně připomíná jeden dlouho běžící seriál stejné stanice. Stejný font úvodních titulků, podobný opening. Hlavní postavou není přímo policajt, ale chlápek, který má z jistých důvodů zájem spolupracovat s NYPD. Máme tu ženskou postavu v roli detektivky trpící ztrátou blízké osoby, která je navíc jistou femme fatale pro hlavní postavu. Máme to rovněž podpůrný tým vyšetřovatelů s šéfkou černé pleti v čele. A zatímco ústřední zápletka je mnohem rozsáhlejší, jednotlivé díly se soustředí především na epizodické případy, takže divák dostává vesměs klasickou "case-of-the-week" kriminálku s nějakým tím propletenějším příběhem na pozadí. Celé se to nese v příjemné oddychové atmosféře, ke které se divák velice rád vrací. Říkal někdo Castle? Narozdíl od Castla má však tento příběh jisté sci-fi prvky a to je snad to jediné, čím mi přijde Forever svým námětem odlišný. Jinak je to opravdu Castle v bledě modrém, což mi ale zas tolik nevadí a trochu mě i mrzí, že se Forever nedočkal další série. Ioan Gruffudd sice není Nathan Fillion, ale charisma mu rozhodně nechybí a jeho teatrální britská angličtina mě bavila až do konce. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

První dva díly mě bavily a určitě budu koukat dál. Velmi sympatické herecké obsazení a dost se mi líbí hudební podklad. Taky občasný náznak milé ironie :) Ale mám problém s tím, jak z hlavního hrdiny udělali super génia... Chápu, že když člověk žije 200 let, má čas na to, aby studoval, učil se jazyky atd... ale 200 let není zas TAK dlouhá doba aby týpek uměl číst lidské chování style Sherlocka Holmese. Nemluvě o tom, že se celou dobu věnuje jedné a té samé profesi (hrobník, forenzní vyšetřovatel...). Okruh zájmů není tak široký, aby to z něj udělali takového supermana. Ale tak co. Baví mě to. Uvidíme, jestli to bude mít delší životnost, než mnohými zmiňované New Amsterdam, které já osobně nikdy neviděla... 4* EDIT: Nebude. Nebude a nebude a nebude, protože proč by sakra Amíci sledovali něco, co se mi líbí?! Nééé. Oni si pustí svojí Next Amrecan Top Model a že na jiné stanici běží Forever a že já potřebuju, aby oni koukali.. to je jim jedno. Takže opět další seriál, který mi zrušili po první sérii. Můžu být ovšem ráda, že ho ukončili opravdu dobře. Mělo to konec, žádné otevřené zápletky... aspoň že tak. Ale zamrzelo to. Henryho jsem si moc oblíbila... 4* ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv se jedná o nový seriál, připomíná mi moje staré tričko na doma. Je už obnošené, dost vytahané i vybledlé a docela určitě se nevyrovná všem těm barevným, zářivým a v některých případech i originálním novým modelům, co jsou aktuálně k mání v obchodech, ale já se v něm cítím moc příjemně a pohodlně. Stejně tak je to s Forever, není to nic, co už by tu v různých obměnách nebylo, ale pokud bych si měla z letošních amerických seriálových novinek vybrat tu jednu jedinou, byl by to on. Jen na těch sherlockovských dedukcích bych trochu ubrala. A navíc, kdo by odolal charismatu Ioana Gruffuda. ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Seriál plný zajímavostí, mně dokonce i ty dedukce ala Sherlock sedí, jak už tady někdo píše, možná jím Henry i v některém ze svých životů byl, jelikož by se tak dal zajímavě vysvětlit Reichenbašský vodopád :-))). Ty návraty do doby z před 200 let sice tak trochu připomínají reklamu na whisky Jameson, a detektivní zápletky jsou občas poněkud průhledné, ale díly s Adamem a ty, kde jsme se stali svědky poučných úmrtí, neměly chybu, takže jsem (až na to multikulti, které naštěstí 20. díl první série ukončil) dost spokojená. Ale vůbec nejsem spokojená s tím, že se ABC rozhodlo seriál ukončit. Závěr byl (na rozdíl od Ringer) dosti povedený (bylo vidět, že byli připraveni, že projekt může skončit), přesto se domnívám, že se tak stalo předčasně. Jak píšu už v diskusi, mohli ve druhé sérii ty neukončené myšlenky (zejména ohledně Adamova úplně prvního úmrtí i jeho totožnosti) rozvinout a vysvětlit (u Henryho to naštěstí udělali včas). Ráda se někdy na seriál znovu podívám v celku, uvidím, zda se některé věci ještě spojí a některé získají jiný pohled, ale za mě si to (zatím) ty na začátku udělené čtyři hvězdičky poctivě zaslouží. Podrobnosti k seriálu v mém milém deníčku (zatím se příspěvek připravuje). ()

erased 

všechny recenze uživatele

Původně jsem si od Forever sliboval silný a po všech stránkách vynikající seriál. Toho jsem se sice nakonec nedočkal, nicméně i v té reálné podobě má Forever něco do sebe. Jde totiž v první řadě o proklatě příjemnou oddechovku, která přestože ve skutečnosti asi vykrádá vše možné, dohromady funguje tak skvěle, že se pro mě stala (na rozdíl od Elementary) konečně tou pravou americkou verzí Sherlocka. Epizodní děj jednotlivých vražd sice až na výjimky není kdovíjak oslnivý, ale charisma Ioana Gruffudda a vlastně i všech jeho zdejších hereckých kolegů každý týden bez sebemenšího problému tradiční seriálovou stopáž utáhlo, a pohoda, kterou doktor Henry Morgan vyzařuje mě donutila každý další díl nedočkavostí vyhlížet - a to se moc kriminálkám nepodaří. Navrch má tento vlastně poměrně nevýrazný kousek ještě zajímavou ústřední zápletku i vztahy jednotlivých postav, z nichž ani jedno příliš netrpí předčasným ukončením seriálu hned po první řadě. Což je nakonec požehnání a kopanec pro fanoušky v jednom. Během těch dvaadvacíti dílů se nestihly kvality tématu vyčerpat, naopak Forever jako jeden z mála neambiciózních sérií skončil v nejlepším, jenže po takto skvělé sezóně se snad nemůže najít nikdo, kdo by nebažil po pokračování. ()

Patw 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se mi do seriálu vůbec nechtělo a nakonec jsem z pilotní epizody nadšený. Tohle se mi líbí. Seriál má skvělou atmosféru drama, sci-fi a prvky krimi. Líbí se mi to i přesto, že hlavní postava trochu připomíná Sherlocka. A na konečném výsledku se podepisuje i sympatické herecké obsazení. ()

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Tohohle seriálu je škoda, dobrý nápad i provedení. Nemělo to sice v půlce moc velký spád, ale ke konci se to zase rozjelo a další série by si to rozhodně zasloužilo. ()

Reklama

Reklama